Skabelondiskussion:Navboks sogne og kirker på Bornholm

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Baptistkirken på lille torv i Rønne

Det er da vist ikke religioner der er specielle for Bornholm; Hvad med at kalde den Kirker og religiøse samfund på Bornholm eller lignende? - Nico 16. jul 2011, 21:44 (CEST)

Jeg har svært ved at se notabiliteten i "Øvrige religioner", medmindre at der er nogle notable bygninger imellem. I øvrigt er det en meget misvisende titel, jf. det som Nico nævner. --Pixi Uno 16. jul 2011, 22:06 (CEST)
Forslag... exit sidste afsnit og omdøbning til "Sogne og (folke)kirker på Bornholm". --Pixi Uno 16. jul 2011, 22:26 (CEST)
Jeg synes også, at titlen er stærkt misvisende. --Arne (Amjaabc) 16. jul 2011, 23:13 (CEST)
Nu har jeg flyttet den, men med flytningen mister vi den vinkel, at der lader til at være ganske mange frikirker og -menigheder (og andre religiøse samfund) på Bornholm (et par af mine forældres venner (eksilbornholmere) udtrykte det således: "Hvis der er tre bornholmere samlet, er der mindst fire frikirker"). --Palnatoke 16. jul 2011, 23:54 (CEST)
Det med mange frikirker etc. kan jeg kun bakke op om. Har stor omgang med den kulturelle ungdom på øen, og ingen andre steder har jeg mødt så mange der er tilknyttet en menighed af forskellig art. Men er det emne ikke noget der skal beskrives i selve artiklen om Bornholm, hvor der intet er nævnt om emnet.
Bornholm er i øvrigt ikke unik på dette område. Vest for min bopæl starter det der i folkemunde hedder "bibelbæltet". Herning Kommune, Ringkøbing Kommune og måske enkelte byer kan have skabeloner der er væsentligt større, pga. af de mange forskellige frikirker, menigheder, trosretninger etc. der er repræsenteret i området. --Pixi Uno 17. jul 2011, 00:06 (CEST)
Jeg havde ønsket at i ikke var så hurtigt, så jeg kunne besvare jeres kommentarer. Der er flere kirker med en notabel bygning. Jeg tænker på den lutherske kirke, på den kirke på lille torvet som tilhører en retning jeg ikke lige kan huske. Jeg nåede ikke at skrive om dem endnu, men det kan jeg sagtens. Men flere af dem er notabel.
Du har ret Palnatoke, Bornholmere er meget troende, og derfor er der også så mange trosretninger her på Bornholm.
Desuden synes jeg at det billede der nu bruges er grimme. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 17. jul 2011, 02:01 (CEST)
Så fandt jeg kirken. Det var baptistkirken Se bvilledet. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 17. jul 2011, 02:11 (CEST)
Hej.. jamen billedet har intet at gøre med diskussionen omkring denne skabelon. Hvis kirken som er illustreret på billedet er notabel, skal den selvfølgelig have sin egen artikel... - men det ændre ikke ved din oprettede skabelon, inkl. titel var misvisende. Ingen af de nævnte religioner er jo fra Bornholm.
Hvis der skal beskrives noget om øens tilknytning til forskellige trosretninger, syntes jeg at artiklen om Bornholm er det rette sted. - ikke en skabelon. --Pixi Uno 17. jul 2011, 02:20 (CEST)
Jeg mener bare at det er POV kun at bruge en skabelon for Folkekirken (Folkekirken er jo heller ikke bornholmsk) Jeg er mere for at bruge det bredt.
--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 17. jul 2011, 02:28 (CEST)
Hvor er der POV i det? Bygningerne (kirkerne) har været her i mange mange hundrede år... sognene har før været den naturlige opdeling af lokalsamfund i Danmark. - hvorimod Jehovas Vidner (som du tror på) hverken har notable bygninger eller alment omtalte områder som samfundet har været bygget op omkring. Derfor er et sogn og en gammel folkekirke helt normale i Danmark, hvilket du også ser i antallet af kirker og sogne på Bornholm. Så tak for din overskueliggørelse af mængden af kirker og sogne på den smukke ø. Mvh. --Pixi Uno 17. jul 2011, 02:40 (CEST)
Hovsa, Jeg ved godt at jeg er en Jehovas Vidne, det betyder ikke at det er den eneste jeg tilføjede. Baptist kirken har været here i meget lang tid, Indermisionkirken også, og de er helt sikkert notabel. Jeg kan ikke se at jeg har prøvet at fremhave min tro her, men måske kender du migselv bedre end jeg gøre? Så må du endelig forklare mig det. Jeg synes at det er POV at frem have KUN en trosretning. Der er mange trosretninger der har været etableret her på øen i 100 eller 150 år.
Men jeg skal nok skrive om dem, så må i selv bedømme, men jeg er irriteret over at man tror, at fordi Folke kirken er den største, at det derfor den eneste notable for at nævne hele række sogne og kirker. Hvad så med de katolske, protestantske, lutherske? Og hvad så med baptistkirken, frikirken, mormoner, indermision, ... --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 17. jul 2011, 13:00 (CEST)
Jeg ser to indgangsvinkler: Geografi eller religion. Her er indgangsvinklen geografi. Den oprindelige skabelon rummede links til emner, der ikke specifikt vedrørte Bornholm. De er ikke relevante, når indgangsvinklen er geografi. Trossamfund, som i Danmark kun er repræsenterede på Bornholm, kunne være relevante, når indgangsvinklen er geografi.
Folkekirker og katolske kirker accepteres som automatisk notable. Men der har så vidt jeg ved ikke været diskussioner om andre religioners bygninger. Og den diskussion hører egentlig ikke hjemme her.
Det er for øvrigt også væsentligt at skelne mellem selve trosretningen og dens bygninger: F.eks. Den Romersk-Katolske Kirke i forhold til romersk-katolske kirker (på Bornholm). --|EPO| COM: 17. jul 2011, 13:24 (CEST)
Tak for nuancen forklaring. Tydeligt. Hvis de er relevante, som denne Baptistkirke, så burde det være en Baptistkirken på Bornholm eller lignende, ikke? Jeg skal huske det.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 17. jul 2011, 23:23 (CEST)
Husk, at bestemt form ender på -en eller -et. På kirkens hjemmeside kan du se, at der på øen er to kirkebygninger, der hver især er navngivet efter de byer, som de ligger i. --|EPO| COM: 18. jul 2011, 16:28 (CEST)
Det ved jeg, jeg lavede en typo her, se Baptistkirken på Bornholm, tak .--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 18. jul 2011, 16:30 (CEST)