Softgun

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Softguns er våben (markører) der skyder med 6 mm plastikkugler, og er tro kopier af rigtige våben. De findes både som pistoler og geværer. De ligner så godt, at de er underlagt våbenloven, som gør det muligt kun at købe en softgun hvis man er over 18 år, men det er lovligt at spille med i en klub som 16-årig med forældres samtykke. Det er samtidigt ulovligt at gå med en softgun i offentligheden, selvom du er over 18.

Der er næsten ikke den markør man ikke kan få, der er alt fra den klassiske M16, den nye M4, AK-47, Thompson A1, SIG 551, Steyr AUG, SIG Sauer P226, Desert Eagle, MP5 og et hav af andre.

De er beregnet til at spille hardball med.

Der er flere forskellige former for soft-guns, og der er forskellig drivkræfter til dem:

  • Manuel
  • Gas
  • Elektrisk
  • C02

Manuel[redigér | redigér wikikode]

Med manuelle markører skal man selv lade en kugle hver gang man vil skyde, ved at tage ladegreb på markøren. Manuelle markører er ofte fjederdrevne, og kan både være pistoler, rifler og shotguns. Der findes også manuelle soft-guns der bruger gas som drivmiddel, oftest i form af snigskytte-rifler eller shotguns.

Gas[redigér | redigér wikikode]

Gasdrevne markører er mest pistoler, maskinpistoler og granatkastere. Som navnet siger er drivmidlet på disse markører af gas, som fyldes i en lille tank der sidder i markøren, der findes der også gasvåben der har en ekstern tank som man kan have i et bælte, men disse er ikke almindelige. Oftest er disse tanke i magasinet.

Elektrisk[redigér | redigér wikikode]

Elektriske markører har en lille motor som er tilkoblet et batteri, motoren driver en fjeder, der producerer lufttryk ved hjælp af et stempel, og skyder de små kugler af sted. Elektriske markører er primært rifler og automatvåben. Mange dele i elektriske våben kan skiftes ud, så effekten kan forøges. Dette kaldes at tune markøren.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Teknik og teknologiStub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.