Forskel mellem versioner af "Polystyren"

Spring til navigation Spring til søgning
905 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
→‎Noter: Tilføjet oplysninger om materialet. Herunder genanvendelse.
(→‎Noter: Kilden eksisterer ikke for udsagnet)
(→‎Noter: Tilføjet oplysninger om materialet. Herunder genanvendelse.)
{{harflertydig2|Polystyren (ekspanderet)}}
'''Polystyren''' (PS) en [[polymer]] fremstillet af [[styren]], er et af de mest almindelige [[plast|plasttyper]]produkter vi har.
 
I [[1830'erne]] blev styren og polystyren registreret som materiale, men først i [[1922]] startede tyskeren Staudinger udviklingsarbejdet og i [[1930'erne]] begyndte den egentlige produktion.
 
Under produktion er det flydende polystyren nemt at håndtere til formgivning. Dens smidighed samt flotte finish har gjort den anvendelig til emballage, flasker, husholdnings- og kontorartikler, legetøj, produkter i bilindustrien og til tv- og radioapparater. Polystyrenets egenskab som ikke ledende af elektricitet har gjort den særlig populær til elektriske installationer samt små maskiner både i husholdning og industri.
 
Polystyren anvendes til produktion af en lang række forskellige produkter. Materialet kan også bearbejdes, så det omdannes til EPS (også kendt som ekspanderet polystyren eller [[Flamingo (materiale)|flamingo]]). Tilsvarende kan det anvendes til produktion af XPS, som er ekstruderet polystyren. Alle former for polystyren er 100% genanvendelige. Dels kan materialet smeltes om, så det danner en ny råvare, men polystyren kan også omdannes til styren, hvorved det kan anvendes på ny i produktionen af polystyren og andre plasttyper.<ref>https://www.chemistryworld.com/news/polystyrene-depolymerisation-new-recycling-option/5489.article</ref> I 2019 har bl.a. selskabet [[Ineos]] offentliggjort, at de forventer, at denne proces kan ske på kommerciel basis.<ref>https://www.plasticstoday.com/materials/ineos-styrolution-announces-breakthrough-chemical-recycling-polystyrene/1502979860597</ref>
 
== Noter ==
13

redigeringer

Navigationsmenu