Wikipedia:Landsbybrønden/Uvedkommende indhold på brugerdiskussionssider: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m →‎Signatur: erstatter listesyntaks med alm. diskussionsindrykning
m →‎Uvedkommende indhold på brugerdiskussionssider: min reaktion er tæt på "så lad dog barnet"
Linje 241: Linje 241:
{{rk}}
{{rk}}
:::{{Ping|Rodejong}} At andre, med dine egne ord, har en værre signatur end dig selv, er en underlig undskyldning, især når eksemplerne kommer fra andre wikier. Hvis de signaturer blev brugt her, ville jeg også brokke mig over dem. Hvorfor kan du ikke bare gøre ligesom alle andre på dawiki? Hvorfor er det så vigtigt, at din signatur er det mest fremtrædende element på enhver diskussionsside, som du har skrevet på? Din signatur er tydeligvis upopulær – en fast politik om at det er forbudt, burde ikke være nødvendig for at få en seriøs bruger til at ændre noget, som generer adskillige. --[[Bruger:Cgt|Cgt]] ([[Brugerdiskussion:Cgt|diskussion]]) 10. jan 2017, 19:25 (CET)
:::{{Ping|Rodejong}} At andre, med dine egne ord, har en værre signatur end dig selv, er en underlig undskyldning, især når eksemplerne kommer fra andre wikier. Hvis de signaturer blev brugt her, ville jeg også brokke mig over dem. Hvorfor kan du ikke bare gøre ligesom alle andre på dawiki? Hvorfor er det så vigtigt, at din signatur er det mest fremtrædende element på enhver diskussionsside, som du har skrevet på? Din signatur er tydeligvis upopulær – en fast politik om at det er forbudt, burde ikke være nødvendig for at få en seriøs bruger til at ændre noget, som generer adskillige. --[[Bruger:Cgt|Cgt]] ([[Brugerdiskussion:Cgt|diskussion]]) 10. jan 2017, 19:25 (CET)
:Stadig irriteret men overvældet af argumentationsresistente Rodejongs henvisning til, at et par snese andre graffitismørere ude i den store verden også tagger wikipedia, er min reaktion tæt på "så lad dog barnet". Han har opnået at skabe opmærksomhed om sin person, en opmærksomhed som desværre overskygger det for det meste konstruktive arbejde, han ellers bidrager med. Så kan vi ikke glæde os over, at maleriet ikke går ud over togvognene på Ringsted station? - [[Bruger:Staunited|Staunited]] ([[Brugerdiskussion:Staunited|diskussion]]) 10. jan 2017, 20:28 (CET)


Hi! Are you aware of that by displaying all these signatures here, you have actually 'pinged' every one of these users? (Including me.) Best, --[[Bruger:W.carter|W.carter]] ([[Brugerdiskussion:W.carter|diskussion]]) 10. jan 2017, 19:44 (CET)
Hi! Are you aware of that by displaying all these signatures here, you have actually 'pinged' every one of these users? (Including me.) Best, --[[Bruger:W.carter|W.carter]] ([[Brugerdiskussion:W.carter|diskussion]]) 10. jan 2017, 19:44 (CET)

Versionen fra 10. jan. 2017, 21:31

Uvedkommende indhold på brugerdiskussionssider

Jeg har flere gange i vores IRC-chatrum anmodet Bruger:Rodejong om at fjerne sine tilpasninger af sin brugerdiskussionsside, som jeg finder forstyrrende. Desværre ser det ikke ud til, at Rodejong og jeg bliver enige, hvorfor jeg skriver her.

Jeg har følgende konkrete klagepunkter:

  • Den "flydende" menu i venstre side har det med at flyde ind i den almindelige Wikipedia-menu i venstre side.
  • Den store kasse i toppen, som pt. fylder ca. halvdelen af siden, er i vejen og fyldt med uvedkommende indhold, som kun Rodejong selv har gavn af.
  • Sektionen hvor egentlige indlæg er, er farvet gul.
  • Indholdsfortegnelseskassen står i højre side og ved siden af indlæggene, i stedet for til venstre og over indlæggene, hvor den almindeligvis befinder sig.

Wikipedia:Politik for diskussionssider siger bl.a. følgende om brugerdiskussionssider:

Siden er personlig og primært beregnet til kontakt med den pågældende bruger. Det skal imidlertid understreges, at siden ikke er brugerens ejendom ...
Brugerdiskussionssiden skal i øvrigt ikke bruges til linksamlinger, privat sandkasse eller lignende; her forventes man i stedet at oprette undersider til brugersiden.

Brugerdiskussionssider er lige så meget til for alle andres skyld, som de er til for brugerens egen skyld. Det er derfor problematisk, at Rodejong har fyldt sin med så meget, som kun henvender sig til ham selv – det er forstyrrende for sidens formål. Brugerdiskussionssider er som nævnt personlige, idet de bruges til at henvende sig til en specifik bruger, men de er også et fællesrum. Af samme årsag som at man ikke kan tillade sig at farve almene diskussionssider gule eller plastre dem til med kasser, som kun er relevante for én bruger, mener jeg heller ikke, at man kan tillade sig det på brugerdiskussionssider. I øvrigt er det tydeligvis i strid med den gældende politik.

Jeg kan ikke forstille mig, at jeg er den eneste, som ikke bryder sig om Rodejongs tilpasninger af sin diskussionsside. Hvad mener I andre? --Cgt (diskussion) 4. jan 2017, 21:26 (CET)

Uden at gå ind i den konkrete diskussionside, så er jeg helt enig i betragtningerne. Brugerdiskussionssider bør være ens i udseende, især fordi det kan forvirre nye brugere, der gerne vil have hjælp af erfarne brugere. Fjollerier der kan forvirre (det kan være anden tekstbaggrund eksempelvis), bør kun være på brugernes egen sandkasse. Dernæst bør brugere, der får henstillinger fra andre brugere om at deres brugerside/diskussionside er forvirrende, gør op med sig selv om det er nødvendigt med alt muligt "bling-bling", eller om siden kunne fungerer lige så godt/bedre uden. mvh Tøndemageren (diskussion) 4. jan 2017, 21:33 (CET)

[redigeringskonflikt

Der er for så vidt ikke noget at diskutere. Den omtalte diskussionsside strider mod politikken for diskussionssider, hvorfor det skal fjernes. Alternativt skal man diskutere politikken, men alle de links hører ikke hjemme på en brugerdiskussionsside. De er beregnet til diskussioner, ikke til linksamlinger. Hverken brugersider eller brugerdiskussioner er brugerens ejendom, hvorfor de skal overholde de eksisterende regler. Vi gendanner således også brugerdiskussioner, der bliver tømt. Fællesskabet kan således også fjerne indhold fra denne brugerdiskussionsside, der strider mod politikken, hvis brugeren selv ikke gør det
- Sarrus (db) d. 4. jan 2017, 21:43 (CET)
Jeg er enig med Tøndemageren, Sarrus og Cgt ---Zoizit (diskussion) 4. jan 2017, 22:00 (CET)
Omend imponeret over RodeJongs for det meste konstruktive aktivitetsniveau, deler jeg ovennævnte kritikpunkter og håber at brugeren bemærker Tøndemagerens stilfærdige opfordring til selvransagelse på en sådan måde, at den af Sarrus nævnte sanktionsmulighed ikke bliver nødvendig. Skulle Rodejong i samme ombæring føle sig fristet til at fjerne den grønne kasse om sit brugernavn, vil han intet ondt høre fra en indholdsoptaget minimalist som mig. - 4. jan 2017, 22:05 (CET)Staunited (diskussion)

(redigeringskonflikt)

Enig i både det generelle og det konkrete. Et er at man indsætter nogle generelle ting i toppen, så som opfordringer til at holde en pæn tone eller svar på spørgsmål man får tit. Men noget andet er, når man oversvømmer brugerdiskussionssider med uvedkommende ting og gør dem svære at overskue for alle andre. Og her må det desværre nok siges, at Rodejong er gået langt over gevind. De fleste ting har simpelthen ikke relevans ved almindelige henvendelser. Tilsvarende er en stribe ekstra faneblade bare med til at forvirre. Og konceptet med baggrundsfarver og indramning er der vist heller ingen andre, der har brug for. Så alt i alt vil en oprydning være velkomment. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. jan 2017, 22:07 (CET)
Nævnt i 2011

Jeg fandt denne tidligere henvendelse om samme problem. - og en mere her.Hilsen --TorbenDK (diskussion) 4. jan 2017, 22:18 (CET)

Lille bemærkning: Jeg bruger oftest Wikipedia via iPhone ved almindeligt kiggeri og små redigeringer. Har lige forsøgt at kigge på ovennævnte side i "mobilvisning", og jeg vil blankt indrømme, at min intelligens ikke rækker til at finde nemt og simpelt rundt der. :-) Mvh. --TorbenDK (diskussion) 4. jan 2017, 22:47 (CET)
  •  Kommentar Jeg har en universel inddelt navigation. Den er lige på alle Wikier jeg deltager. I navigationen har jeg et højre menu som andre måske har vandret i stedet for lodret. I venstre siden er det jeg bruger til dagligt. Det er derfor mit lille arbejdsplads. Mit indgang til Wikipedia. Min brugersiden er om mig, privat, interesser, o.s.v.
Der blev givet kommentar:
Jeg skal scrolle for langt - Det skal man så også hos dem der aldrig har arkiveret deres DS. Desuden har jeg indsat et nemt oversigt med links til at komme til bunden, til indholdsfortegnelsen og at man kan starte et nyt indlæg. Man skal ofte scrolle længere hos andre brugere.
baggrunden - Jeg ser ikke problemet, men det har jeg så rettet.
Siden er personlig og primært beregnet til kontakt med den pågældende bruger. Det skal imidlertid understreges, at siden ikke er brugerens ejendom... Øhm... er det ikke stridig med hinanden? Personlig ... men ... ikke brugerens ejendom.
Desuden står der "primært", ikke "udelukkende".
Brugerdiskussionssiden skal i øvrigt ikke bruges til linksamlinger, privat sandkasse eller lignende; her forventes man i stedet at oprette undersider til brugersiden. - Det er uklart defineret, men jeg ser det som links til alt mulig der ikke har noget med Wikipedia at gøre. Links til yndlingsserie, musik, arbejde, etc. Links til tools, arkiver, brugersiden, brønden, politikker og andre Wikipediasager er da logisk at have i sin navigation.
For de få gange at en kollega kommer på min diskussionsside, der er jo ikke til dagligt at i kommer på den, burde det ikke være en problem at bruge de links der står øverst i den lille kasse. Navigationen er vigtigt for mig for at holde overblik på alle sider i brugersiderne som diskussionssiden også er del af.
Diskussionssiden er min indgang til Wikipedia. Når jeg åbner wikipedia ved jeg med det sammen om der er nye beskeder, og den forbliver åben der. Når jeg har brug for at finde de forskellige koder, skabeloner for at bekæmpe hærværk o.s.v.
For mig er det vigtigt at jeg kan beholde sammen arbejdsgang på NLWP og DAWP. Jeg har desuden skåret meget væk allerede, og er det tydeligt forskel på kassen og hvor diskussionerne begynder. Min navigation har et blå baggrund, og derfor nemt at se forskel på. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 5. jan 2017, 02:22 (CET)
Det hjælper ikke Rodejong. Du havde så travlt med at fjerne skabeloner fra artiklernes diskussionssider men fylder din egen diskussionsside op med et skabelonmaleri, der flere gange overgår artiklernes skabeloner i omfang. Det er en besynderlig form for dobbeltmoralsk indstilling. Intet forhindrer dig i at have alle dine shortcuts mv på selve din brugerside, hvis de er så vigtige for dig. Rmir2 (diskussion) 5. jan 2017, 06:36 (CET)

Jeg ved godt at da-wiki ikke er specielt stor, men det virker lidt malplaceret at tage hvad der sådan set er et problem/en uenighed med en konkret bruger og smække den op på Landsbybrønden. Det kan vel løses ved at tage kontakt til brugeren selv eller at bringe det op på WP:AOA. Mvh. InsaneHacker (💬) 5. jan 2017, 07:53 (CET)

Jeg kan se at du allerede har prøvet førstnævnte. Der var jeg vist lidt for hurtig på tasterne ;) Mvh. InsaneHacker (💬) 5. jan 2017, 07:55 (CET)
@Rodejong: Som du kan se, er alle andre end dig selv enige i, at indholdet, som ikke har at gøre med diskussioner, på din brugerdiskussionsside er forstyrrende og politikstridigt, og at det bør fjernes. Du bedes derfor rette dig efter det, hvad enten du forstår kritikken eller ej. Jeg takker for, at du har fjernet den gule kasse rundt om diskussionerne, det har hjulpet meget, men kassen i toppen skal også væk. Som et kompromis vil jeg foreslå, at du beholder kassen, men sætter den mellem {{Collapse top}} og {{Collapse bund}}, således at man skal trykke på et link for at få den frem. Så kan du stadig tilgå den fra din brugerdiskussionsside – hvor jeg fastholder, at den på ingen måde hører til – men den vil ikke forstyrre andre, som ønsker at læse eller skrive på siden.
"[Man skal også scrolle langt] hos dem der aldrig har arkiveret deres DS."
Ja, og det ville også være rart, hvis de sørgede for at arkivere dem, men til gengæld er indholdsfortegnelsen i toppen, og alt indholdet er faktisk relevant ift. sidens formål – modsat din private linksamling.
"Øhm... er det ikke stridig med hinanden? Personlig ... men ... ikke brugerens ejendom."
Nej. Siden er personlig, idet den bruges til at tage kontakt til en specifik bruger. Den skal således ikke bruges til at henvende sig til andre brugere eller til at diskutere emner, som ikke vedrører brugeren, men den er ikke den pågældende brugers ejendom.
"Det er uklart defineret, men jeg ser det som links til alt mulig der ikke har noget med Wikipedia at gøre. Links til yndlingsserie, musik, arbejde, etc."
Du skal heller ikke have den slags på undersider af din brugerside, som der foreslås at "linksamlinger, privat sandkasse eller lignende" flyttes til. Kun projektrelevant indhold hører til på Wikipedia. Din tolkning giver derfor ikke mening.
"Links til tools, arkiver, brugersiden, brønden, politikker og andre Wikipediasager er da logisk at have i sin navigation."
Ja, det kan jeg godt se idéen i, men din brugerdiskussionsside er ikke stedet, hvor du skal have den slags – med undtagelse af links til dine brugerdiskussionsakriver. Som nævnt i politikken forventes du at indsætte den slags i dit brugernavnerum, evt. på en underside, hvis du ikke ønsker at have det på selve din brugerside. For min skyld må du gerne have et diskret link til en sådan underside i toppen af din brugerdiskussionsside.
"For de få gange at en kollega kommer på min diskussionsside ... burde det ikke være en problem at bruge de links der står øverst i den lille kasse."
Jo, det er et problem; vi gider ikke at lære at bruge 100 forskelligt udseende brugerdiskussionssider. Hvis du vil ændre Wikipedias udseende, kan du vælge et andet under Speciel:Indstillinger#mw-prefsection-rendering eller modificere din common.js eller common.css.
"Diskussionssiden er min indgang til Wikipedia."
I så fald bruger du den forkert. Diskussionssiders eneste formål er at facilitere kontakt mellem brugere.
--Cgt (diskussion) 5. jan 2017, 10:04 (CET)

Rodejong er bundet af den beslutning, som han selv stemte for: ingen skabeloner på diskussionssider - heller ikke hans egen! Rmir2 (diskussion) 5. jan 2017, 10:37 (CET)

@Rmir2: De to ting har intet med hinanden at gøre - afstemningen vedrørte projektskabeloner på artikeldiskussionssider. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 5. jan 2017, 12:02 (CET)
Jo, de to ting hænger da sammen, når en bruger - som i dette tilfælde Rodejong - følte så stærkt for at diskussionssider KUN måtte bruges til diskussioner, så er det da LIDT underligt, at når det gælder hans egen diskussionsside, så er det pludselig helt ok, at den bruges til alt mulig andet end diskussioner. Så jo, jeg kan godt forstå Rmir2's argumentation her. En diskussionsside er en diskussionsside, hvis Rodejongs diskussionsside kan bruges til skabeloner af al mulig slags, hvorfor kan diskussionssider til artikler så ikke bruges til projektskabeloner? I øvrigt bruges diskussionssiderne på i hvert fald engelsk, fransk, italiensk og spansk Wikipedia til disse projektskabeloner. Men altså, ikke at vi skal til at tage en lang diskussion om det engang til. Men det fik en meget alvorlig konsekvens, nemlig at Palnatoke trak sig helt væk fra dansk Wikipedia, eftersom ingen alligevel gad høre på ham, når han sagde, at afstemningen ville komme til at ødelægge dansk Wikipedia, og at han ikke godtog afstemningen. Vi var 12 personer, der ikke godtog afstemningen, og alligevel har i besluttet, at et lille bitte flertal på FIRE brugere skal have så stor magt, at de - som for de flestes vedkommende slet ikke gider at bruge projektskabeloner - vil hindre os andre i at gøre det. Hvor er samarbejdet henne? Hvor er konsensus henne? Hvorfor skal ting tvinges igennem? Mvh. EileenSanda (diskussion) 5. jan 2017, 15:55 (CET)
  • @Rmir2 og EileenSanda: Venligst hold projektskabelondiskussionen ude af denne diskussion. Selvom det er ting der overlapper, så handler denne diskussion om brugerdiskussionsider, hvor der aldrig har været projektskabeloner. Tag diskussion om PS på en af de utallige oprettede diskussioner til det formål. mvh Tøndemageren (diskussion) 5. jan 2017, 16:13 (CET)
    • Desuden er det forskellige navnerum. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 5. jan 2017, 16:59 (CET)
Hele argumentationen i nævnte diskussion gik på, at diskussionssider skulle forbeholdes diskussioner. Punktum. Det var faktisk det eneste argument, der blev fremført. Nu kan vi så konstatere, at det er de beige skabeloner på et par centimeters højde, som er fy-fy, mens et lyseblåt skabelonmaleri, der fylder langt mere end hele skærmbilledet, sandelig er noget ganske andet. Så er der mere logik og substans i Cgts argumentation og ros for det. Rmir2 (diskussion) 5. jan 2017, 17:18 (CET)
Igen Rmir2, hold venligst projektskabelonerne ude af det her. Og Rodejong - kunne du ikke være så venlig, at lytte til en stor mængde personer der ønsker at du skal holde din diskussionsside neutral? Jeg er helt med på at du ønsker at have dine links (som ifølge retningslinjerne ikke er velkomne) nemt tilgængelige. Men kan du så ikke lave en navboks de kan være i? Eller bare oprette en identisk sandkasseside, som du kan have alt dit "ragelse" liggende i? Det giver det samme for dig (og hvis der er små anderledes ting, har du sikkert teknisk know-how til at rette det til også), men tilfredstiller stort set alle andre. Sidst, som vil jeg give en af de tidligere brugere ret, din grønne firkant om brugernavn i diskussioner er meget forvirrende. Dernæst så fylder koden dertil en stor del, hvilket er irriterende at læse også. Håber du vil tage imod den venlige opfordring. mvh Tøndemageren (diskussion) 5. jan 2017, 18:37 (CET)
Jeg er også gerne fri for den grønne signatur. Jeg kan egentlig slet ikke se meningen i, at det er muligt at tilpasse sin signatur. --Cgt (diskussion) 5. jan 2017, 18:42 (CET)
InsaneHacker har også en "ualmindelig" tilpasning i form af et tegn 💬 som link til sin brugerdiskussionsside, som jeg på et tidspunkt har set "ødelagt"/udskiftet, da det ikke er en del af det normale tegnsæt.
Jeg kom på et tidspunkt til at skrive mit fulde navn som signatur på dansk Wikipedia, hvilket jeg dog ikke har på andre wikier. Jeg har overvejet om det var godt eller skidt, men indtil videre holder jeg fast i det. Hvis man ønsker at Wikipedia og andre søsterprojektor skal blive mere "sociale" og personlige, så burde man gå efter Facebook-standarden med billede + fuldt navn (de har de fleste i hvert fald). /Patrik Näsfors (diskussion) 5. jan 2017, 19:57 (CET)
Jeg kan tilslutte mig til koret af folk, der finder tilklistrede diskussionssider uoverskuelige, lige så vel som jeg finder uarkiverede diskussionssider uoverskuelige. At en diskussionsside ikke kan være personlig uden at blive overklistret mener jeg ikke er sandt, så jeg hilser [1] velkommen. Omvendt vil jeg forsvare signaturene. Jeg har brugt den samme signatur med Calibri siden 2009 og kan egentlig godt lide, når man kan genkende sin signatur hurtigt. Så længe den ikke bliver direkte forstyrrende, mener jeg, at de ikke er noget problem. InsaneHackers taleboble er i mine øjne diskret, Rodejongs grønne tekstbaggrund i signaturen er langt fra diskret, men den forstyrrer mig ikke. Så som det er nu, mener jeg, vi står fint med status quo. At de nuværende brugers signaturer skulle ødelægge tegnsættet, kan jeg ikke se hvordan skulle ske; det er jo ikke infobokse, de underskriver sig med. --Masz 5. jan 2017, 21:42 (CET)
Jeg kan se, at Rodejong har valgt at implementere mit kompromisforslag. Det har gjort siden langt mere overskuelig, og for mit vedkommede er det en acceptabel løsning. Jeg anser derfor denne diskussion som afsluttet.
Mht. signaturer: Masz' signatur generer mig egentlig ikke, heller ikke Patricks eller InsaneHackers. Det der generer mig særligt ved Rodejongs signatur er, at den er meget tydeligere end alle andre signaturer og alt andet tekst. I typografien bruger man særlige farver og fed skrift til at tiltrække opmærksomhed til noget vigtigt. Er Rodejongs signatur vigtigere end alle andres? Det synes jeg ikke. Alligevel er Rodejongs signatur det første, der springer i øjnene, når man kigger på diskussioner, som Rodejong har deltaget i. Cgt (diskussion) 5. jan 2017, 22:14 (CET)
Tja, jeg bruger den samme underskrift som på NLWP. Det kunne være meget værer. Jeg kan lave underskriftensom skabelon, så koderne ikke står i vejen. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 5. jan 2017, 22:43 (CET)
En ringe trøst at det ser meget værre ud på NLWiki. At du dér har selskab af et par andre graffitismørere er ingen acceptabel begrundelse for at tagge DAwiki. - Staunited (diskussion) 6. jan 2017, 17:16 (CET)
Der er ikke nogen politik der forbyder farverige signaturer. Så han har en acceptabel begrundelse, at man så finder det irriterende er noget andet. Jeg forstår stadigvæk ikke hvorfor en enkelt brugers brugerside/signatur er blevet smækket op på Landsbybrønden. Løs det internt eller gennem WP:AOA næste gang. Mvh. InsaneHacker (💬) 6. jan 2017, 18:14 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

@InsaneHacker: Som jeg skrev i mit indlæg, havde jeg netop flere gange forsøgt at løse problemet privat med Rodejong. Det lykkedes mig ikke at overbevise ham, hvorfor jeg oprettede denne diskussion. Jeg tænkte, at hvis Rodejong kunne se, at der var konsensus om, at han burde fjerne tilpasningerne af sin diskussionsside, ville han nok gøre det frivilligt, og problemet ville dermed blive løst mere fredsommeligt, end hvis jeg egenhændigt havde håndhævet politikken eller bedt en anden administrator om at gøre det på AOA. Ved at tage diskussionen har vi opnået, at der blev indgået et kompromis. Jeg er godt tilfreds. --Cgt (diskussion) 6. jan 2017, 18:43 (CET)

Jeg kan godt se rationalet bag det i denne situation. Jeg håber bare ikke det bliver normalt at bringe uenigheder mellem brugere op på brønden. Det er konstruktivt af dig at ville løse det fredsommeligt, men hvis noget er en konkret utvetydig politik er der vel ikke nogen diskussion at have. Mvh. InsaneHacker (💬) 6. jan 2017, 18:52 (CET)

Signatur

Rodejong har efter denne diskussion valgt at rette lidt af sin brugerside til, hvilket jeg synes er helt fint. Jeg mener dog stadig, at denne mangler en del i forhold til det efterspurgte. Brugeren har dog også valgt at blive en form for Rasmus Modsat, da denne samtidig har valgt at udbygge sin i forvejen lange signatur til nu at være <font style="font-family:tahoma">Med venlig hilsen, <span style="background:green"> [[Bruger:Rodejong|<font style="color:white">'''Rodejong'''</font>]] </font></span> [[Brugerdiskussion:Rodejong|💬]] [[:Special:Emailuser/Rodejong|✉️]] <span> 9. jan 2017, 20:38 (CET), for at indkorporere både Masz' og InsaneHackers signaturer - hvilket kun kan antages som være en mindre fuckfinger til denne diskussion. Derfor foreslår jeg at vi, for at undgå følgende i fremtiden, snakker generelle retningslinjer for signaturer, sådan at vi kan enes om hvor grænsen går. Som det er lige nu, mener jeg i hvert fald at Rodejong er gået langt over grænsen. Som udgangspunkt mener jeg ikke der er behov for ændringer i signaturen - altså at den bare fremstår med brugernavn som wiki-link. Hvad tænker resten? mvh Tøndemageren (diskussion) 9. jan 2017, 20:51 (CET)

Der er ikke nogen politik der forbyder farverige signaturer. - Den blev faktisk kortere i forhold til før.
Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  9. jan 2017, 20:59 (CET)
Der er ingen politik der forbyder det nej. Men der er hensyntagen til andre. Men spørgsmålet her gik ikke specifikt på dig Rodejong, det gik på hvor grænsen skal gå, så vi netop kan få en politik. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. jan 2017, 21:01 (CET)
Så er du på den forkerte side, da denne side handler om diskussionens indhold. Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  9. jan 2017, 21:09 (CET)
I kraft af at diskussionen drejede over i dette, så mener jeg det ikke. Forhold dig hellere til substansen Rodejong :) mvh Tøndemageren (diskussion) 9. jan 2017, 21:11 (CET)

[redigeringskonflikt

Jeg kan ikke støtte en regel om, at man overhovedet ikke må ændre i sin signatur. Det afgørende må være, at man kan se, hvem, der har skrevet hvad, og hvornår det er skrevet. Desuden handler det vel om, hvordan signaturen fremstår, når man læser diskussionen. Ikke hvordan den fremstår i koden. Bemærk desuden, at ovenstående debat (oprindeligt) handlede om, hvordan vedkommendes brugerdiskussion så ud, ikke signaturen, så der er ikke rigtigt nogen sammenhæng. Hvis der er noget, der kunne forbydes, er det en blinkende signatur og links til eksterne hjemmesider, men det har mig bekendt ikke været et problem.
- Sarrus (db) d. 9. jan 2017, 21:13 (CET)
da du (tøndemageren) skrev til mig, skrev du på sammen tid som jeg skrev den besked på hans brugerside. Dermed er det for mig set overflødigt at angribe mig.
Du har kaldt mig for inhabil, siger at det jeg siger er Bullshit men samtidlig at jeg skal tale pænt. Desuden har du nu truet mig med en blokade 2 gange. Desuden retter du nederlandenes til hollandsk selvom aftalen er at vi ikke skal gøre det, men du holder fast ved din ret. Hvem af os to skaber så en dårlig stemning her? Derfor trækker jeg mig fra alle diskussioner da jeg synes at det her påvirker mig for meget. Have en god aften allesammen. Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  9. jan 2017, 21:18 (CET)
Vi kan snakke regler, politikker og hvad vi ellers kan finde på, indtil vi bliver grønne i hovedet, men i bund og grund er der tale om, hvordan vi gerne vil have at da-wiki fungerer. Her er der altid lagt vægt på hensynet til hinanden, og at vi skal søge at omgås i en god tone. Det er blevet kutymen og den vil jeg holde fast i, uanset hvad der ellers står rundt omkring i diskussioner mm. Og her kan jeg godt følge Tøndemageren. Rodejong er venligt blevet adspurgt, om han ikke vil tilpasse sine signatur og diskussionside, så det ikke er så forstyrrende og dominerende, men det bliver ignoreret indtil en bruger finder det nødvendigt at skrive på brønden. Så bliver der igen diskuteret fra Herodes til Pilatus indtil alle er rundt på gulvet. Mit råd til Rodejong er: prøv at se på hvordan de fleste erfarne brugere har indrettet deres diskussion og deres signatur, og prøv at se på hvor meget du fylder i landskabet når der diskuteres. Det kunne godt være anderledes og mere imødekommende overfor andre brugere. - Savfisk (diskussion) 9. jan 2017, 21:46 (CET)
Diskussionssiden er allerede tilpasset. Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  9. jan 2017, 21:50 (CET)

Idet den tidligere debat mere eller mindre er afsluttet, kan jeg ikke se noget problem i at diskutere uvedkommende indhold i signaturer også. Jeg ser allerhelst at funktionen til at tilpassse sin signatur slås fra, men en streng politik på området vil også være tilfredsstillende. Signaturer en en essentiel del af infrastrukturen på de meget ustrukturerede diskussionssider; noget så væsentligt kan man ikke tillade sig at pille ved. Mange brugere har tilpassede signaturer, men kun enkelte er forstyrrende. Sarrus' eller Masz' signaturer har jeg f.eks. aldrig følt det nødvendigt at klage over. For min skyld må de gerne beholde dem. På den anden side, som jeg tidligere har nævnt, er det første man ser på en diskussionsside, hvor Rodejong har deltaget, de store grønne kasser, han efterlader sig. Hvad er deres funktion? Hvordan gavner de Wikipedia? Den slags bør ophøre. --Cgt (diskussion) 10. jan 2017, 07:51 (CET)

Der er en norm Wikipedia:Signér indlæg på diskussionssider, men jeg har ikke kunnet finde en egentlig politik på området i Kategori:Politikker på Wikipedia, og indtil der findes en sådan, kan man jo eksperimentere med disse scripts fundet på en side en:Wikipedia:Signatures i en kategori for "behavioral guidelines".
Dér kan man se omtale af forskellige scripts til 'uncluttering' og 'reformat-signatures' :
js: en:User:Kephir/gadgets/unclutter med unclutter.js og
css: reformat-signatures.css
-- Mvh PHansen (diskussion) 10. jan 2017, 10:02 (CET)
Den politik-side på engelsk Wikipedia, som du henviser til PHansen, siger bl.a. om brug af farver i signaturen: As some users have vision problems, be sparing with color. If you use different colors in your signature, please ensure that the result will be readable by people with color blindness, defective color vision, and other visual disabilities.
Der findes jo personer som er rød/grøn farveblinde, så de vil nok have problemer med at læse Rodejongs signatur. Der står også, at man godt kan bruge farver som kun ses af en selv og ikke af andre brugere, det var måske en ide Rodejong? Mvh. EileenSanda (diskussion) 10. jan 2017, 12:49 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Ja, man kunne måske ligefrem opfordre Rodejong til at lave en side med danske guidelines for brug af farver i signaturer ;-)

"...
Our non discrimination policy is "approved by the Wikimedia Foundation Board of Trustees to apply to all Wikimedia projects. It may not be circumvented, eroded, or ignored by local policies."
It says: "The Wikimedia Foundation prohibits discrimination against current or prospective users... on the basis of... disability".
To avoid these problems, you should ensure that text meets the guidelines set out in WP:COLOUR.
..."

PS. "Real-life examples", god til scripttests.
-- Mvh PHansen (diskussion) 10. jan 2017, 18:09 (CET)

  •  Kommentar Hold da fest. For det første har jeg ændret min signatur til et lysere farve, som stadig kan ses af farveblinde. Desuden er det mening at det er stor kontrast så at farveblinde kan se forskellen. Jeg overtræder ingen regler, og det nuværende er ikke så dominerende som det grønne. De frembragte argumenter holder i øvrigt ikke synes jeg.
  • EileenSanda siger: Der findes jo personer som er rød/grøn farveblinde, så de vil nok have problemer med at læse Rodejongs signatur. - det er ikke rigtigt. Selvom de ikke kan se den farve, ser de mit navn i noget mørkt, da kontrasten er stor. Det farveblinde har svært med er at se brun i grøn eller rød i sort eller sort i grøn. disse kontraster er ikke stor, og vil ses som nogle grå varianter. Som du ser, bruger jeg jo kun 1 farve da mit navn er i hvidt. Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  10. jan 2017, 18:51 (CET)
  •   Mandruss |talk  01:31, 26 July 2014 (UTC) - (I found this 3D effect to be annoying when several were on-screen at the same time-Mandruss)


w.carter-Talk 13:45, 17 August 2014 (UTC)


~Helicopter Llama~ 15:43, 17 August 2014 (UTC)


 ΤheQ Editor  Talk? 15:55, 17 August 2014 (UTC)


Cullen328 Let's discuss it 21:11, 17 August 2014 (UTC)


Brandon (MrWooHoo)Talk to Brandon! 03:12, 18 August 2014 (UTC)


- Cwobeel (talk) 22:09, 18 August 2014 (UTC)


Darylgolden(talk) 09:28, 20 August 2014 (UTC)


Mandruss  23:24, 11 January 2015 (UTC)


CrunchySkies « talk ± gawk » 15:30, 27 August 2014 (UTC)


RomtamTalkToMe 15:00, 3 September 2014 (UTC)


SounderBruce 01:56, 4 September 2014 (UTC)


--Chamith (talk) 11:10, 28 September 2014 (UTC)


-- Orduin T 23:04, 23 November 2014 (UTC)


PamD 16:51, 25 November 2014 (UTC)


Keφr 21:20, 23 October 2014 (UTC) (How about using the default signature?)


Ochilov (talk) 15:57, 7 December 2014 (UTC)


aGastya  ✉ let’s talk about it  :) 17:09, 28 February 2015 (UTC)


Pikachu pika!2568 @ 09:22, 7 April 2015 (UTC)


 Padenton|   08:09, 1 April 2015 (UTC)


--♥Jewel-chanXOXO♥talk 09:54, 9 May 2015 (UTC)


-- adu ♣ Let's chat 7:49, 2 June 2015 (UTC)


SONIC678 (Let’s hang out) 17:26, 13 June 2015 (UTC)


MangoStone14Let's interview 8:15, October 2, 2015 (UTC)


~ NottNott talk|contrib 18:26, 4 October 2015 (UTC)


White Arabian Filly (Neigh) 19:57, 23 November 2015 (UTC)


themidget17blah blah blah 05:27, 26 November 2015 (UTC)


Tom29739 [talk] 20:21, 2 February 2016 (UTC)


D'Ranged 1 | VTalk :  00:44, 26 February 2016 (UTC)       (The maroon and orange colors and stylized VT are references to my alma mater, VA Tech)


{{u|Checkingfax}} {Talk} 12:59, 27 February 2016 (UTC)  ‍—‌(Had to get creative to be able to include curly braces and pipes within my signature. This sigstyle allows other editors to copy/paste my sig to {{ping}} me.)


—{{u|Goldenshimmer}}|✝️|ze/zer|😹|T/C|☮️|John15:12|🍂 20:28, 1 June 2016 (UTC) (Includes Checkingfax's idea that's right above mine, cause it's AWESOME :) )


Natalie Desautels …as within, so without 21:34, 1 June 2016 (UTC)


WikiAltron64 [talk ] 17:03, 15 June 2016 (UTC)


OXYGENE 7-13 (TALKPAGE) 17:00, 15 June 2016 (UTC)


BalchMike   talk 22:05, 25 July 2016 (UTC)


MediaKill13 (talk) 06:52, 9 August 2016 (UTC)


Level3Sentry ❯❯❯ Talk 01:06, 3 September 2016 (UTC)


Aru@baska❯❯❯ Vanguard14:39, 25 September 2016 (UTC)


Gestrid (talk) 02:04, 7 October 2016 (UTC)


{{u|Gamall Wednesday Ida}}  19:05, 12 October 2016 (UTC) (Compact, "pingable" signature for long username, with userpage/talk/contribs links.)


JackOfPanTrades Card Hunter (Engage in intellectual conversation) 18:10, 5 January 2017 (UTC)

Så kan man se at det faktisk kunne have været meget værre. Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  10. jan 2017, 19:09 (CET)
Så en helt masse forskellige underskrifter fra andre bruger på udenlandske wikipedia, skal gør din underskrift okay?? ---Zoizit (diskussion) 10. jan 2017, 19:23 (CET)

[redigeringskonflikt

@Rodejong: At andre, med dine egne ord, har en værre signatur end dig selv, er en underlig undskyldning, især når eksemplerne kommer fra andre wikier. Hvis de signaturer blev brugt her, ville jeg også brokke mig over dem. Hvorfor kan du ikke bare gøre ligesom alle andre på dawiki? Hvorfor er det så vigtigt, at din signatur er det mest fremtrædende element på enhver diskussionsside, som du har skrevet på? Din signatur er tydeligvis upopulær – en fast politik om at det er forbudt, burde ikke være nødvendig for at få en seriøs bruger til at ændre noget, som generer adskillige. --Cgt (diskussion) 10. jan 2017, 19:25 (CET)
Stadig irriteret men overvældet af argumentationsresistente Rodejongs henvisning til, at et par snese andre graffitismørere ude i den store verden også tagger wikipedia, er min reaktion tæt på "så lad dog barnet". Han har opnået at skabe opmærksomhed om sin person, en opmærksomhed som desværre overskygger det for det meste konstruktive arbejde, han ellers bidrager med. Så kan vi ikke glæde os over, at maleriet ikke går ud over togvognene på Ringsted station? - Staunited (diskussion) 10. jan 2017, 20:28 (CET)

Hi! Are you aware of that by displaying all these signatures here, you have actually 'pinged' every one of these users? (Including me.) Best, --W.carter (diskussion) 10. jan 2017, 19:44 (CET)

Hi W.carter. We're very sorry that you got dragged into this discussion. Please excuse the ping, which I'm sure was unintentional. --Cgt (diskussion) 10. jan 2017, 19:48 (CET)
 Kommentar I apologize for the dumbness of my action. I totally forgot that it pings globally and not just locally. This was not my intention. Kind regards / Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  10. jan 2017, 19:57 (CET)