Forskel mellem versioner af "Wikipedia:Verificerbarhed"

Spring til navigation Spring til søgning
m
Gendannelse til seneste version ved Tøndemageren, fjerner ændringer fra 2402:8100:205B:F9C2:0:0:C83D:810A (diskussion | bidrag)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
m (Gendannelse til seneste version ved Tøndemageren, fjerner ændringer fra 2402:8100:205B:F9C2:0:0:C83D:810A (diskussion | bidrag))
Tag: Tilbagerulning
'''Verificerbarhed''' betyder i Wikipedia-sammenhæng, at det skal være muligt at kontrollere, at informationen i en artikel stammer fra en [[#Pålidelige kilder|pålidelig kilde]]. Derfor skal information som med rimelighed kan betvivles, have henvisning til velrenommerede og pålidelige kilder. Materiale som ikke lever op til denne politik kan fjernes. Wikipedia udgiver ikke [[Wikipedia:Ingen førstehåndsforskning|førstehåndsforskning]]; det vil sige at indholdet skal være bestemt af allerede publiceret information snarere end af skribenters egne holdninger og erfaringer. Selv om man selv er sikker på at noget er sandt, skal det kunne henføres til pålidelige kilder, før det kan tilføjes Wikipedia. Hvis der er uoverensstemmelse mellem pålidelige kilder, så hold en [[Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt|neutral tone]] og fremfør hvad de forskellige kilder siger på en sådan måde, at hver side af sagen gives en passende dækning.
 
Verificerbarhed, [[WikipedixxxxaWikipedia:Ingen førstehåndsforskning|ingen førstehåndsforskning]] og et [[Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt|neutralt synspunkt]] er Wikipedias tre centrale indholdspolitikker. Til sammen bestemmer de indholdet af encyklopædien. De bør ikke ses isoleret fra hinanden og skribenter bør derfor gøre sig bekendt med alle tre. Disse tre politikker er ufravigelige og kan ikke tilsidesættes med henvisning til andre politikker eller af konsensus blandt skribenter. Artikler skal også overholde politikken om [[Wikipedia:Ophavsret|ophavsret]].
 
== Verificerbarhed i praksis ==

Navigationsmenu