Skik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Skik betyder tradition eller sædvane, dvs. den måde, man plejer at handle på i et givet samfund eller hos en given gruppe mennesker. Betegnelsen bruges mest om ritualer. Her i landet er der for eksempel skik at fejre jul med gaver den 24. december og man holder nyt år den 31. december.

En for længst "glemt" skik er behøvling, som snedkere engang holdt i hævd som en nødvendighed for at en lærling kunne fremstå som en brugbar, zünftig, svend.[kilde mangler]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Nuvola apps kdict.svgOrdbogslignende artikel
Dette opslag fungerer mere som et opslag i en ordbog end som en artikel i en encyklopædi. Du kan evt. modificere artiklen, således at den passer bedre ind, eller flytte den til den tilsvarende artikel i den danske Wikiordbog – husk at formatere artiklen, så den passer ind i Wikiordbogen og at kopiere denne sides historik til diskussionssiden på Wiktionary.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kunst og kulturSpire
Denne artikel om kunst eller kultur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Sprog og litteraturSpire
Denne artikel om sprog eller litteratur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.