South Wales

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kort med en definition af South Wales. Den kombinerer South East og South West Wales, inklusive Carmarthenshire og Pembrokeshire, der også kan betragtes som en del af West Wales. Områder i lyserød er historisk blevet betragtet som South Wales, men kan blive betragtet som en del af Mid Wales.

South Wales (walisisk: De Cymru) er en løst defineret region i Wales, der ligger med England mod øst og Mid Wales mod nord. Området har et indbyggertal på omkring 2,2 millioner, hvilket er mere end trefjerdedele af hele Wales' befolkning, inklusive 400.000 i Cardiff, 250.000 i Swansea og 150.000 i Newport. Generelt betragtes området at inkludere de historiske counties Glamorgan og Monmouthshire, og South Wales går mod vest til også at inkludere Carmarthenshire og Pembrokeshire. Fra Swansea og videre mod vest kan befolkningen både betragte sig som at bo i South Wales og West Wales.[1]

Brecon Beacons National Park dækker omkring en tredjedel af South Wales, og den indeholder Pen y Fan, der er det højeste bjerg i Storbritannien syd for Cadair Idris i Snowdonia.

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "People", Culture, Wales, UK: The BBC.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]