Socialvidenskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Socialvidenskab er en samfundsvidenskabelig uddannelsesretning på bachelor- og/eller kandidatniveau, der udbydes ved Roskilde Universitet (RUC) og som har velfærdssamfundet som sit genstandsfelt. Socialvidenskab er således er nært beslægtet med både politologi, sociologi, politisk filosofi, politisk historie, jura og nationaløkonomi. I lighed med RUC's øvrige uddannelser kombineres socialvidenskab i udgangspunktet med en anden studieretning.

Socialvidenskab handler om de værdier, der lægger til grund for velfærdssamfundet, om forholdet mellem samfund og borgere og sammenhængen mellem markedet og velfærdssamfundet. Retningen tager afsæt i samfundsvidenskabelig teori og metode samt offentlig forvaltning og søger at gøre de studerende i stand til at analysere sammenhænge og problematikker i relation til ikke bare velfærdssamfundet, men også markedet, arbejdsmarkedet og det politiske system.

Uddannelsen i socialvidenskab sigter i lighed med andre samfundsvidenskabelige uddannelser i høj grad mod administrative stillinger i stat, regioner eller kommuner, men også mod stillinger i interesseorganisationer eller det private erhvervsliv.

Kandidater med en samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse og en kombinationsuddannelse med socialvidenskab med studiestart før 2008 får tildelt titlen cand.scient.soc., mens en anden kombination giver en anden titel. I øvrigt er cand.scient.soc-titlen forbeholdt kandidater i sociologi fra henholdsvis Københavns Universitet såvel som Aalborg Universitet.

Der har tidligere ligeledes været udbudt en kandidatuddannelse i Socialvidenskab (cand.rer.soc) på Odense Universitet.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]