Spaniens uddannelsessystem

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hovedindgangen til det spanske Universidad Complutense de Madrid

Spaniens nuværende uddannelsessystem er kendt som Ley Orgánica de Educación eller forkortet LOE og sikrer børn fra 6 til 16 år gratis undervisning betalt af staten.

I uddannelsessystemet har børn skolepligt fra 6-årsalderen, men mange starter i børnehave som toårige (samme kalenderår, hvor de fylder tre år); det er et treårigt forløb placeret på skolerne, med en funktion der ligner den danske børnehaveklasse. I 16-års alderen kan de bogligt indstillede, som tager deres bachillerato, gå videre til et tillægskursus, der efter afgangsprøven giver adgang til universiteter og andre højere læreanstalter. Mange vælger dog i stedet den erhvervsrettede linje, hvor de arbejder noget af ugen og går på en videreudgående uddannelsesinstitution resten af tiden.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
SpanienSpire
Denne artikel relateret til Spanien er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump