Ondskabens hotel: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m wiki på titler
Malou (diskussion | bidrag)
m harflertydig + retter ekst. links
Linje 1: Linje 1:
{{harflertydig4|Denne artikel omhandler romanen. For filmen, se [[Ondskabens hotel (film)]]}}
'''''Ondskabens hotel''''' er en [[roman]] fra [[1977]] skrevet af [[Stephen King]]. Romanen udkom på dansk i [[1980]] under titlen ''Drengen der skinnede''.
'''''Ondskabens hotel''''' er en [[roman]] fra [[1977]] skrevet af [[Stephen King]]. Romanen udkom på dansk i [[1980]] under titlen ''Drengen der skinnede''.


Linje 15: Linje 16:


==Eksterne henvisninger==
==Eksterne henvisninger==
* {{imdb titel|id=0081505|titel=Filmen Ondskabens Hotel}}
* [http://us.imdb.com/title/tt0118460 The Shining som tv-serie] hos [[Internet_Movie_Database|IMDb]]
* {{imdb titel|id=0118460|titel=Miniserien The Shining}}


[[Kategori:Romaner]]
[[Kategori:Romaner]]

Versionen fra 6. dec. 2006, 18:24

Denne artikel omhandler romanen. For filmen, se Ondskabens hotel (film)

Ondskabens hotel er en roman fra 1977 skrevet af Stephen King. Romanen udkom på dansk i 1980 under titlen Drengen der skinnede.

Handling

Jack Torrance er en tidligere alkoholiker og uddannet lærer, der mangler penge og ro til at skrive sit teaterstykke. Derfor tager han jobbet som vinteropsynsmand på bjerghotellet Overlook. Med sig bringer han sin kone Wendy og sønnen Danny på 6 år.

Overlook har en ret broget og voldelig historie, hvilket Danny finder ud af på grund af hans evne til at "skinne", en form for telepati.

Hotellet, der til en vis grad er levende eller besat, har brug for Dannys evner og kræfter og prøver derfor at besætte ham. Danny kæmper dog imod denne besættelse, og hotellet vender sig derfor mod Jack.

Dette viser sig at være en del nemmere på grund af Jacks alkoholproblem og opfarende temperament. Jack bliver snart offer for hotellets indflydelse og begynder at terrorisere sin familie. En kamp udspiller sig mellem hotellet, personificeret af Jack, på den ene side og Danny på den anden side.

Andre versioner

Romanen blev filmatiseret af Stanley Kubrick i 1980, og lavet som tv-serie i 1997. Stephen King skrev selv manuskriptet til denne mini-serie.

Eksterne henvisninger