Forskel mellem versioner af "Søndersø (Nordsjælland)"

Spring til navigation Spring til søgning
Badning er tilladt i dele af søen. Henvisning til Furesø Kommunes guidelines for rekreativ anvendelse af Søndersø: https://www.furesoe.dk/oplevelser/brug-naturen/soeer-og-badesteder/soendersoe/saerlige-hensyn-ved-soendersoe/#zoneinddeling---aktiv-zone-og-stillezone
m (rettet egen fejl)
(Badning er tilladt i dele af søen. Henvisning til Furesø Kommunes guidelines for rekreativ anvendelse af Søndersø: https://www.furesoe.dk/oplevelser/brug-naturen/soeer-og-badesteder/soendersoe/saerlige-hensyn-ved-soendersoe/#zoneinddeling---aktiv-zone-og-stillezone)
}}
{{harflertydig|Søndersø}}
'''Søndersø''' er en [[sø]] i [[Nordsjælland]] syd for [[Værløse]] i [[Furesø Kommune]], før 2007 i [[Værløse Kommune]]. Før [[1865]] var Søndersø betydeligt større og strakte sig et godt stykke længere mod syd end nu. Det skyldes, at der blev foretaget en vandstandssænkning på omkring 2 m i 1865, hvor man forgæves forsøgte at tørlægge søen, for at omdanne den til eng. Den erhvervedes i [[1877]] af [[Københavns Kommune]]<ref>[http://runeberg.org/trap/3-2/0323.html J.P. Trap: Kongeriget Danmark, 3. udgave, bind 2 (1898), s. 303]</ref> og har siden da indgået som et vigtigt led i byens vandforsyning. AfDele denneaf grundsøen kan søen ikke anvendes til rekreative formål, herunder [https://www.furesoe.dk/oplevelser/brug-naturen/soeer-og-badesteder/soendersoe/saerlige-hensyn-ved-soendersoe/#zoneinddeling---aktiv-zone-og-stillezone badning].
 
Søndersø omgives af [[Lille Værløse]] mod nord og nordøst, [[Hareskoven|Lille Hareskov]] mod øst, [[Måløv]] mod syd, [[Værløse Flyveplads]] mod sydvest og vest og [[Kirke Værløse]] mod nordvest.
38

redigeringer

Navigationsmenu