Sonic X

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sonic X
ソニックX
(Sonikku Ekkusu)
GenreAdventure, Science fiction
Tv-anime
InstruktørHajime Kamegaki
StudieJapan Tokyo Movie Shinsha
NetværkJapan Kids Station, TV Tokyo
Engelsk netværkUSA Fox Network (4Kids TV), Cartoon Network
Dansk netværkDanmark Jetix, DR2
Original udsendelse6. april 200318. april 2005
Afsnit78

Sonic X (ソニックX Sonikku Ekkusu) er en japansk Animeserie om spilproducenten sega s frontfigur og maskot Sonic the Hedgehog.

Som de fleste andre anime har Sonic X gennemgået en forandring på sin rejse fra Asien til resten af verden. Dette skyldes, at ophavsretten er opkøbt af firmaet 4kids. Blandt ændringerne kan nævnes længere navne til skurkens robotter, nye åbnings- og lukningstemaer, og kortere episoder. Desuden er serien blevet renset for bandeord. Serien er kendt af Sonic-fans verden over som den serie der ligger tættest på spillene. Den indeholder således flere af spillenes figurer end nogen Sonic tegnefilm har gjort før, men de fleste figurer er dog reduceret til kun at være med i fire eller fem episoder.

Serien er desuden baseret på de nyere spil lavet siden og med Sonic Adventure.

Serien bliver i Danmark i øjeblikket vist på Jetix

Historien[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 1 og 2[redigér | rediger kildetekst]

Historien begynder en aften i hovedpersonen Sonic's verden. Den onde og gale videnskabsmand Dr. Eggman har bygget sin nyeste opfindelse Chaos Controllen. Denne maskine benytter kraften fra de 7 magiske chaos emeralder og samtidig har Dr. Eggman bortført kaninen Cream og hendes bedste ven Cheese som er en Chao. Sonic angriber således Dr. Eggman for at stoppe hans onde komplot og redde Cream og Cheese, på tilskuer pladserne for at hjælpe sig har han sine venner Knuckles , Tails og Amy Rose. Sonic kommer i kamp mod Eggman og ødelægger Chaos Controllen hvilket resulterer i en massiv eksplosion som sender Sonic og hans venner og den onde Dr. Eggman til Jorden. På Jorden møder Sonic efter et sammenstød med politiets Formel 1 styrke "Speed Team" Den unge Rigmands søn Chris Thorndyke. Det første man ser til den unge chris er at han redder Sonic efter han er faldet i hans families svimmingpool. Sonic vil ført bare tage videre for at finde alle sine venner og komme hjem med Chris og hans Bedstefar får ham overtalt til at bo i Thorndyke Palæet som så gennem resten af serien er hans hjem. Meget hurtigt efter sin ankomst til Jorden får han igen samlet sine venner, og de begynder så at lede efter de 7 Chaos emeralder for at finde en måde at komme hjem til deres egen verden på. En typisk episode i Sonic X går ud på at Sonic får fat i en Chaos Emerald og bliver angrebet af dr. Eggmans superrobotter, Sonic besejrer så skurken og lærer en lektion om livet oven i. Indtil videre er kun det meste af sæson 1 udkommet i Danmark.

Sæson 3[redigér | rediger kildetekst]

i Tredje Sæson er der gået seks år på Jorden siden Sonic og hans venner (og fjender) tog tilbage til deres egen verden. Chris Thorndyke er vokset op og har trænet kampsport og er blevet videnskabsmand, han har genopbygget maskinen der fik Sonic og hans venner hjem igen og er derefter taget til deres verden med et brev til sine venner og sin familie på jorden om at de ikke skal bekymre sig. Da han kommer til Sonics verden er der derimod problemer. En ond hær af kæmpe robotter ved navn Metarex er kommet til Sonics verden. De har stjålet Sonics verdens "Hjerte" som giver den evnen til at skabe liv. Metarex hæren har ikke kun gjort det ved denne verden men bruger tiden på at rejse fra verden til verden for at gøre det af ukendte årsager. Noget andet som er et problem er at Chris er blevet forvandlet til et barn igen og har dermed ikke den styrke som han havde fået fra sin kampsportstræning på jorden. Tilgengæld er han nu lynende intelligent og opfinder så gennem serien dimser som Sonic og hans venner kan udnytte til forskellige formål. Serien i sig selv går ud på at Sonic og co. rejser fra verden til verden med et rumskib for at indhente verden og få "Hjertet" tilbage. Imens hjælper de, de planeter som har lidt på Metarex hærens togt.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  • Den Engelse Wikipedia artikel om samme emne.


Anime eller mangaSpire
Denne artikel om en anime og/eller manga er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.