Finansiering: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Fjernede Kategori:Finans; Tilføjede Kategori:Finansiering ved hjælp af Hotcat
afsnit om virksomhedsfinansiering
Linje 6: Linje 6:
* Forvaltningen og [[investering]]en af disse
* Forvaltningen og [[investering]]en af disse
* Vurdering og håndtering af risikoen ved finansielle aktiviteter (risk management).
* Vurdering og håndtering af risikoen ved finansielle aktiviteter (risk management).

== Virksomhedsfinansiering ==

En virksomheds finansiering består i at skaffe [[kapital]] til virksomhedens anlæg og drift. Finansieringen kan tilvejebringes via selvfinansiering , bestående af den oprindelige indskudskapital og senere indtjente midler i form af opsparet overskud, og fremmedfinansiering i form af langfristede og kortfristede lån.<ref name=minilex>J. Dahlhoff, H. Grell og B.F. Henningsen (2002): Opslagsordet ''finansiering''. Erhvervsøkonomisk minilex. 4. udgave, Gyldendal.</ref> Den måde, virksomheden vælger at foretage sin finansiering, bestemmer dens finansierings- eller [[kapitalstruktur]].


==Se også==
==Se også==
Linje 12: Linje 16:
*[[Værdipapir]]
*[[Værdipapir]]


== Kilder ==

{{Reflist}}





Versionen fra 26. okt. 2019, 13:35

Verdens største fondsbørs, New York Stock Exchange er et af verdens finanscentre.

Finansiering er den gren inden for økonomisk teori, der omhandler virksomheders, privatpersoners og den offentlige sektors anskaffelse, allokering og forvaltning af kapital og dermed deres dispositioner på de finansielle markeder. Baggrunden for dispositionerne er enten et behov for at flytte forbrugsmuligheder over tid (låntagning/opsparing) eller et ønske om at fordele risiko på en anden måde blandt samfundets borgere (f.eks. forsikringsvirksomhed). Et væsentligt element inden for området er derfor også de risici, som handlingerne medfører.

Finansiering kan opdeles i:

  • Studiet af penge og andre likvide midler
  • Forvaltningen og investeringen af disse
  • Vurdering og håndtering af risikoen ved finansielle aktiviteter (risk management).

Virksomhedsfinansiering

En virksomheds finansiering består i at skaffe kapital til virksomhedens anlæg og drift. Finansieringen kan tilvejebringes via selvfinansiering , bestående af den oprindelige indskudskapital og senere indtjente midler i form af opsparet overskud, og fremmedfinansiering i form af langfristede og kortfristede lån.[1] Den måde, virksomheden vælger at foretage sin finansiering, bestemmer dens finansierings- eller kapitalstruktur.

Se også

Kilder

  1. ^ J. Dahlhoff, H. Grell og B.F. Henningsen (2002): Opslagsordet finansiering. Erhvervsøkonomisk minilex. 4. udgave, Gyldendal.