Slovenske Riviera

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Satellitbillede af Trieste og dens bugt
Koper
Izola
Piran

Den slovenske riviera (slovensk: Slovenska obala) er Sloveniens kystlinje, beliggende ved Trieste-bugten ved Adriaterhavet. Den er en del af halvøen Istrien og er 46,6 km lang.[1] Regionen omfatter byerne Koper og Piran med Portorož og kommunen Izola. Den er et turistmål ved havet med en levende multietnisk slovensk og italiensk arv.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Beliggende i Slovenske Istrien hører Rivieraen til den statistiske region Obalno-kraška og til den historiske region, den Slovenske Littoral. Området grænser mod nord til Italien og mod syd til Kroatien. Det nordligste punkt er næsset Debeli Rtič ved Koperbugten ; og det sydligste er landsbyen Sečovlje ved Piran-bugten, der ligger tæt på naturparken Sečovlje Salina.

De 14 bebyggelser på kysten, opdelt efter kommune, er:

Transport[redigér | rediger kildetekst]

Kystlinjen tæller havnene Koper, Izola, Piran, Lucija og Portorož. Koper jernbanestation er endestationen for Divača-Koper jernbanen, og Portorož Lufthavn ligger nær Sečovlje, tæt på den kroatiske grænse. Hovedvejen, der betjener Rivieraen, er nationalvej 111, som forbinder motorvej A1 (til Ljubljana og Maribor) ved Koper.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ The World Factbook by CIA
  2. ^ Official website of the municipality of Ankaran
  3. ^ Not an independent settlement; it belongs to Portorož

Koordinater: 45°33′N 13°44′Ø / 45.550°N 13.733°Ø / 45.550; 13.733