Forskel mellem versioner af "Markedsføring"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes fjernet ,  for 1 år siden
komma mm.
m (Datomaerker kilde mangler-skabeloner)
(komma mm.)
{{kilder|dato=juli 2019}}
[[File:Man posting an advertisement for La publicité en France par Emile Mermet.jpg|thumb|En mand opsætter [[plakat]]er som markedsføring]]
'''Markedsføring''' er en bred betegnelse for alle de aktiviteter, en [[virksomhed]] kan foretage sig for at fremme afsætningen af en idé, et [[produkt (marketing)|produkt]] eller en [[serviceydelse]].
 
Betegnelsen dækker over fx produktplanlægning, [[markedsundersøgelse]], [[produktudvikling]], prisfastsættelse, distribution, [[konkurrentanalyse]], [[reklame]], [[PR]], [[emballage]], tryksager, [[merchandise]], kampagner, o.m.aosv.
 
Der findes mange definitioner af markedsføring, måske fordi derden fokuseresfokuserer på bestemte situationer eller interessenter[[interessent]]er. Der opstår ofte også en viser begrebsforvirring, fordi markedsføring forveksles med [[reklame]].{{kilde mangler|dato=juli 2019}} Reklame er blot et af mange led i en markedsføringsproces og anvendes som regel først, når virksomheden har defineret sit produkt og sin målgruppe. Markedsføring beskæftiger sig også med situationer, hvor der endnu ikke eksisterer et produkt og/eller et marked.
 
Markedsføring trækker på en række fagområder, bl.a.som [[økonomi]], [[psykologi]], [[sociologi]] og [[antropologi]]. På visse økonomiuddannelser benyttes [[afsætning]] som betegnelse for ''marketing''.
 
== Se også ==
Anonym bruger

Navigationsmenu