Forskel mellem versioner af "Lyksborg"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte fjernet ,  for 1 år siden
(nordøst i et ord, retter links + en typo)
Byen forveksles til tider med [[Glückstadt]] i [[Hertugdømmet Holsten|Holsten]]. Forvirringen er ikke blevet mindre af at slottet i Glückstadt (opført [[1630]], nedrevet [[1710]]), kaldtes Glücksburg.
 
== Kultur og Seværdighederseværdigheder ==
Byens største attraktion er borgen [[Lyksborg Slot]] fra [[1582]], der er det historiske udgangspunkt for den nuværende danske regentfamilie der tilhører [[fyrstehuset Glücksburg]]. Slottet var [[Det danske kongehus|kongehusets]] sommerresidens i årene 1854-64.
Ved siden af slottet findes der en stor [[rose]]nhave med cirka 800 sorter i det tidligere slotsgartneri, et [[planetarium]] og energicentret ''artefact''. Byens svømmehal blev i 2007 omfattende moderniseret. Hallen blev nu markedsført under navnet Fördeland-Therme. I byen er der mange historisk interessante bygninger, såsom Kroneapoteket i Rådhusgade fra [[1622]], og Magdalene-gården i Flensborggade. Af regelmæssige arrangementer kan nævnes byens fjordløb og [[Triatlon|triatlonen]] ''OstseeMan''.
Ved siden af det historiske slotskapel findes en dansk kirke ([[Lyksborg danske Kirke]], bygget i 1954), en tysk kirke (Opstandelseskirke, bygget i årene 1963 til 1965) samt en katolsk kirke (Sankt Laurentius, bygget i 1964) i byen.
 
Lyksborg er siden 1878 kursted og er i dag et meget besøgt badested. Lyksborg har mange skove og en 20 km stor strand. I bydelen [[Holnæs]] findes store [[klint]]er. Hvert år besøger omkring 40.000 mennesker Lyksborg.
 
== Galleri ==
Anonym bruger

Navigationsmenu