Sonic the Hedgehog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Seriens hovedperson

Sonic the Hedgehog (pindsvinet Sonic) er hovedpersonen i en række computerspil udviklet af spiludvilkeren Sonic Team der er en underafdeling af Sega. Det første spil med spilfiguren Sonic udkom til Mega Drive/Genesis den 23. juni 1991 i USA, dagen efter i Europa og i en lettere revideret udgave i Japan den 26. juli 1991. En af de mere synlige forskelle er, at skyerne i den japanske udgave af Green Hill Zone bevæger sig, i modsætning til de europæiske og amerikanske versioner hvor de ikke gør. Siden har Sonic desuden optrådt i licenserede tegnefilm, tegneserier og bøger. Han har også sin egen anime-serie, Sonic X.

Sonic er et blåt pindsvin som har evnen til at løbe meget hurtigt og overskride lydmuren. Han siges at være Segas svar på Mario. Sonic er skabt af Yuji Naka (tidligere leder af Sonic Team), Naoto Ōshima og Hirokazu Yasuhara.

Spillets handling[redigér | rediger kildetekst]

I spillet må Sonic forhindre Doctor Ivo Robotnik (Doctor Eggman i Japan og Europa) i at få fat i kaossmaragderne i sit forsøg på at få herredømmet over Sonics verden. Der fandtes også en version af Sonic the Hedgehog startet til Sega Master System og Game Gear, der fulgte designet fra Megadrive-versionen, dog med nogle forskellige zoner og et level-kort.

Den onde videnskabsmand Doctor Eggman, har altid haft det navn i de japanske og europæiske titler, men i den amerikanske version er han blevet omdøbt til Doctor Ivo Robotnik. Det har ikke været sådan i Sonic Adventure, hvor navnet er forandret til Doctor Eggman. Selv om Genesis-versionen var ekstremt populær i USA, fik Sonic the Hedgehog kun dårlig respons i Japan. Sonic blev ikke populær der før Sonic Jam. Alle tre versioner (amerikansk, europæisk/japansk original og 2.0) er tilgængelige på Sonic Mega Collection.

Sonic møder mange venner i løbet af sine spil og serier, heriblandt:

Super Sonic[redigér | rediger kildetekst]

De 7 Kaos Smaragder.

Super Sonic er super-formen af Sonic the Hedgehog. Når Sonic har alle 7 Kaos Smaragderne, kan han transformere sig til Super Sonic. Super Sonic er gylden og Piggene går opad. Desuden bliver hans øjne røde. Super formene i Sonic universet liger meget Super Sayajinerne i Dragon Ball Z.

I Sonic 3 & Knuckles kan formen Hyper Sonic opnås. Efter at have samlet alle 7 Kaos Smaragder kan man samle 7 Super Smaragder (kan forveksles med Master Smaragden). Hyper Sonic lyser på stift i alle smaragdernes farver. Desuden er Hyper Sonic så hurtig at to figurer vises på skærmen. Hyper Sonic kan også lave et specielt dobblet hop som dræber alle fjender på skærmen.

Dark Super Sonic, som fansene kalder ham, er en speciel form for Super Sonic, hvor Sonic bruger Kaos Smaragdernes negative side til at opnå stærkere kræfter end Super Sonic. Dark Super Sonic er kun med i et afsnit af Sonic X, og er ikke med i nogle spil.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: