Brugerdiskussion:InsaneHacker: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Fjerner version 10027987 af Krabat (diskussion) - Det er ikke tilladt at fjerne tekst på diskussionssider. Hverken ens egen eller andres
Tag: Omgjort
Krabat (diskussion | bidrag)
Jeg flyttede min debat til rette side, fordi det ikke gav mening at have den på den åbenlyst forkerte side!? vh kk
Tag: 2017-kilderedigering
Linje 2: Linje 2:
{{ISkole|type=universitet|eksamen=nej}}
{{ISkole|type=universitet|eksamen=nej}}
{{/Arkivboks}}
{{/Arkivboks}}

== Nyheder for maj 2019 ==
== Nyheder for maj 2019 ==



Versionen fra 12. aug. 2019, 19:35

Dette er InsaneHackers diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til InsaneHacker.

Nyheder for maj 2019

This Month in GLAM: April 2019





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Books & Bytes, Issue 33

The Wikipedia Library

Books & Bytes
Issue 33, March – April 2019

  • #1Lib1Ref
  • Wikimedia and Libraries User Group update
  • Global branches update
  • Bytes in brief

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (diskussion) 21. maj 2019, 08:41 (CEST)[svar]

Borgerforslag

Hej Matthias, rigtig flot arbejde med Borgerforslag – specielt er jeg imponeret over de uddybende noter, da disse hæver kvaliteten af en artikel temmelig meget. Jeg har derfor overvejet at nominere den til GA, men jeg vil lige høre, om du mener, jeg bør vente, til du har skrevet noget mere(?). Desuden er der nogle småting:

Tak for rosen, det er værdsat. Jeg har bevidst ikke nomineret artiklen til GA, da jeg gerne så at den forblev nogenlunde fyldestgørende uden konstant at skulle opdateres, hvilket nok er lidt svært siden jeg traf den tåbelige beslutning at dække hvert enkelte borgerforslag.
Det har vist stået i kursiv før i en kort periode, dengang de korte henvisninger var betegnet "Folketingstidende". Rent konventionsmæssigt har jeg ikke set folk kursivere FT i juridisk litteratur, men jeg har ingen stærk holdning either way.
Der er ikke rigtigt nogen tredjepartskilder der gider skrive at noget "ikke er sket". På den anden side må man have i mente, at det fremgår umiddelbart nedenfor, at alle forslag er blevet fremsat, så påstanden er sådan set dokumenteret i artiklen, bare ikke med én enkelt fodnote.
Husk at stilmanualen kun er vejledende, og kan fraviges i enkelte tilfælde hvis det er passende. Jeg må også indrømme at jeg har svært ved at forstå logikken bag kursivering af alle citater, da det rent typografisk fremstår meget forstyrrende, og ofte kan klares fint med gåseøjne eller blokcitater, men det er selv sagt et problem med stilmanualen.
-- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 7. jun 2019, 23:20 (CEST)
Ja, stilmanualen er nogle gange lidt...underlig. Nå, tak for svar. Jeg synes dog stadig, den bør nomineres – selv hvis den ikke er god nok, kan den under nomineringsprocessen forbedres. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 8. jun 2019, 00:15 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Men hvis du gerne vil have den på GA-niveau, kan du jo bare fjerne de enkelte sager. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 1. jul 2019, 00:29 (CEST)

This Month in GLAM: May 2019





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Nyheder for juli 2019

This Month in GLAM: June 2019





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Books & Bytes Issue 34, May – June 2019

The Wikipedia Library

Books & Bytes
Issue 34, May – June 2019

  • Partnerships
  • #1Lib1Ref
  • Wikimedia and Libraries User Group update
  • Global branches update
  • Bytes in brief

French version of Books & Bytes is now available on meta!
Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (diskussion) 12. jul 2019, 16:21 (CEST)

Mellem os

Hej InsaneHacker. Jeg så debatten på Brugerdiskussion:Ramloser men jeg synes, at den bør være åben og for alle bidragydere fra begyndelsen. Jeg vil derfor gøre to forslag:

  1. at du rejser en debat om en midlertidig løsning fx baseret på det forslag Tøndemageren kom med og eventuelt suppleret med et forslag om at oprette en Kvalitet A for artikler, der fratages deres status som lovende (hvis du er enig i nytten af et sådant forslag).
  2. at du efterfølgende rejser en ny debat om en langsigtet ændring af kriterierne gerne baseret på dit oplæg på nævnte diskussionsside men på Landsbybrønden således, at alle er opmærksom på det og kan bidrage til diskussionen.

Jeg har ikke blandet mig efter min pause for at diskutere med Tøndemageren, for en debat mellem os er dømt ufrugtbar fra starten, så jeg mener, at det er en tredje person, der bør tage initiativet, og jeg anser dig som kvalificeret med det udspil, du fremkom med. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 31. jul 2019, 12:03 (CEST)

@Rmir2. Helt kort og uden omsvøb. Hvis ikke du kan deltage i diskussionerne med andre brugere på samme vilkår som alle andre, så bør du måske holde dig fra dem. At du skal diskutere via tredjemand hører ingen steder hjemme. - Savfisk (diskussion) 31. jul 2019, 16:41 (CEST)
Det var ikke hvad jeg skrev. Rmir2 (diskussion) 31. jul 2019, 16:43 (CEST)
Nu har du fået min mening. Den kan bruge som du har lyst. - Savfisk (diskussion) 31. jul 2019, 16:46 (CEST)
Som nævnt på min diskussionsside er jeg meget positiv overfor InsaneHackers skematiske opstilling og vil støtte, hvis dette bruges som udgangspunkt for et samlet forslag. Selv fremsætter jeg ikke noget forslag,begrundet i, at jeg ikke ønsker en nyttesløs diskussion med brugere, der opfatter mig som konspiratorisk.--Ramloser (diskussion) 31. jul 2019, 17:39 (CEST)

This Month in GLAM: July 2019





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Auto-hentning af udgivelser oa.

Hej Matthias,

hvis du ikke er totalt udbrændt :-)

Jeg hedder kenneth krabat, og jeg har været efter nogle af administratorerne med sletterettigheder - med kritik af deres kompetence til/argumenter for at slette digterartikler. Via mellemkomst fra Weekendavisens Lars Bukdahl ("Nævenyttige notabilitet") og et interview i AK24/syv er min kritik blevet til en begyndende debat om helt at fjerne notabilitetsbegrebet fra biografiske artikler og erstatte det med et kvalitetskriterium og krav om et vist antal tegn. Jeg har foreslået at det sker via en skabelon, der tæller tegn. Ikke mindst for at hjælpe nye brugere til at opfylde kriteriet om en lødig artikel. Vi ser, hvad det bliver til.

Efter interviewet talte jeg med den frivilligt fremmødte "repræsentant for wikipedia", Ramloser, og roste den kode, der autoindsætter titelsøgninger til (vist?) 10 filmdatabaser, som Ramloser bruger på sine filmartikler. Som han sagde, at du havde skrevet. Jeg ved godt, at det er relativt simpelt, men thumbs up.

I forbindelse med forslaget om skabelon og at hjælpe brugerne ved oprettelse af forfattere tænker jeg, om det ville være muligt at producere scripts, der

primært

  • Henter titler fra bibliotek.dk (evt. sorterer dem efter type og år) (og fjerner dubletter/genudgivelser, hvis muligt)

så det i hvert fald er sikkert, at alt er med, som er registreret i den danske biblioteksbrønd

sekundært

  • Henter priser fra litteraturpriser.dk (men gør det muligt at tilføje nye og andre)
  • Henter grunddata fra danskforfatterleksikon.dk (for forfattere fra 1500-1975)
  • Henter legatinformationer fra statens kunstfond (evt. litteraturpriser.dk/sk/skf.htm, selvom den ikke opdateres så jævnligt - kunst.dk er lidt helvedes forgård hvad angår brugervenlighed, som jeg kan se det)

Og hvis det er muligt, om det er noget du magter? Venlig hilsen, kenneth krabat --Krabat (diskussion) 12. aug 2019, 14:22 (CEST)

Det er ikke Bruger:InsaneHacker, men mig har tilrettelagt det for film og lidt på nogle de andre emneområder. Det bygger på registrering i vores søsterdatabase Wikidata og de fleste registreringer er sket via manuel match af personer og film. Enkelte titler er sket automatik. Men det er undtagelser. Og der er oprettet en rette egenskaber for de enkelte databaser, som et modul på den danske Wikipedia håndtere og som er indsat på de relevante artikler via en skabelon.
For at kunne oprette en egenskab skal kilden være eget til det. Dvs der være en veldefineret url. Og her kommer problemerne.
  • Der kommer på et tidspunkt links til bibliotek.dk - personer med autoritetsdata, som registret på bibliotek.dk, vil få det link, da de også del af VIAF, som vi allerede bruger. Det er forberedt. Men DBC er ikke klar til det endnu. Vi har kontakt med dem om det.
  • danskforfatterleksikon.dk og litteraturpriser.dk ser ud at være samme mand bag det. Det er ikke direkte en database bag. Men det bør undersøges hvordan det kan håndteres. Indholdsmæssigt er den ret god. Men den er ikke oplagt teknisk - der skal være en stabil url.
  • kunst.dk - jeg har ikke kunne finde noget på det, som kan bruges direkte i Wikidata sammenhæng.
Det er lidt op ad bakke på litteratur udover biblioteksdatabaserne, mens film - der er et hav af gode databaser. --Steen Th (diskussion) 12. aug 2019, 16:35 (CEST)
Beklager, Steenth. Jeg har så misforstået. Men det, jeg berømmede, er følgende shortlink/kode "Artiklen mangler opslag i Wikidata". Jeg skal forstå det sådan, at det ikke er et script, der selv fisker artiklens/filmens titel og bruger som søgning på et sæt forprogrammerede film, men henter en søgestreng, der er manuelt indtastet i wikidata? Det forekommer meget omstændeligt, hvis det skal gøres for hver film, nogen ønsker at skrive om - og ikke mindst fordi udvalget af omtalte film forekommer mere end en smule tilfældigt.
Jeg har en kontakt ind i kunstfonden, jeg kan spørge, hvis det har interesse at hente raw-data dér fra. Er det så dig, der er den anden ende og forbindelse til Wikidata? vh, kenneth k [Endnu findes intet digt] (diskussion) 12. aug 2019, 19:36 (CEST)