Forskel mellem versioner af "Mageskifte"

Spring til navigation Spring til søgning
69 bytes fjernet ,  for 1 år siden
sprogret
(Tilføjet link til diplomatarium.dk)
(sprogret)
At '''mageskifte''' er at bytte fast ejendom. Er der værdiforskel på dem, betaler den ene part et beløb til den anden.
At '''mageskifte''' er at bytte fast ejendom eller dele heraf. Der vil ofte være tale om, at den ene part betaler et beløb til den anden part for en værdiforskel mellem de to ejendomme. Det forekommer ofte i familier, hvor børnene ønsker at overtage deres barndomshjem af forældrene, som så til gengæld har brug for en mindre ejendom og derfor overtager barnets. Det forekommer også i forbindelse med [[ekspropriation]]er og offentlige anlæg.
 
At '''mageskifte''' er at bytte fast ejendom eller dele heraf. Der vil ofte være tale om, at den ene part betaler et beløb til den anden part for en værdiforskel mellem de to ejendomme. Det forekommer ofte i familier, hvor børneneet barn ønsker at overtage deres barndomshjem, afog forældrene, som så til gengæld har brug for en mindre ejendom og derfor overtager barnets. Det forekommer også i forbindelse med [[ekspropriation]]er og offentlige anlæg.
I historien er mest kendt de store mageskifter efter [[reformationen]], hvor især [[Frederik 2.]] søgte at samle det ofte meget spredte [[kirkegods]] i homogene geografiske enheder, ved mageskifter med [[adel]]en.
 
I historien erDe mest kendt de storekendte mageskifter skete efter [[reformationen]], hvor især [[Frederik 2.]] søgte at samle det ofte meget spredte [[kirkegods]] i homogene geografiske enheder, ved mageskifterat bytte med [[adel]]en. Fx med [[Herluf Trolle]] og [[Birgitte Gøye]].
 
== Eksterne henvisninger ==
Anonym bruger

Navigationsmenu