Social Balance (parti)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Social Balance er et lille dansk politisk parti, der opstillede ved Kommunal- og regionsrådsvalget i 2013. Dette skete under navnet H – Social Balance.

Udbrydere fra SF[redigér | redigér wikikode]

Partiet blev stiftet den 6. juni 2012. Partiet er grundlagt af Mette Valentin, Nyborg, og John Hyrup Jensen, Sønderborg. Mette Valentin blev partiets første landsformand.

Ved regionsvalget i 2009 blev begge partiets stiftere valgt ind i Syddanmarks Regionsråd som repræsentanter for SF .

Valentin og Jensen var utilfredse med den politik, som SF førte i Regeringen Helle Thorning-Schmidt I. Derfor brød de ud for at danne partiet Social Balance.

Godkendelse i Indenrigsministeriet[redigér | redigér wikikode]

Den 29. august 2012 blev partinavnet Social Balance godkendt af Valgnævnet under Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Valget i 2013[redigér | redigér wikikode]

Ved regionsrådsvalget i november 2013 opstillede Social Balance otte kandidater til det syddanske regionsråd og to kandidater til det sjællandske regionsråd. Ingen af partiets kandidater blev valgte.

Partiet opstillede også til byrådene i Sønderborg, Nyborg, Næstved, Fåborg-Midtfyn, Assens og Odense. Partiet fik heller ikke repræsentanter i kommunalbestyrelserne.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Politisk partiStub
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.