Skabelondiskussion:Salmonsens/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Skabelondiskussion:Salmonsens.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.


Jeg foreslår teksten ændres så der bliver tale om en mere midlertidig skabelon. Teksten er nu:

Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930). Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

jeg foreslår ændret til:

Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930). Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel, fjern denne skabelon og erstat med en kildehenvisning når artiklens sprog og indhold er nutidigt.

Kursivering synes jeg skal fjernes af kosmetiske årsager. --Morten LJ 17. jun 2007, 21:55 (CEST)

Tekstændringen har jeg ingen kommentarer til, men hvis kursiven skal fjernes, så synes jeg, at den skal fjernes fra samtlige skabeloner på Wikipedia:Skabeloner/Ophavsret og kilder. Jeg hælder til at beholde kursiven, men det er et rent smagspørgsmål fra min side. --Heelgrasper 17. jun 2007, 22:03 (CEST)
Du har nok ret med kursiveringen, så lad os bare stryge det fra foreslaget. --Morten LJ 17. jun 2007, 23:02 (CEST)



Et forslag[rediger kildetekst]

Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.

-- Mvh PHansen 5. jan 2010, 18:12 (CET)

. Forslaget er nu sat ind. --Villy Fink Isaksen 14. jan 2010, 19:52 (CET)

skal linjen "og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen." ikke stryges, da skabelonen nu gør det automatisk? TherasTaneel (diskussion) 14. aug 2013, 17:56 (CEST)
Nej for skabelonen er jo fjernet. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. aug 2013, 18:02 (CEST)

Skabelonen skal ændres[rediger kildetekst]

--da den indirekte opfordrer til kopiering af muligt beskyttet materiale: "Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret" skal ændres, så det klart fremgår, at det ikke er tilladt at kopiere tekst.--Ramloser (diskussion) 1. maj 2018, 20:02 (CEST)[svar]


Artiklen er hovedsageligt kopieret fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930), hvis stil, grammatik og sprog afviger fra nutidigt dansk. Vi opfordrer til at teksten erstattes med anden tekst der er forfattet i egne ord. Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst der ikke er genkendeligt fra originalen og er på nutidssprog og wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt Kategori:Salmonsens i stedet for Salmonsens-skabelonen.

Sådan noget?
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. maj 2018, 20:07 (CEST)[svar]
I denne revision https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Salmonsens_Konversationsleksikon&oldid=66861 står:
"Leksikonet vil typisk indeholde et verdenssyn som det så ud omkring 1900, hvor det blev udgivet. Artikler som bygger på Salmonsens Konversationsleksikon vil derfor ofte skulle tilpasses et mere moderne verdenssyn samt retskrivning."
Men der skal også stå noget om at verden har udviklet sig de sidste 100 år, dvs. historien omkring artiklens emne, eller forskningen om emnet. Men umiddelbart synes jeg slet ikke der skal lægges op til mere plagiat. Hvis folk ikke kan finde ud af at skrive tekst selv, skal de øve sig et andet sted end Wikipedia. --Madglad (diskussion) 1. maj 2018, 20:17 (CEST)[svar]

Artiklen er hovedsageligt kopieret fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930), hvis stil, grammatik og sprog afviger fra nutidigt dansk. Desuden beskriver den et verdensbillede fra før 1930. Vi opfordrer til at den oprindelige kildetekst erstattes af anden tekst der ikke er genkendeligt fra originalen. Teksten skal beskrive verdenssynet anno 21. århundrede og skal være på nutidssprog og wikificeret – når det er gjort, fjern da venligst skabelonen og erstat den med et dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt Kategori:Salmonsens i stedet for Salmonsens-skabelonen.

Sådan noget?
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. maj 2018, 21:56 (CEST)[svar]
Jeg vil faktisk helst ændre "hovedsageligt kopieret far" til "bygger hovedsageligt på" - fordi kopiering i nogle tilfælde (70 års reglen) kan være et brud på copyright.--Ramloser (diskussion) 1. maj 2018, 22:16 (CEST)[svar]
Jeg kan ikke se at problemet begrænser sig Salmonsens. Jeg mener at der skal findes regler gældende afskrifter fra alle forældede opslagsværker og fagbøger - forældede sprogligt og/eller indholdsmæssigt. Jeg synes ikke at der skal skrives af overhovedet, det giver Wikipedia et useriøst image. Vi skal ikke diskutere, hvad man må efter 70 år, vi skal bare forbyde afskrift og plagiat. Der bliver ikke sparet nogen tid ved al den copy-paste. Se hvor meget tid Rmir2 har fået spildt af andre Wikipedianeres tid den sidste uges tid. Så lad os flytte diskussionen til Landsbybrønden og få vedtaget nogle regler mod afskrift og plagiat. --Madglad (diskussion) 1. maj 2018, 22:57 (CEST)[svar]
Det støtter jeg gerne om. En almen regel at der ikke må afskrives. Så kan man bare henvise til værket.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. maj 2018, 22:59 (CEST)[svar]