Forskel mellem versioner af "Ungdomshuset"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 13 år siden
ingen redigeringsopsummering
Adskillige år senere købte [[FDB|Brugsen]] Folkets Hus med det formål at rive selve bygningen ned og bygge et supermarked i dets sted. Da dette blev forhindret på baggrund af stedets historiske betydning, solgte supermarkedskæden i [[1978]] grunden videre til folkemusikensemblet [[Tingluti]], der imidlertid efter en årrække måtte sælge grunden til [[Københavns Kommune]] af økonomiske grunde.
 
I [[31. oktober]] [[1982]] tilfaldtblev Folkets Hus besat af en gruppe unge, som sammen søgte at oprette et [[ungdomshus]]. Københavns Kommune vedblev at eje bygningen, men overdrog brugsretten til en ikke nærmere defineret gruppe benævnt "Brugerne af Ungdomshuset". Det var meningen, at der skulle have været nedsat en forening til formålet, men dette blev dog aldrig gjort. Huset fik sit nuværende navn – "Ungdomshuset" og udviklede sig med tiden til et meget aktivt samlingssted med mange aktiviteter.
 
En [[brand]] raserede i januar [[1996]] Ungdomshuset, og Københavns Kommune forsøgte efterfølgende at lukke huset ned med den begrundelse, at udbedringen af brandskader ville koste millioner. Skaderne blev efterfølgende udbedret af husets egne brugere for en noget mindre pris.
Anonym bruger

Navigationsmenu