Skabelondiskussion:Infoboks olympiske lege Danmark

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
OL Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt OL, et forsøg på at koordinere oprettelsen af OL-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Danmarks Olympiske Komité.[rediger kildetekst]

I denne infoboks står der at dansk NOK er Danmarks Olympiske Komité og Danmarks Idrætsforbund. I Gyldendal's Den Store Danske ordbog står der:

"Danmarks Olympiske Komité, DOK, stiftet 1905 som en underorganisation af International Olympic Committee, IOC, stiftet 1894. DOKs formål var at organisere Danmarks deltagelse i de Olympiske Lege samt at udbrede legenes idégrundlag, olympismen, herhjemme. DOK blev dannet af Dansk Idræts-Forbund, og de to organisationer bevarede tætte forbindelser til hinanden; i 1993 blev DOK en del af Danmarks Idræts-Forbund, men dets navn og funktion blev bevaret".

På denne baggrund vil jeg mene, at ordet "og" er forkert mellem "Danmarks Olympiske Komité" og "Danmarks Idrætsforbund". Jeg vil derfor foreslå at dette ændres til kun at stå "Danmarks Idrætsforbund" som NOK. (skrev Bruger:AJ5960 21. aug 2016, 07:45‎)

Jamen infoboksen dækker jo hele OL historien helt tilbage til 1896, og fra 1905 til 1993 har Danmarks Olympiske Komité jo organiseret Danmarks deltagelse, ikke? Men vi kunne evt. ændre det til "Danmarks Idrætsforbund, tidligere Danmarks Olympiske Komité" eller noget i den stil? --EileenSanda (diskussion) 21. aug 2016, 10:55 (CEST)