Forskel mellem versioner af "Mølledammene (Flensborg)"

Spring til navigation Spring til søgning
m
ingen redigeringsopsummering
m (→‎top: Typo fixing, replaced: idag → i dag ved brug af AWB)
m
'''Mølledammene''' (på tysk ''Mühlenteiche'') var to opdæmmede søer af den i [[Flensborg Fjord]] udmundende [[Skærbæk (Flensborg)|Skærbæk]]. Søerne var beliggende udmiddelbart syd for det centrale [[Flensborg]] ved [[Flensborg Kloster]]. Stien Munketoft opdelte Mølledammene i den Store (nordøst for banegården) og den Lille Mølledam (omkring det [[Deutsches Haus|Tyske Hus]]). Med bygningen af jernbanestrækningen blev den Lille Mølledam igen delt i to dele.
 
Mølledammene leverede vand og dermed energi til byens vandmøller. Den store Mølledam markerede endnu omkring 1890 grænsen af byens sluttede bebyggelse imod syd. I 1875 blev der umiddelbart nord for den Store Mølledam oprettet byens nye navigationsskole. Fra 1880 førte med Valentin Allé en vandresti omkring den Store Mølledam. I 1888 blev [[Flensborg Bryggeri|bryggeriet]] opført ved Slesviggade vest for Mølledammen.
 
I nordvest grænsede dammene til bymarken [[Rude (Flensborg)|Rude]], i nordøst til [[Fiskergaarden]] og [[Hulvejene]]. Senere blev dammene opfyldt og overbygget. Resterne af Store Mølledam findes i dag lidt gemt syd for banegården.
 
==Litteratur==
1.762

redigeringer

Navigationsmenu