Solling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Solling
Amelith 01.jpg
Landsbyen Amelith i den sydlige del af Solling
Højde Große Blöße 527.8
Område Niedersachsen, Hessen, Nordrhein-Westfalen
Ligger i Tyskland Tyskland
Bjergområde Mittelgebirge
Oversigtskort
Solling (Niedersachsen)
Solling
Solling
Solling (Niedersachsen)

Koordinater: 51°44′N 9°36′E / 51.733°N 9.600°Ø / 51.733; 9.600

Solling er et Mittelgebirgeområde i Weserbergland i den tyske delstat Niedersachsen, hvis sydlige udløbere også når ind i delstaterne Hessen og Nordrhein-Westfalen.

Bjerget Große Blöße er med 527,8 moh. det næsthøjeste punkt Niedersachsen , efter Wurmberg i Harzen (971.2 moh.)

Niedersachsens bjergland

Solling danner sammen med det mindre og lavere Mittelgebirgsområde Vogler og højdedraget Burgberg, der ligger ved nordenden af Solling, Naturpark Solling-Vogler.

Geografi[redigér | redigér wikikode]

Solling ligger i den sydlige del af Niedersachsen i Landkreisene Holzminden og Northeim. Den sydvestlige udløber med de Hannoverske Klipper ligger i Landkreis Höxter i Ostwestfalen, og andre sydvestlige skråninger hvor byen Bad Karlshafen ligger er i Hessen i Landkreis Kassel, hvor også Sollings sydende ved Wahlsburg ligger.

Der ligger en ring af byer omkring Solling: Deensen, Heinade, Dassel, Moringen, Hardegsen, Uslar, Bodenfelde, Bad Karlshafen, Lauenförde, Beverungen, Fürstenberg, Boffzen, Höxter, Holzminden og Bevern.

Mod nord støder Solling til Burgberg og bagved den ligger Vogler , mod nordnordøst til Homburgwald, mod nordøst til Amtsberge, Holzberg og Ellenser Wald, mod øst til Ahlsburg, mod sydøst til Weper, mod syd til Kiffing og i sydvest til den Reinhardswald. Mod sydvest, vest og nordvest danner den øvre Weserdal en naturlig grænse for Solling.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]