Forskel mellem versioner af "Gitta-Maria Sjöberg"

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 1 år siden
m
ingen redigeringsopsummering
(link)
m
Tags: Mobilredigering Redigering via mobilapp Redigering lavet i iOS appen
Hun blev den 25. juni 2012 æreskunstner i [[Østermarie]] og fik opkaldt ''Gitta-Maria Sjöbergs Gang'' efter sig. En række andre æreskunstnere som fx [[Tina Kiberg]], [[Svend Asmussen]], [[Jesper Klein]], [[Seamus Heaney]] og [[Per Arnoldi]] har fået en vej eller lignende opkaldt efter sig og har deltaget i [[Festspillene i Østermarie|festspillene]] i byen.
 
Sjöberg studerede i ÅrhusAarhus og København og blev uddannet på Operaskolen i København i [[1988]]. Allerede i slutningen af uddannelsen debuterede hun i rollen som Mimi i [[Giacomo Puccini]]s ''[[La Bohème]]'' på Det Kongelige Teater. Hun har spillet roller som Madame Butterfly i [[Madame Butterfly|operaen af samme navn]], titelrollen i ''[[Carmen (opera)|Carmen]]'' og ''[[Tosca]]'', [[Elisabeth af Valois|Elisabeth]] i ''[[Don Carlos (opera)|Don Carlos]]'', Sieglinde i Ringen, Eurydike i ''[[Orfeus og Eurydike]], ''Brangäne i ''[[Tristan og Isolde]]'' og Kostelnicka Buryjovka i ''[[Jenufa]]''. På udenlandske scener har hun blandt andet spillet [[Madame Butterfly]] i [[Bonn]] og [[Düsseldorf]] og på [[Kungliga Operan]] i [[Stockholm]] samt Sieglinde på [[Dalhalla]].
 
Den 20. januar [[2013]] afholdt hun 25 års jubilæumskoncert i Den Kongelige Opera, hvor hun fremførte et potpourri fra sin karriere. Hun modtog ved den lejlighed Torben Anton Svendsens legat på 25.000,- kr. I 2013 blev hun formand for bestyrelsen for ''Vänföreningen Birgit Nilsson Sällskapet''.<ref>[http://www.birgitnilsson.com/sv-se/birgit-nilsson-museum/birgit-nilsson-sällskapet/ Birgit Nilsson Sällskapet].</ref>
432

redigeringer

Navigationsmenu