Skabelondiskussion:Infoboks fodboldliga

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Skabelonens anvendelse i artikler[redigér wikikode]

Infoboksen er beregnet til artikler omhandlende både højererangerende nationale professionelle fodboldligaer samt lavererangerende lokale amatørrækker. Som med navigationsbokse (f.eks. {{Fodbold i Danmark}}) er hele ideen med oprettelsen af en emne-specifik skabelon, at man sikrer en fælles, identisk opsætning og får et enkelt centralt sted til nemt og hurtigt at foretage udvidelser og rettelser til samtlige infobokse i artikler uden at have den store tekniske viden om CSS, HTML, wiki-opmærkning m.m. Det giver ikke mening, at inkludere den rå infoboks-kode i artiklerne frem for blot at kalde på skabelonen med relevante parametre udfyldt, så disse ændringer vil jeg tilbageføre med tiden. Jeg prøver ikke at påtvinge et bestemt udseende af denne skabelon, men den nuværende version af denne infoboks er i mine øjne mere brugbar grundet sin simplicitet, neutralitet (ingen farver), kompakte form (to kolonner i stedet en lang kolonne) og er langt mere informativ end den version, som p.t. anvendes. Man må melde ud på denne diskussionsside, såfremt man er uenig, men uanset hvad skal ændringer til infoboksens udseende og indhold laves centralt fra denne skabelon og ikke individuelt ude i selve artiklerne. — Froztbyte 9. okt 2011, 02:07 (CEST)

Skabelonens indførelse på alle ligaartikler[redigér wikikode]

Skal vi på nuværende tidspunkt ikke også få brugt denne udmærkede infoboks i de tre ligaer i danmarksturneringen? Vil pynte med ensartethed, for alle fodboldinteresserede brugeres skyld. --Sine Cera, Infobesity 17. feb 2012, 17:23 (CET)

Jo, ensartethed var netop et af ønskerne ved oprettelsen af infoboksen, som på nuværende tidspunkt kun anvendes på Danmarksserien for herrer og 2. division. Jeg indsætter skabelonen efterhånden som jeg får bearbejdet og udvidet artiklerne om de danske turneringer, men du er dog velkommen til selv at indsætte infoboksen i artiklerne allerede nu, ikke blot i artikler omhandlende danske turneringer, men også udlandske såsom Premier League :-) — Froztbyte 12. mar 2012, 04:36 (CET)