Spring til indhold

Tryptophan: Forskelle mellem versioner

1 byte tilføjet ,  for 3 år siden
Ændret jogurt til yoghurt
(Rettede slikker til solsikke)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
(Ændret jogurt til yoghurt)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Der sidder ofte tryptophanrester i membranproteiner tæt ved [[grænseflade (kemi)|grænsefladen]] mellem membranens [[hydrofob]]e indre og det [[vand]]ige omgivende miljø. Disse rester hjælper til med at forankre proteinerne i membranen. Tryptophans aromatiske ring er [[fluorescens|fluorescerende]], hvilket ofte udnyttes i studier af proteiners foldning.
 
Tryptophan findes i store mængder i [[banan]]er, [[mælk]], [[jogurtyoghurt]], [[hytteost]], rødt [[kød]], [[fisk]], [[fjerkræ]], [[sesamfrø]], [[solsikke]]kerner, [[græskar]]kerner og [[jordnød]]der.
 
I 1989 døde mindst 37 personer og flere end 1500 blev alvorligt syge i U.S.A. efter at have indtaget L-tryptophan som kosttilskud{{kilde mangler|dato=april 2017}}. Som følge heraf blev salg af L-tryptophan i en periode forbudt. Det blev aldrig helt opklaret, hvad forgiftningerne skyldtes, men den mest sandsynlige forklaring er, at producenten havde valgt en ny fremstillingsmetode med genetisk manipulerede bakterier, som forurenede produktet med et fremmed stof i små mængder{{kilde mangler|dato=april 2017}}.
Anonym bruger