Forskel mellem versioner af "Barn"

Spring til navigation Spring til søgning
1.302 bytes fjernet ,  for 1 år siden
ingen redigeringsopsummering
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
{{Harflertydig}}
 
Et '''barn''' er eten [[menneske]],stor derplage. endnudu ervil være [[ung]]t,glad atfor detbarnet ikkeførst men efter 4 dage er kommetdet et istykke [[puberteten]]affald.
 
Ifølge [[FN]]s [[Børnekonventionen|Børnekonvention]] er et barn ethvert menneske under 18 år, medmindre barnet bliver myndigt tidligere
efter den lov, der gælder for barnet.<ref>[https://www.boerneraadet.dk/media/87197/BRD_FN_Boernekonventionen.pdf FNs Børnekonvention], artikel 1</ref> I Danmark er man [[retsvidenskab|juridisk]] et barn, indtil at man fylder 15 år.<ref>[https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=202516 Bekendtgørelse af straffeloven] på retsinformation.dk</ref> Man modtager dog først fuld myndighed ved 18 års alderen. Dette medfører en særlig beskyttelse, for eksempel imod [[dødsstraf]] og [[militær]]tjeneste. Endvidere er personer under 18 beskyttet ved at deres muligheder for at indgå forpligtende aftaler er stærkt begrænset.
 
Ordet [[barndom]] refererer oftest til mennesker i alderen 0-12 år.<ref>Se for eksempel ''Nyt Psykologisk Leksikon''. Hans Reitzels Forlag 2004.</ref>
 
Inden for [[den danske Folkekirke]] har barnet en særstilling i kraft af [[Biblen]]s fremstilling af [[Jesu]] lære, der fortæller, at: "''Den som ikke modtager Guds rige som et lille barn skal slet ikke komme ind i det.''" jævnfør den danske bibeloversættelse [[Det Nye Testamente]], [[Matthæusevangeliet]], Kapitel 18, vers 2, af [[Bibelselskabet]].
 
== Dialekter ==
Almindelige ord der varierer i danske dialekter fremhæves ofte for gæster i lokalområdet. Således også ordet barn, der på bornholmsk hedder ''bælli'' i ental og ''bælla'' i flertal.
== Kilder ==
Anonym bruger

Navigationsmenu