Skabelondiskussion:Velkommen (Gammel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Arkiv frem til sommeren 2006

Skabelon-udseende[redigér wikikode]

Som denne (meget pæne) skabelon ser ud nu, er det en ordentlig bunke kode, en stakkels nybegynder får smidt i hovedet. Det er ikke særlig brugervenligt. Vi kan a) lade være med at subst:e, b) ændre skabelonen til noget simplere, eller c) begge dele. Hvad synes I? --Palnatoke 10. sep 2006 kl. 11:44 (CEST)

Koden i starten skal sikre en substitution. Der var almen konsensus om at dette var en god idé da de nye skabeloner blev diskuteret. Men det er bestemt en mulighed at lade være med at substituere. Ud over at fjerne koden, kan dette gøres med {{Velkommen (Gammel)|nosubst=false}} (som evt. kunne være indholdet af en anden skabelon?) --Martin Manscher 10. sep 2006 kl. 12:23 (CEST)

Se f.eks. http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Bruger_diskussion:Leifnoerholm&action=edit - det er en ganske stor klump tekst, man skal scrolle forbi inden man kan komme til at skrive noget; og selvom det meste af teksten er reelt indhold, er knap 1/3 kode. Det er for meget. --Palnatoke 10. sep 2006 kl. 14:33 (CEST)

Når det kommer frem fra Wegge, at substitution ikke er en fordel, så mener jeg at vi helt bør droppe substitution. Eneste fordel er i så fald, at man kan ændre skabelonen uden at ændre tidligere inkluderinger, men det er et mindre problem, for så ofte skifter vi ikke rundt i centrale skabeloner. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 11. sep 2006 kl. 09:58 (CEST)
Ja, vi kan selvfølgelig bare robot-subst'e dem når vi ændrer en skabelon, men så skal vi bare huske at gøre det. Måske kunne man skrive en lille <noinclude> advarsel på skabelonerne om at de skal robot-subst'es inden man ændrer noget? Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 11:18 (CEST)
Vi skal nok ændre navnet på Skabelon:Velkommen vandal inden vi holder op med at subst'e :-) Denne er jo også henvendt til folk der prøver tingene af. Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 11:22 (CEST)
Jeg kom lige i tanke om at vi også mister auto-signaturen hvis vi ikke subst'er. Så skal det nok være en parameter, så man bruger skabelonen i formen {{Velkommen (Gammel)|~~~~}}? --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 12:34 (CEST)
Ellers kan man vel bare bruge --~~<includeonly>~~</includeonly> i skabelonen ? --Lhademmor 11. sep 2006 kl. 12:37 (CEST)
Det har jeg prøvet, og det synes bestemt ikke at virke. Hvis der bare var et magicword á la {{PAGENAME}} som indeholdt brugernavnet ville det kunne lade sig gøre, men det tror jeg ikke, der er. Derfor skal det vist gøres via en parameter som manscher nævner. Og vi kan jo bare lade en have en default-værdi, der giver mening, hvis folk glemmer at angive parameteren :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 11. sep 2006 kl. 12:58 (CEST)
Alternativt kan man vel få den til at "brokke sig", hvis den ikke er signeret, ligesom den brokker sig nu hvis den ikke er substitueret. --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 13:58 (CEST)
Man kan faktisk lave et workaround til en del af problematikken: {{subst:test af velkommen del 2}} giver {{test af velkommen|Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 14:28 (CEST)}}. Det efterlader blot det lille irritationsmoment at man stadig skal skrive {{subst:velkommen}}. Kan nogen finde en workaround til det? Altså fx. at {{velk}} er et alias for {{subst:velkommen}}? --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 14:28 (CEST)

Nu har denne diskussion været død i tre dage - skal noget ændres? For at resumere det jeg kom frem til: Man kan godt få {{subst:XXX}} til at blive til {{YYY|Martin Manscher 14. sep 2006 kl. 14:07 (CEST)}} (uden subst, men med signaturen indsat). Det er ikke en optimal løsning, men er den bedre end den nuværende? --Martin Manscher 14. sep 2006 kl. 14:07 (CEST)

Tja, jeg har ingen præference. Kan vi ikke lave en skabelon, som man enten kan inkludere som:
 • {{subst:Velkommen}} - med signatur, uden alt mulig kode i starten
 • {{Velkommen (Gammel)|~~~~}} - med signatur, uden substitution
 • {{Velkommen}} - med generisk "signatur" (fra en anden bruger)
Så vil den virke for de fleste og være mest generel. Og best-practice er så metode 2 af de ovenstående, men man kan selv vælge. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 17. sep 2006 kl. 12:40 (CEST)
Klart tilhænger af 2'eren.--Jan Friberg 17. sep 2006 kl. 22:22 (CEST)
Jeg tror vi kan få alle tre - blot kan de to første ikke hedde det samme. Men 1'eren kunne være et nemt alias som {{subst:v}} - og ville give 2'eren automatisk. --Martin Manscher 17. sep 2006 kl. 22:51 (CEST)
Hvis det pt. er muligt at finde ud af, om en skabelon er subst'et eller ej, så må det da også være muligt at lave alle ovenstående tre med samme skabelon? Altså, hvis den er subst'et indsættes autosignatur, hvis ikke indsættes {{{1}}}, og hvis ikke den findes indsættes en standard-signatur (evt. lavet ud fra noget {{<includeonly>subst:</includeonly>CURRENTTIME}}. Det tror jeg godt, kan lade sig gøre. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 2. okt 2006 kl. 12:47 (CEST)
Det synes jeg må være værd at prøve - vil du give det et forsøg, Barklund? Jeg hjælper gerne til med review og sparring. --Martin Manscher 2. okt 2006 kl. 13:36 (CEST)
Jeg har forsøgt lidt - se Brugerdiskussion:Manscher/Velkomsttests. Jeg kan ikke helt få det sidste til at virke - man skulle mene at man kunne auto-indsætte signatur hvis den subst:es, og ellers skrive "bruger der glemte at signere". Det er meningen at Velkommen base skal erstatte Velkommen, og at Velkommen wrapper (der skal subst:es) kan blive et kort alias for {{Velkommen (Gammel)|~~~~}} i stil med {{subst:v}}. Evt. kan vi samle Velkommen og VelkommenIP, så VelkommenIP fås som {{Velkommen (Gammel)|~~~~|IP}}. --Martin Manscher 8. okt 2006 kl. 00:21 (CEST)
Jeg vil fortrække at have {{Velkommen (Gammel)|~~~~}} og en kort form med subst helt nede på {{subst:v}} størelse hvis det ikker mugligt at kombinere dem. Men jeg ser det ikke som nogen vidre god ide at have en IP variabel da jeg ikke tror at den vil blive brugt så ofte som man gerne ville. måske hvis det kunne forgå påer automatik.--Jan Friberg 23. okt 2006 kl. 00:45 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Jeg retter til så syntaksen er {{Velkommen (Gammel)|~~~~}} eller {{subst:v}}. Tilsvarende bruges {{velkommenIP|~~~~}} eller {{subst:vip}}, samt {{velkommen advarsel|~~~~}} eller {{subst:va}}. --Martin Manscher 25. okt 2006 kl. 12:08 (CEST)

Dødt link[redigér wikikode]

øvers på skabelonsiden her til står der: "Se på Wikipedia:Skabelonerelonerer/Brugersider hvordan denne skabelon anvendes til indsættelse på brugersider"

men linket er dødt bør der gøres noget ved det? --ArvoX 12. nov 2006 kl. 02:18 (CET)

rettet.--Jan Friberg 12. nov 2006 kl. 02:37 (CET)

Størrelse på tekst[redigér wikikode]

Jeg har sat størrelsen på teksten til 100% (det vil sige normal størrelse) efter at Bruger:HansJensen satte det til 125% hvilket jeg mener er lidt i overkanten. Hans: Næste gang du ændrer i en så ofte brugt skabelon vil det nok være en god ide at stille foreslaget på diskussionssiden her først. --Morten LJ 22. feb 2007 kl. 10:38 (CET)

Forhåndsvisning[redigér wikikode]

Om forhåndsvisning skriver vi nu:

"Du kan også bruge forhåndsvisning til at se hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem." (min fremhænvning)

Ud fra kommentarer på folks brugersider virker det som om vi i virkeligheden mener: "Du bør bruge forhåndsvisning...". Dette understøttest ligeledes af forklaringen på siden Forhåndsvisning hvor der står: "Det anbefales kraftigt at du bruger forhåndsvisningsknappen, inden du gemmer dine ændringer.". Jeg vil derfor gerne ændre kan til bør. Santac 18. feb 2008, 06:42 (CET)

Sandkassen[redigér wikikode]

Kunne der blive plads til en henvisning til sandkassen? Jeg ved godt, at velkomsten ikke skal fylde "14 sider", men sandkassen er jo et godt sted at starte. --MGA73 5. sep 2008, 15:19 (CEST)

Jeg synes det er meget relevant, så jeg har tilladt mig at tilføje det. --CarinaT 5. sep 2008, 15:23 (CEST)

Ændring til hønsedesign[redigér wikikode]

Jeg havde ændret skabelonen til at bruge hønsedesign ligesom alle de andre standard-talk er blevet det efter diskussion på Wikipedia:Landsbybrønden/Nyt design til standard-talk-skabeloner, hvor kun Mark Jensen ytrede lidt modstand. Jeg har senere spurgt ham på hans diskussionsside om det var noget, han brændte meget for (hvilket det ikke var), samtidig med at jeg igen spurgte på ovennævnte diskussion. Derfor konkluderede jeg, at alle ville have det nye design. Mht. subst: så ved jeg ikke, hvad der menes – i hvert fald ikke noget jeg kan finde ud af, så vil en anden foretage ændringen? --CarinaT 2. okt 2008, 08:08 (CEST)

Jeg er sikker på Broadbeer mente, at de, som modtog skabelonen, da den ikke var i hønsedesign, ville få ændret "deres" skabelon, hvis den der bød velkommen ikke subst'ede den. --Allano (Skriv til mig her...) 2. okt 2008, 08:46 (CEST)
Det synes jeg så ikke er noget problem. Ændringer, der er foretaget i skabelonen efter den er udgivet, bliver jo også vist, og sådan er det bare. --CarinaT 2. okt 2008, 08:50 (CEST)
Jeg vil dog gøre opmærksom på en indsigelse allerede fra 6. september på Skabelondiskussion:Ønskeliste der dog hidtil ikke har givet anledning til noget svar.
Jeg synes som udgangspunkt at {{Hønsedesign}} er et godt koncept, men det har i den nuværende udformning ikke mulighed for tilstrækkelig tilpasning, hvis det skal udbredes til alle områder:
 • Man kan ikke undgå et billede, og på lange {{Ønskeliste}}r optræder der pludselig helt umotiveret et billede langt nede (dvs. midtpå - se fx Kategoridiskussion:Filminstruktører)
 • Jeg synes også teksten er for gnidret (for lille måske) i sammenligning med den gamle som jeg havde lavet denne ønskeliste til: Kategoridiskussion:Senantikken - og blev skuffet over forringelsen.
 • Man kan heller ikke tilpasse bredden
Til orientering lavede jeg en demo (håndlavet ganske vist) for at vise hvordan jeg mener {{Ønskeliste}} kunne se ud med et tilpasset design: den kan vist stadig ses på: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sandkassen&oldid=2400959 - og her på Kategoridiskussion:Den danske Guldalder kan man til sammenligning se den gnidrede og uskønne udgave.
Jeg synes som det fremgår ikke at man blot ukritisk skal brede et godt koncept ud til områder hvor en designmæssig tilpasning føles påkrævet først (i det mindste efter min mening påkrævet)
Problemet er måske ikke stort, og en fremtidig tilpasning af hønsedesign kan måske afhjælpe manglerne.
-- Mvh PHansen 2. okt 2008, 10:29 (CEST)
Problemet med ønskelisten er at skabelonen har variabel længde, og man kan ikke se konsekvenserne af at ændre på selve ønskelistens indhold. Det er ikke mit indtryk at problemet er særlig udbredt. --Palnatoke 2. okt 2008, 10:50 (CEST)
Det er sandt, og jeg slutter jo også med at skrive at problemet måske er særlig stort; men skuffelsen over pludselig en dag at se noget pænt være forvandlet til noget sammenklemt, småt og gnidret var tilpas stor til at jeg udarbejde en demo så man kunne se at hønsedesign i netop denne anvendelse ikke behøvede at forblive grimt. Og jeg tror også at hoveddesigneren vil være ked af at se et godt koncept uskånsomt behandlet.
Jeg har dog tiltro til at en passende anvendelse af #switch og #if med tiden kan løse de problemer der viser sig ved udbredelsen af konceptet. -- Mvh PHansen 2. okt 2008, 11:05 (CEST)
Som skrevet længere oppe mangler hønsedesign muligheden for tilpasning, hvilket i mine øjne gør den dårlig til anvendelse alle steder. --Broadbeer, Thomas 2. okt 2008, 16:22 (CEST)

Omformulering[redigér wikikode]

Hej. Jeg har en revideret version af skabelonen liggende på Bruger:Masz/Velkommen. Rediger gerne, hvis I synes at der er noget, der skal ændres. Skabelonen er tekst-baseret, da jeg synes at det er lidt mere personligt end end hønsedesign (eller en helt anden diskussionssideskabelon). --Masz () 28. aug 2009, 13:56 (CEST)

Tja... Jeg synes nu det er fint nok med rammen. Men egentlig kom jeg pga. noget andet. Nemlig at vi burde overveje at have et link med "English" eller hvad vi nu har af valgmuligheder. Det kan jo være, at folk ikke forstår teksten. Bare lige et diskret lille link i hjørnet. Det er nok mest vigtigt på velkomsten til IP'er, men for at det skal være ens, så gjorde det jo ikke noget, at der var det på alle vores velkomster. --MGA73 21. sep 2009, 12:23 (CEST)
Som man måske kan læse længere oppe blev der for lang tid siden udviklet en designlinie som ville blive ødelagt hvis man igen begyndte at udvikle "egne" skabeloner, altså eget design og ikke bare indholdet. --Broadbeer 21. sep 2009, 13:28 (CEST) Se evt. Wikipedia:Landsbybrønden/Designlinje og Wikipedia:Landsbybrønden/Nyt design til standard-talk-skabeloner. --Broadbeer 21. sep 2009, 13:30 (CEST)
Ok, indholdet er jo det vigtigste :-) --Masz () 21. sep 2009, 14:23 (CEST)

Det ser ikke ud til at folk kan lide længden af min skabelon (ærgeligt de ikke fortalte det tidligere). Jeg har nu en ny revideret version på Bruger:Masz/Velkommen, hvor jeg istedet for at skrive vejledninger, giver links. --Masz () 30. okt 2009, 14:40 (CET)

Meget bedre og mere i retning af den oprindelige velkomst. Med den forkortede velkomst, er der forhåbentlig en chance for at folk gider læse teksten og måske ligefrem klikke på linkene til flere oplysninger om de enkelte punkter. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. nov 2009, 17:05 (CET)
Umiddelbart vil jeg sige, at der ser ok ud. Dog er der enkelte ting, der måske lige skal rettes eller tilføjes:
 • Skriv neutralt – undgå at skrive om ting du har et tæt forhold til.
Her kunne et link til Wikipedia:Selvbiografier nok være på sin plads.
 • Respektér ophavsretten – kopiér aldrig tekst direkte fra en hjemmeside, medmindre du har tilladelse til det.
Ordet "tekst" bør udskiftes med "noget". For det er nemlig ofte også billeder, der kopieres uden tilladelse.
Endelig vil en henvisning til Wikipedia:Politikker og normer nok være en god ide. Tørt stof ja men også meget nyttig viden. --Dannebrog Spy 5. nov 2009, 15:07 (CET)
Alle punkter Yes check.svg Gjort --Masz 8. nov 2009, 13:04 (CET)
Nå, men hvis ingen kommer med indvendinger til i morgen, vil jeg indføre den nye formulering. Her er jeg lidt i tvil: Bør de gamle velkomster rettes til at henvise til en fx {{velkommen/gammel}}, eller substes? Eller måske bare lade dem være, som de er, så ændringerne træder i kraft på dem alle? --Masz 10. nov 2009, 17:03 (CET)
Min bot er nu igang med at rette alle de gamle velkomster til {{velkommen gammel}}. Når den er færdig, og ingen sider vil indeholde den normale {{velkommen}}, vil jeg ændre indholdet til det nye. --Masz 11. nov 2009, 16:53 (CET)

Sammenklappelig?[redigér wikikode]

Hvis nu velkomsten kunne klappes sammen med en parameter ("|læst"), kunne man som bruger beholde skabelonen på diskussionssiden og samtidig ikke have en stor kasse, der slugte al opmærksomheden.. Idé? Eller skal vi blive ved med at bede folk om at lave arkiver? --Palnatoke 9. mar 2011, 16:17 (CET)

At kunne klappe skabelonen sammen er sikkert en udmærket ide. Problemet er bare at ting som parametre kræver et vist minimumskendskab til hvordan Wikipedia og dets skabeloner og koder fungerer, og det har nye brugere af gode grunde ofte ikke. Men hvis der var en synlig klap-sammen-knap eller lignende, man kunne trykke på, kunne det måske fungere. --Dannebrog Spy 15. mar 2011, 15:45 (CET)
Med nedenstående skabelon, burde det være muligt at klappe det sammen. Jeg ser på sagen.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 8. maj 2011, 23:43 (CEST)

Forslag til nyt udseende[redigér wikikode]

Jeg har kreeret et nyt skabelon til velkomstbeskeden. Den kan ses her i landsbybrønden. Både for dansk og engelsk.

Se her.
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Velkommen (Gammel)!! Flag af det Forenede Kongeriget. Welcome message in English
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedia blev påbegyndt med den engelske udgave af Larry Sanger og Jimmy Wales den 15. januar 2001. Den danske udgave blev påbegyndt den 1. februar 2002 og indeholder lige nu 262.717 artikler. De tre bærende principper på Wikipedia, der tilsammen definerer dens niche på World Wide Web er:
 1. Den er, eller sigter på at blive, primært en encyklopædi.
 2. Den er en wiki, det vil sige den kan redigeres af hvem som helst.
 3. Den er med åbent indhold under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer kan siges at være baseret på 'Wikipedias fem søjler, der definerer Wikipedias karakter:
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssiderne.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Crystal Clear action apply.png Få hjælp
Har du et spørgsmål? Så stil det i Landsbybrønden eller i nybegynderforumet. Du kan også besøge os på vores hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man helst bør undgå
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app file-manager.png Følg konventionerne & Notabilitet
Praktiske hjælpemidler for at starte en side.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere
PD-icon-red.svg Respektér ophavsretten – kopiér aldrig noget direkte fra en hjemmeside, medmindre du har tilladelse til det (send tilladelsen til info-da@wikimedia.org).
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne side er din personlige Diskussionsside, stedet hvor du får beskeder fra andre Wikipedianere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Alle brugere har en diskussionsside. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med fire tilder. Det gøre man ved brug af: ~~~~. Et klik på signérknappen (se billedet) har den sammen effekt: dine indlæg bliver på denne måde automatisk signéret med dit brugernavn og tidspunktet, hvor du afsluttede dit indlæg. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen, en bruger der glemte at signere velkomsten

Hello Velkommen (Gammel), welcome to the Danish Wikipedia! Danmark velkomstbesked på dansk
Thank you for participating in this community project. We would like to give you the opportunity to be free and productive. Here are a few directions that might help you:
Gtk-dialog-info.svg
 • Wikipedia has been an ongoing project for several years now. There have been discussions on many issues in the past. Please check the discussion pages (brugerdiskussionsiderne) if you are in doubt about the contents of a given page.
 • A collection of useful links in English can be found on the English help pages.
 • Please use our Sandbox (sandkasse) for experimenting.
 • Feel free to add your expertise to Wikipedians by interest.
 • Please create your user page in order to provide information about who you are, where you're from, and in which languages you communicate; you may use the template {{iwuser}} to this end.
 • If you want to make a careful start editing in Danish, try to expand some of our stubs (påbegyndte artikler).
 • Take care when editing someone else's work. Registered users can change the name of an article by using "Flyt". This way of renaming keeps the history (historik) of a page intact.
 • Questions for help can be asked at the Helpdesk.
 • To sign messages, use four tildes: ~~~~
 • More information (in Danish) can be found on our conventions pages and the wikiquette page.
 • If you have any questions regarding this edition of Wikipedia, please visit our embassy.

Kind regards, a user who forgot to sign.

Giv jeres meningher--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 8. maj 2011, 23:36 (CEST).