Spanske mirakel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det 142 m høje Torre de Madrid, bygget i 1957, er et vartegn for det spanske mirakel.

Det spanske mirakel betegner det økonomiske opsving som Spanien oplevede i slutningen af 1950'erne og 1960'erne, den internationale turisme voksede voldsomt i landet.

Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

Det "økonomiske mirakel" (1959-1974) blev indledt fra en gruppe "teknokrater" fra Francisco Franco-regeringen for i kampagnen om den generelle udvikling i Spanien under et lykke fra Den Internationale Valutafond. Disse teknokrater var i ny klasse af politikere, der erstattede den gamle Falangist-vagt. Anvendelsen af disse politikker i form af udviklingsplaner var i stor succes. Spanien på kun 20 år oplevet stor økonomisk vækst og blev den 9. økonomi i verden og 5 i Europa.

Spaniens historieSpire
Denne artikel om Spaniens historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Spaniens historie
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg