Forskel mellem versioner af "Billed-Bladet"

Spring til navigation Spring til søgning
35 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
m
småret
(→‎Billed-Bladets TV-guld: Udfylder lidt for 2017, men de øvrige år mangler at blive udfyldt)
m (småret)
Tag: 2017-kilderedigering
 
== Historie ==
Da Det Berlingske Officin udgav ''Billed-Bladet'' i 1938 var det et [[politisk]] magasin med hovedvægt på [[konflikt]]er og [[krig]], med amerikanske ''Life Magazine'' som forbillede. Læser-målgruppen var primært den [[konservativ]]e [[middelklasse]] i [[København]] og [[Århus]]. Men allerede ved udbruddet af [[WWII|Den Anden Verdenkrig]] begyndte bladet at tabe politisk troværdighed, da det ikke klart tog stilling blandt krigens parter. Det medførte at bladet efter krigen ændrede sin profil og [[layout]].
 
Billed-materialet kom til at fylde mere i Billed-Bladet, mens teksten blot kort supplerede [[fotografi]]erne. I en tid før [[Tv|fjernsynet]], kunne læserne se de nyheder, man hørte om i radioen, og genkende markante personligheder. Men med udbredelse af Tv i [[1960'erne]], kom bladets profil igen under pres, da det ny fjernsynmedie bragte billederne hurtige end en trykt presse formåede, og endda som levende billeder (live). Men fremkomsten af Tv-mediet bød imidlertid på nye muligheder, hvor ''Billed-Bladet'' nu kunne gå bag om de fra fjernsynet [[kendis|kendte personer]], og nærmest lukke læserne med indenfor i deres hverdag. Fotomaterialet blev reduceret til at supplere teksten, der blev til længere [[reportage]]r. Det var den periode ''Billed-Bladet'' opnåede sin største succes, med flere end 1 million læsere om ugen i [[1970'erne]].
 
''Den pæne middelklasse'' fik imidlertid andre vaner i takt med den [[økonomi|økonomiske]] [[vækst]], og ville hellere læse om boliger, mad og fritid. ''Billed-Bladet'' blev mere et medie for den især mindre uddannede del af befolkningen. I løbet af [[1980'erne]] begyndte ugebladenes oplag at dale, blandt andet på grund af flere nye blade kom til i konkurrencen om læserne, og samtidigt ændredes rollefordelingen mellem fjernsynet og ugebladene, da Tv også begyndte at gøre flere af de samme ting, som ''Billed-Bladet'' var gode til, nemlig blandt andet at vise kendte bag facaden. I [[1989]] blev ''Billed-Bladet'' solgt til sin største konkurrent, ''Se & Hør'', der ejes af Aller-koncernen. Bladet kom nu til at handle endnu mere om [[gossip]], mere [[Danmark|dansk]] stof, og blev endnu mere [[kendis]]præget. I [[1995]] kom profilen "Danmarks Royale Ugeblad" med på forsiden.<ref>[http://www.dr.dk/historie/danmarkshistorien/der-var-en-tid-inden-den-royale-roegelse-billed-bladet-startede-som Der var en tid inden den royale røgelse: ''Billed-Bladet'' startede som politisk magasin (DR, 18-05-2017, hentet 20-05-2017)]</ref>
 
== Chefredaktører ==
|-
|}
 
== Kilder ==
{{reflist}}
* http://www.cfje.dk/cfje/Lovbasen.nsf/ID/LB03175373
 
== Eksterne henvisninger ==
* [http://www.billed-bladet.dk BILLED''Billed-BLADETsBladet''s hjemmeside]
* [http://www.b.dk/kultur/75-aars-danmarkshistorie-i-billeder ''75 års danmarkshistorie i billeder'', b.dk, 04.04.13]
 
== Kilder ==
{{reflist}}
http://www.cfje.dk/cfje/Lovbasen.nsf/ID/LB03175373
 
{{DK-firmastub}}
10.076

redigeringer

Navigationsmenu