Smeg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Smeg Group S.p.A.
Virksomhedsinformation
Selskabsform Familieforetagende
Grundlagt 1948
Hovedsæde Guastalla, Italien
Nøglepersoner Vittorio Bertazzonim, grundlægger. Roberto Bertazzoni, CEO
Produkter Hårde hvidevarer
Eksterne henvisninger
http://www.smeg.com

Smalterie Metallurgiche Emiliane Gustalla (forkortes Smeg) er en italiensk hvidevareproducent, der blev etableret af Vittorio Bertazzoni i 1948 i landsbyen Guastalla i Italien. Firmaet er stadig ejet af familien Bertazzoni, med Roberto Bertazzoni som nuværende CEO, og har hovedkontor i Guastalla. I samme by er en af fabrikkerne lokaliseret.

Smeg Hvidevarer[redigér | redigér wikikode]

Smeg producerer forskellige hvidevarer. De er bedst kendt for FAB-køleskabene. FAB-modellen er en af de mest kende Smegmodeller og blev først lavet til køleskabe, men findes nu også blandt andet indenfor opvaskemaskiner og vaskemaskiner. Stilen er netop kendt for designet som kaldes "Retro". Samtidig har det som varemærke, at det forefindes i mange forskellige farver – og endda iklædt farverne til udvalgte landes flag. Blandt andet har fodboldholdet Barcelona et FAB-skab med klubbens farver i træningsfaciliteterne.

I dag håndterer Smeg Danmark import og salg af produkter på det danske marked, hvilket sælges i alle større kæder, som f.eks. Punkt1 og WhiteAway, samtidig med at mange individuelle grossister bærer mærket i butikken. Service og reservedele håndteres af Din Hvidevare Reparatør for hele Danmark, hvilket er et hvidevareservicefirma lokaliseret i Storkøbenhavn.

Smeg har længe haft sin plads på det skandinaviske marked, men produkterne sælges verden over. Smegfabrikken producerer i denne forbindelse ikke kun hvidevarer til private, men sælger blandt andet også industrimaskiner til tandlægebranchen og restauranter.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


ItalienStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Italien er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.