Som i himlen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Som i himlen er en svensk dramafilm fra 2004 som havde biografpremiere i Danmark den 10 september 2005 instrueret af Kay Pollak med Michael Nyqvist, Frida Hallgren og Lennart Jähkel i hovedrollerne.

Handlingen[redigér | rediger kildetekst]

Filmen handler om mennesker og deres forsøg på at leve det liv, de hver især har fået, og om den måde, de prøver at være medmennesker for hinanden på. Forskellen på at støtte og at opbygge – og så at nedgøre og ødelægge.

Daniel Daréus er en international succesfuld dirigent fra Sverige. Daniel tilbringer sin barndom i den nordsvenske bygd Ljusåker. I sin skoletid bliver han udsat for mobning. I en alder af 8 år flytter han med moderen til byen hvor en talentagent opdager at han har usædvanligt musikalske evner som violinist. Som ung var han vidne til at hans mor døde efter en trafikulykke, lige før han skal deltage i en international musikkonkurence. Senere bliver han som 45 årig en berømt dirigent. Under en koncert får han en blodprop; og stopper sin karriere.

Derefter flytter han tilbage til barndomsbygden Ljusåker hvor han køber den tidligere skole. Da Daniel Daréus kun er hans kunstnernavn genkendes han ikke i den første tid i bygden. Daniel drømmer om en musik, som åbner og forbinder menneskernes hjerter. bygdens købmandsbutik møder han Lena, som synger i det lokale kirkekor. Bygdens forretningsmand og kirkekorsmedlem, Arne, forsøger at hverve ham som leder af koret. Daniel besøger først modvilligt en korprøve, men beslutter alligevel sig til at overtage ledelsen af koret, give kormedlemmerne sangundervisning og begejstre dem for musikken. Det i begyndelse dårlige kor vokser. Også den udviklingshæmmede Tore må være med, da de hører hans gode sangstemme. Daniel undervisningsmetoder bevirker at kormedlemmerne åbner sig og finder en bedre tilgang til musikken.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]