Futsal: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Fakta
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
Mere fakta
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 10: Linje 10:


ADD han insta og så folk kan se han ikke kan noget
ADD han insta og så folk kan se han ikke kan noget

morten_schack_44

vh

hej


== Historie ==
== Historie ==

Versionen fra 25. sep. 2019, 08:38

Futsal

Futsal er en form for fodbold, som spilles på baner, der har den samme størrelse som håndboldbaner og oftest indendørs.

Navnet ”Futsal” kommer af en sammentrækning af de portugisiske ord "futbol de salão" og spanske "fútbol sala/de salón", der betyder ”indendørs fodbold”.

verdens dårligste futssal spiller er morten johansen fra sønderborg, big ass nigga blev nødt til at skifte til gb så folk slippede for at se på ham. rødt hår grim at se på, taber hver kamp da han ikke kan noget,

Morten johansen har rekorden for flest selvmål og dårligst spiller i en kamp


ADD han insta og så folk kan se han ikke kan noget

morten_schack_44

vh

hej

Historie

Futsal blev opfundet i Montevideos gader i 1930'erne, og i de efterfølgende årtier spredte spillet sig til resten af Latinamerika og siden hen også til Europa.

I 1989 afholdtes det første verdensmesterskab i FIFA-regi, og siden 1992 er verdensmesterskaberne blev afholdt hvert fjerde år. Derudover spilles der futsal i professionelle ligaer forskellige steder i verden, bl.a. i Spanien og Italien.

Ved det første verdensmesterskab i futsal i 1989 deltog Danmark med et landshold, som bl.a. bestod af spillere som Brian Laudrup og Lars Olsen og med Richard Møller Nielsen som landstræner.

I 2008 afholdt Dansk Boldspil Union for først gang DM i futsal, og i starten af 2012 valgte Dansk Boldspil Union igen at oprette et futsal-landshold.[1] Siden 2008 har futsal været den officielle version af fodbold, når DBU har afholdt danmarksmesterskab i indendørs fodbold.

Regler

Futsal spilles som oftest indendørs med en bane og mål, som har den samme størrelse som i håndbold. Der spilles uden bander, og hvis bolden går ud af spil, igangsættes spillet med et indspark.

Bolden, som bruges i futsal, er en speciallavet bold, som ikke er i stand til at hoppe ret meget. Bolden vejer det samme som i almindelig fodbold, men den har en blødere inderbold, der øger kontrollen med bolden.

Et futsalhold består af én målmand og fire markspillere, der spiller to halvlege af 20 minutter.

Se også

Referencer

  1. ^ Pia Schou Nielsen (24. januar 2012). "Et nyt landshold ser dagens lys". dbu.dk. Hentet 25. januar 2012.

Eksterne henvisninger