Skammerens børn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skammerens børn er en serie af danske fantasybøger skrevet af Lene Kaaberbøl. Serien er først udgivet hos forlaget Forum i starten af 2000'erne, og er siden oversat til adskillige sprog og udgivet eller planlagt udgivet i bl.a. USA, England, Sverige, Japan, Tyrkiet, Frankrig, Tyskland, Holland, Rusland, Litauen, Norge og Færøerne. Bøgerne har solgt over 1 million eksemplarer.

Bøgerne blev i 2011 genudgivet, samlet i to bøger, under titlen Skammerens Datter, navnet på den første bog i serien. Den første bog er blevet filmatiseret i 2014 med premiere i marts 2015.[1][2][3] Den blev nomineret til 11 Robertpriser. Den næste film i rækken, Skammerens datter 2: Slangens gave, havde præmiere i 2019, og modtog Svendprisen for Bedste danske børnefilm samme år.[4]

Skammerens datter[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Skammerens datter.

Udgivet 2000. Dina er ked af at have arvet sin mors skammerkræfter, for det er svært at få venner, når man er Skammerens datter.

Skammertegnet[redigér | rediger kildetekst]

Udgivet 2001. Dina bliver bortført af Drakans fætter Valdracu, og hendes storebror Davin er fast besluttet på at finde hende.

Slangens gave[redigér | rediger kildetekst]

Udgivet 2001. Dinas familie må flygte over hals og hoved da hendes far dukker op.

Skammerkrigen[redigér | rediger kildetekst]

Udgivet 2003. Drakan raserer lavlandet, og Nico har en plan om at stoppe ham.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

BogSpire
Denne artikel om bøger og tidsskrifter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.