Forskel mellem versioner af "Elisabeth Meyer"

Spring til navigation Spring til søgning
19 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
m
Robotassisteret flertydig: Thor Lange - Ændrede link(s) til Thor Lange (digter); kosmetiske ændringer
(sprogret)
m (Robotassisteret flertydig: Thor Lange - Ændrede link(s) til Thor Lange (digter); kosmetiske ændringer)
| signatur =
}}
'''Kathrine Elisabeth Meyer''' (født [[19. juli]] [[1860]] i [[Svendborg]], død [[4. juli]] [[1927]] i [[København]]) var en dansk komponist.
 
Elisabeth Meyers mormor var operasangerinden [[Catharine Simonsen]], morfaderen Sophus Simonsen ansat i [[Det Kongelige Kapel]], hendes morbror var operasangeren [[Niels Juel Simonsen]] og dirigenten [[Erik Tuxen]] var hendes nevø. Også moderen og flere af Elisabeth Meyers søskende var sangere eller musikere.
 
== Musikken ==
Som de fleste andre af tidens kvindelige komponister måtte Elisabeth Meyer bruge den tid, der blev tilovers efter at den daglige husholdning var ordnet, til sit musikalske arbejde. Derfor er det ikke mærkeligt at størsteparten af hendes musik er strofiske sange, hyppigt med tekst af [[Thor Lange (digter)|Thor Lange]] eller [[J.P. Jacobsen]], med et enkelt klaverakkompagnement. Ud over de ca. 60 sange kendes en [[berceuse]] for [[violin]] og [[klaver]], et klaverstykke og en [[kantate]] for to [[solist]]er, damekor og to klaverer. Kantaten vandt en delt førstepræmie i en konkurrence ved [[Kvindernes Udstilling]] i [[1895]].
 
== Kilder m.m. ==

Navigationsmenu