Forskel mellem versioner af "CPU"

Spring til navigation Spring til søgning
10 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
m
Rettet slåfejl og tilføjet henvisninger
(Klargjort begrebets flertydighed og fjernet faktuelt forkert sætning om at sammenhængen mellem CPU og mikroprocessorer skulle være en konsekvens at førstnævntes størrelse. Rettet titel på andet afsnit fra "Flere Kerner" til "Kerner".)
m (Rettet slåfejl og tilføjet henvisninger)
[[Fil:Pentium4 northwood.png|thumb|250px|En Intel Pentium 4 CPU]]
'''Central Processing Unit''' (forkortet "'''CPU")''', også kaldet [[centralenhed]] eller i daglig tale blot [[processor]]. Historisk set er CPU'en en separat enhed, men i dag bruges begrebet til at betegne hele [[Mikroprocessor|mikroprocessorer]], hvori CPU'en er den centrale regneenhed<ref>Kuck, David L., "''Structure of Computers and Computations, Vol 1",'' John Wiley & Sons, Inc. 1978</ref>. CPU'ernforetagererne foretager størstedelen af beregningerne i en computer (fx en [[PC]] eller et [[indlejret system]]).
 
Der findes forskellige typer af CPU'er. De mest kendte i [[Personlig Computer|personlige computere]] er fra [[Intel]], [[AMD]], [[Sun]], [[Motorola]] og [[Transmeta]]. Det ses ofte, at man sætter flere CPU'er sammen i en computer ([[SMP]]) for at opnå større regnekraft.
6

redigeringer

Navigationsmenu