Skabelondiskussion:Wikimapia

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Skabelon:Wikimapia

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Med Skabelon:Wikimapia er vi ude på et skråplan, for man kan med lige så god grund have links til Google Maps, MapQuest, Yahoo! Maps og alle de andre på GeoHack-siderne - og det ønsker vi vel ikke? --Palnatoke 7. apr 2010, 00:07 (CEST)

  • Behold Jeg er enig i at det ikke giver mening at henvise til et område i alle artikel, men når der er tale om f.eks. Antakalnis, Collstrupgrunden, Akropolis (Athen) eller andre områder, giver det ingen mening med et normalt sæt Coor title dms. Som jeg har anvendt linket til WikiMapia i Antakalnisartiklen, synes jeg det giver god mening.
Via GeoHack-siderne får man det her resultat GeoHack, ved efterfølgende valg af WikiMapia, Hybrid ser resultatet således ud via GeoHack, ved direkte link ser det sådan ud på WikiMapia og sådan på Google maps.
Den umidedelbare fordel ved direkte link til WikiMapia er, at det område jeg ønskede at vise, her Antakalnis, er "highlighted". Samtidigt er kortudsnittet væsentligt mere præcist via det direkte link, og udsnittet er iøvrigt væsentligt nemmere at styre på WikiMapia end på Google maps!--mvh Per (PerV) 7. apr 2010, 02:39 (CEST)
Jeg har umiddelbart svært ved at se hvad det links som denne skabelon producerer, kan mere end links via {{coor}}-skabelonerne. Så vidt jeg kan se bliver der blot henvist til et punkt markeret med et kryds på et kort? Du skriver at området er "highlighted" men jeg ser desværre ingen highlights og WikiMapia er der også henvisninger til via {{coor}}. Jeg kan ikke lige se gevindsten ved skabelonen, men der er måske noget jeg har overset? --Henrik (heb - tidligere hebster) 29. apr 2010, 08:55 (CEST)
Når man peger på krydset, kommer highlightet frem, og det er den store fordel her. {{coor}}-skabelonerne kan kun håndtere punkter, og vi har også brug for linjer og flader - jf. KML-filerne i Artikeldata-navnerummet. --Palnatoke 29. apr 2010, 09:04 (CEST)
Hmm - det syntes jeg ikke lige virker i Safari (browser) :( --Henrik (heb - tidligere hebster) 29. apr 2010, 09:51 (CEST)
  • Slet Jeg synes det virker "overflødigt". Hvis et punkt ikke er godt nok, så kan man jo lave et kort. Det er meget mere overskueligt. Hvis man fx klikker på Sjælland så har vi jo et fint kort, der viser hvor det ligger. Det kan man også med de andre artikler. --MGA73 10. jun 2010, 19:58 (CEST)
Konklusion:
Da der ikke er konsensus om at slette, beholdes skabelonen hermed
- Sarrus (db) d. 3. okt 2010, 14:37 (CEST)

Hvorfor fremhæve denne ene korttjeneste?[rediger kildetekst]

Når man benytter de almindelige skabeloner til geografiske koordinater, kommer man til en side med en lang række korttjenester, heriblandt WikiMapia, så jeg ser egentlig ingen grund til at have en specifik WikiMapia-skabelon. --Palnatoke 6. apr 2010, 23:50 (CEST)

Jeg forstår din argumentation, men geografiske koordinater henviser ikke til et område, men til et punkt. Hvis du f.eks. ønsker at at vise bydelen Antakalnis virker WikiMapia bedst efter min mening.
Hvis du prøver at undersøge, de 60 gange der på da:wiki er linket direkte til WikiMapia, sikkert netop af denne årsag, synes jeg det er bekræftet, at der er brug for skabelonen!
Men hvis du har en bedre løsning er jeg da lydhør.
Inden jeg kastede mig ud i at lave skabelonen, diskuterede jeg brugen af WikiMapia på IRC, og i hvert fald Thyge kunne forstå mine argumenter efter at have set linket på Antakalnis. --mvh Per (PerV) 7. apr 2010, 00:21 (CEST)
Det er en udmærket pointe med polygonerne - hvis du kigger på Aldersrogade (KML-skabelonen nede i hjørnet), kan du se en anden måde at komme om problemet; den benytter bare Google Maps (og det er jo lige så galt). Det passer faktisk perfekt til de overvejelser, jeg havde gjort mig om WikiWednesday i aften - der er mit forslag til tema nemlig "KML-filer og Artikeldata-navnerummet". --Palnatoke 7. apr 2010, 07:00 (CEST)