Skabelondiskussion:Salmonsens

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Indholdsfortegnelse

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 02. May 2018 05:31

Skabelonen skal ændres[redigér wikikode]

--da den indirekte opfordrer til kopiering af muligt beskyttet materiale: "Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret" skal ændres, så det klart fremgår, at det ikke er tilladt at kopiere tekst.--Ramloser (diskussion) 1. maj 2018, 20:02 (CEST)


Artiklen er hovedsageligt kopieret fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930), hvis stil, grammatik og sprog afviger fra nutidigt dansk. Vi opfordrer til at teksten erstattes med anden tekst der er forfattet i egne ord. Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst der ikke er genkendeligt fra originalen og er på nutidssprog og wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt Kategori:Salmonsens i stedet for Salmonsens-skabelonen.

Sådan noget?
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. maj 2018, 20:07 (CEST)
I denne revision https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Salmonsens_Konversationsleksikon&oldid=66861 står:
"Leksikonet vil typisk indeholde et verdenssyn som det så ud omkring 1900, hvor det blev udgivet. Artikler som bygger på Salmonsens Konversationsleksikon vil derfor ofte skulle tilpasses et mere moderne verdenssyn samt retskrivning."
Men der skal også stå noget om at verden har udviklet sig de sidste 100 år, dvs. historien omkring artiklens emne, eller forskningen om emnet. Men umiddelbart synes jeg slet ikke der skal lægges op til mere plagiat. Hvis folk ikke kan finde ud af at skrive tekst selv, skal de øve sig et andet sted end Wikipedia. --Madglad (diskussion) 1. maj 2018, 20:17 (CEST)

Artiklen er hovedsageligt kopieret fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930), hvis stil, grammatik og sprog afviger fra nutidigt dansk. Desuden beskriver den et verdensbillede fra før 1930. Vi opfordrer til at den oprindelige kildetekst erstattes af anden tekst der ikke er genkendeligt fra originalen. Teksten skal beskrive verdenssynet anno 21. århundrede og skal være på nutidssprog og wikificeret – når det er gjort, fjern da venligst skabelonen og erstat den med et dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt Kategori:Salmonsens i stedet for Salmonsens-skabelonen.

Sådan noget?
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. maj 2018, 21:56 (CEST)
Jeg vil faktisk helst ændre "hovedsageligt kopieret far" til "bygger hovedsageligt på" - fordi kopiering i nogle tilfælde (70 års reglen) kan være et brud på copyright.--Ramloser (diskussion) 1. maj 2018, 22:16 (CEST)
Jeg kan ikke se at problemet begrænser sig Salmonsens. Jeg mener at der skal findes regler gældende afskrifter fra alle forældede opslagsværker og fagbøger - forældede sprogligt og/eller indholdsmæssigt. Jeg synes ikke at der skal skrives af overhovedet, det giver Wikipedia et useriøst image. Vi skal ikke diskutere, hvad man må efter 70 år, vi skal bare forbyde afskrift og plagiat. Der bliver ikke sparet nogen tid ved al den copy-paste. Se hvor meget tid Rmir2 har fået spildt af andre Wikipedianeres tid den sidste uges tid. Så lad os flytte diskussionen til Landsbybrønden og få vedtaget nogle regler mod afskrift og plagiat. --Madglad (diskussion) 1. maj 2018, 22:57 (CEST)
Det støtter jeg gerne om. En almen regel at der ikke må afskrives. Så kan man bare henvise til værket.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. maj 2018, 22:59 (CEST)