Berlingske Media: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
m kilde tilføjet
Linje 77: Linje 77:


I 2016 købte Berlingske Media 70% af gratisavisen Metroxpress. De resterende 30% er ejet af den Schweiziske koncern Tamedia. 6. juni 2018 ændrede Metroxpress navn til B.T.metro.
I 2016 købte Berlingske Media 70% af gratisavisen Metroxpress. De resterende 30% er ejet af den Schweiziske koncern Tamedia. 6. juni 2018 ændrede Metroxpress navn til B.T.metro.

Ifølge fagbladet [[Journalisten]] gennemførte Berlingske Media flere fyringer i løbet af 2000’erne og 2010’erne.<ref>https://journalisten.dk/berlingske-media-varsler-fyringer/</ref><ref>https://journalisten.dk/venter-flere-fyringer-pa-dagbladene/</ref><ref>https://journalisten.dk/en-bolge-af-fyringer/</ref>


== Ejerforhold ==
== Ejerforhold ==

Versionen fra 11. sep. 2019, 22:45

Berlingske Media
Virksomhedsinformation
Selskabsform Koncern
Branche Medier
Grundlagt 1950
Grundlægger Ernst Henrich Berling Rediger på Wikidata
Etableringssted København, Danmark
Hovedsæde Berlingske Hus, Danmark Rediger på Wikidata
Virksom i
Danmark
Nøglepersoner Anders Krab-Johansen
Produkter Landsdækkende aviser, radio, internetmedier og nettjenester [1]
Regnskab
Omsætning 2017 : 1,1 mia. kr
Resultat 2017 : 13,1 mio. kr.
Organisation
Antal ansatte
600 fastansatte (2018)
Ejer De Persgroep
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 29207313 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/29207313 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Berlingske Media (tidligere Det Berlingske Officin) er en Københavnsk mediekoncern, der ledes af administrerende direktør Anders Krab-Johansen, tidligere administrerende direktør for dagbladet Børsen.

Berlingske Media har rødder helt tilbage til 1749, hvor Ernst Henrich Berling den 3. januar udgav første nummer af Kiøbenhavnske Danske Post-Tidender, forløberen til den Berlingske, der kendes i dag.

I 1765 flytter avisen fra Store Kannikestræde til Pilestræde 34, hvor Berlingske Media stadig bor i dag.

I 1916 kommer tabloidavisen B.T. på gaden. En let læselig og stærkt nyhedsbetonet formiddagsavis til københavnerne.

I 1971 udgives den første Weekendavisen, en selvstændig avis med dybdegående orientering i lødig form.

I 2011 kommer Radio24syv til. Det er en privatejet, licensfinansieret public service taleradio.

I 2016 købte Berlingske Media 70% af gratisavisen Metroxpress. De resterende 30% er ejet af den Schweiziske koncern Tamedia. 6. juni 2018 ændrede Metroxpress navn til B.T.metro.

Ifølge fagbladet Journalisten gennemførte Berlingske Media flere fyringer i løbet af 2000’erne og 2010’erne.[2][3][4]

Ejerforhold

Siden 30. juni 2014 har det belgiske De Persgroep været ejer af Berlingske Media.

En stor del af aktierne i Berlingske Media var i en årrække ejet af A.P. Møller-Mærsk, Carlsberg og Danske Bank. De tre selskaber satte deres aktier til salg i 2000.

Den norske Orkla-koncern, der hidtil havde ejet en mindre del af aktierne købte dem og opnåede dermed en aktiemajoritet på 87%.

I 2006 blev Orklas medieaktiviteter overtaget af den britiske kapitalfond Mecom Group, der er noteret på London Stock Exchange. Mecom solgte 30. juni 2014 Berlingske Media samt det hollandske Wegener til den belgiske koncern De Persgroep.

Efter De Persgroeps overtagelse af Berlingske Media har koncernen valgt at fokusere på de fire hovedbrands Berlingske, B.T., Weekendavisen og Radio24syv.

Berlingske Medias redaktørerklæring

Berlingske Media har som fundament for koncernens medier (Berlingske, B.T. og Weekendavisen) - Radio24syv er undtaget på grund af licensbetingelser - en erklæring, som alle ansatte redaktører underskriver ved ansættelse. Den blev for første gang nedskrevet d. 5. november 1948, og skal ifølge Berlingske Media selv et udtryk for ejernes vilje til at forsvare ytringsfriheden og sikre husets redaktører redaktionel uafhængighed.

I erklæringen påpeger ejerne vigtigheden af hurtig og pålidelig information, at yde redelig vejledning i tidens spørgsmål, at bladene er tro mod kristendommen, den nationale og demokratiske ånd, fædrelandet og kongemagten. Bladene er selvskrevet konservative, men knytter sig ikke til et politisk parti. Erklæringen fritstiller dog samtidig redaktionerne. Den bebuder også et forsvar mod ethvert angreb på ytringsfriheden, fra hvilken side den måtte komme fra.

Læs Berlingske Medias redaktørerklæring i sin fulde tekst her[5]:

Gennem to hundrede år har Det Berlingske Hus udgivet blade, som skulle kunne finde plads i danske hjem, bringe hurtige og pålidelige oplysninger om begivenheder i ind- og udland og yde redelig vejledning i drøftelsen af tidens spørgsmål.

I overensstemmelse med disse traditioner ledes de Berlingske blade i national og demokratisk ånd, i ærbødighed for kristendommen og i troskab mod fædreland og kongemagt.

Bladenes grundsyn er konservativt. De er ikke og bør ikke være bunden af tilslutning til noget politisk parti. Redaktionen er i enhver henseende frit stillet under værdsættelsen af det offentlige livs foreteelser, idet mådehold iagttages og god tone overholdes, ligesom der kræves redelighed og alsidighed ved oplysning af læserne.

Forudsætningen for pressens virksomhed i offentlighedens tjeneste er den for demokratiske stats- og folkesamfund gældende ytringsfrihed, og de Berlingske blades ledelse vil med alle til rådighed stående midler søge at værne denne mod angreb, fra hvilken side de måtte komme.

Underselskaber

Udvalgte selskaber ejet af Berlingske Media. Delejerskab er Berlingske Medias ejerandel angivet i parentes.

Landsdækkende medier

Andre selskaber

Referencer

Eksterne henvisninger

Koordinater: 55°40′51.05″N 12°34′49.3″Ø / 55.6808472°N 12.580361°Ø / 55.6808472; 12.580361