Brugerdiskussion:SorenRK: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Nyt afsnit: →‎Glædelig Jul
Linje 413: Linje 413:


:Hej Kartebolle, tak for præciseringen! Det var egentlig også det, jeg tænkte, men ikke det, jeg skrev ... Mvh. [[Bruger:SorenRK|SorenRK]] ([[Brugerdiskussion:SorenRK|diskussion]]) 15. dec 2019, 19:56 (CET)
:Hej Kartebolle, tak for præciseringen! Det var egentlig også det, jeg tænkte, men ikke det, jeg skrev ... Mvh. [[Bruger:SorenRK|SorenRK]] ([[Brugerdiskussion:SorenRK|diskussion]]) 15. dec 2019, 19:56 (CET)

== Glædelig Jul ==

[[Fil:Illustration pour un projet de carte de voeux à Noël.jpg|thumb|left|Jeg vil lige ønske dig en rigtig Glædelig Jul -- {{emoji|1F385}} -- [[Bruger:Zoizit|Zoizit]] ([[Brugerdiskussion:Zoizit|diskussion]]) 20. dec 2019, 19:10 (CET)]]

Versionen fra 20. dec. 2019, 20:10

Alle indlæg fra perioden 2015-2017 er arkiveret under Brugerdiskussion:SorenRK/Arkiv 2015-2017.

Sletteforslag på omstillinger

Jeg ser tit du laver sletteforslag på omstillinger.

  • Overvej om det er nødvendig - det koster mere at håndtere det end lade det være
  • lade være med at sætte sletteskabelonen foran #redirect - så bliver side ændret fra omstilling til en artikel.

Mvh. --Steen Th (diskussion) 25. jan 2018, 12:01 (CET)

Hej Steenth, tak for råd. Jeg plejer at gøre det i de tilfælde, hvor der er tale om forkerte stavemåder osv. for ikke at fremme udbredelsen af en forkert form. I andre tilfælde lader jeg dem være. Grunden til, at jeg sætter {{hurtigslet}} ind før #redirect, er for at fremme sletningen; jeg har nemlig tidligere oplevet, at sletteanmodningen ikke bliver effektueret, hvis omdirigeringen stadig fungerer. Der er simpelthen flere, der lægger mærke til den, hvis den er synlig. Men hvis det er et problem, vil jeg naturligvis lade være. Problemet her er jo, at kun administratorer kan flytte uden at efterlade en omdirigering. Vh. SorenRK (diskussion) 25. jan 2018, 20:26 (CET)

Undskyld for at overskrive din version. Jeg havde lige siddet og knokle på det. Har taget dine redigeringer med, så vidt jeg kan se.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 14:53 (CET)

Alt i orden. Vi kan jo ikke vide, hvem der også er i gang med samme artikel. Vh. SorenRK (diskussion) 19. feb 2018, 14:54 (CET)

Many thanks for your help!

Hi, SorenRK! Could you please have a look at "Bruger:BirgerJN/Fausto Cercignani" and see why it is still marked with the label "Machine translation and / or doubtful content"? Does it require further revision? Please forgive me for troubling you again! I would very much appreciate your help. Best wishes, BirgerJN (diskussion) 1. mar 2018, 09:37 (CET)

@BirgerJN: I've made a few corrections. I don't see any further problems with the text. But the external links to books, essays etc. should probably be put into <ref></ref>. Best regards, SorenRK (diskussion) 1. mar 2018, 15:09 (CET)

Thank you very much indeed for your corrections! I will now address the external links to books, essays etc. BirgerJN (diskussion) 1. mar 2018, 16:43 (CET)

Could you please have another look at "Bruger:BirgerJN/Fausto Cercignani"? Are the changes OK? Thanks a lot! BirgerJN (diskussion) 1. mar 2018, 18:37 (CET)

@BirgerJN: Everything seems fine to me! SorenRK (diskussion) 2. mar 2018, 18:27 (CET)

Flytninger

Hejsa. Når du skal flytte artikler, er det vigtigt at man bruger "Flyt" funktionen oppe i menuen. Så kommer al historik osv. med. Mvh KnudW (diskussion) 5. mar 2018, 12:11 (CET)

@KnudW: Det ved jeg, men i dette tilfælde (med cand.musicae) var der tale om, at artiklen var blevet flyttet forkert i første omgang. En "rigtig" flytning ville således have overskrevet historikken i den oprindelige (korrekte) artikel. Vh. SorenRK (diskussion) 5. mar 2018, 12:13 (CET)
...hvilket så er, hvad der netop er sket. Vh. SorenRK (diskussion) 5. mar 2018, 12:14 (CET)
Jeg har netop flyttet den. Er historikken da ikke korrekt nu eller har jeg klokket i det?
Noget andet: Når jeg ser på Kategori:Kandidater, så har de alle punktum til sidst. Skal de alle flyttes? Mvh KnudW (diskussion) 5. mar 2018, 12:16 (CET)
13. mar 2012, 22:53 kopierede Bruger:Magamma det daværende indhold af "cand.musicae" over til "cand. musicae", og senere blev den første gjort til en omdirigering til den anden. Nu er det så Magammas (forkerte) artikel, der er flyttet tilbage på den rigtige artikels plads. Men jeg ved ikke, om det er besværet værd at gøre det om nu... Hovedsagen er vel, at indholdet er rigtigt, og det er det nu.
Nej, alle de andre skal ikke have punktummet fjernet. Cand.theol. eller cand.jur. er forkortelser (theologiae og juris). Grunden til, at der ikke skal punktum efter musicae, er, at "musicae" er hele ordet i sig selv, altså uforkortet og derfor uden forkortelsespunktum. Hvis man havde danske udgaver, ville de hedde f.eks. kand.teol. og kand.jur., men kand.musik (altså uden punktum). Håber ikke, det blev alt for indviklet. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 5. mar 2018, 12:22 (CET)
Jeg zonede lige ud på de forklaringer... Jeg vil lade det ligge i dine kompentente hænder og finde nogle skoleelever jeg kan blokeret i stedet. 8-) Mvh KnudW (diskussion) 5. mar 2018, 12:28 (CET)
Noget andet er så, at der er et værre rod i Kategori:Kandidater, som indeholder stort set de samme artikler som sin egen overkategori, Kategori:Kandidatgrader. Vh. SorenRK (diskussion) 5. mar 2018, 12:30 (CET)

Hjælpe

Hej, kan du hjælpe mig med at forbedre disse ting, tak: Pedro de Betancur, José de Anchieta.--87.223.62.211 5. mar 2018, 13:26 (CET)

Jeg har lavet et par rettelser nu. Generelt vil jeg dog advare mod brug af maskinoversættelse; artiklerne ender som regel med at blive slettet. Vh. SorenRK (diskussion) 5. mar 2018, 13:40 (CET)
¡No edite la Wikipedia en idioma danés si no domina el idioma! (Undlad venligst at redigere på den dansksprogede Wikipedia, hvis du ikke behersker sproget) --Madglad (diskussion) 5. mar 2018, 13:59 (CET)

Din mening

Hej SorenRK. Jeg vil værdsætte din mening om dette: Wikipedia:Landsbybrønden/Et problem og en løsning. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 7. mar 2018, 08:07 (CET)

Jeg så din redigering af infoboksen. Når du er inde kan du med fordel udskifte infoboksen med Skabelon:Infoboks by. Den har idag så meget automatik indbygget at den langt overtræffer den gamle Infoboks by. Befolkningstallet bliver automatisk opdateret, med senest nye på wikidata, areal og befolkningstæthed bliver hentet og udregnet, borgmesteren, hvis denne står på wikidata bliver hentet. Iøvrigt er der en lang række automatiseringer indbygget i infoboksen. Jeg vil foreslå du prøver f.ex. på Chișinău, og ser hvor lidt du skal udfylde. mvh Per (PerV) (diskussion) 7. mar 2018, 17:34 (CET)

Tak for det! Jeg har lige prøvet. Landkortet skulle lige have angivet et kortnavn først, men ellers virker det jo strålende. Jeg har ikke rigtig fulgt med i, hvor langt de forskellige infobokse er kommet (bortset fra dem til personer). Herligt! :-) Vh. SorenRK (diskussion) 7. mar 2018, 17:50 (CET)
Du skal også huske at sætte bynavnet ind øverst. Ellers får du en tom linje øverst i boksen, label på kortet bliver ikke udfyldt og linjen under kortet "Chișinăus beliggenhed i Moldavien" bliver uden bynavn. Og så, det besværlige, hvis du henter en borgmester, dr ikke har noget "dansk navn" på wikidata, skal du sætte det ind, via lænket i bunden af artiklen, under referencer. Men hvis du har problem med det, kan du smide en besked til mig. God arbejdslyst. mvh Per (PerV) (diskussion) 7. mar 2018, 17:59 (CET)

Jeg glemte lige en ting:

Se evt. på den rettelse jeg har lavet af brødteksten i artiklen. De to skabeloner jeg har indsat i brødteksten betyder at indbyggertallet og grundlæggelses året er de samme i infoboks og brødtekst. Der ud over har jeg sat kortet til "relief", det er uden tvivl mere en smagssag, hvis du synes det ser dumt ud, fjerner du bare "ja" fra "|relief = ja". Håber det giver mening hvad jeg skriver mvh Per (PerV) (diskussion) 7. mar 2018, 18:51 (CET)

Det er fint med mig. Og ja, godt at man også kan få leveret indbyggertallet i teksten. Det kan forhåbentlig være med til at holde artiklerne lidt mere opdaterede. Vh. SorenRK (diskussion) 7. mar 2018, 20:04 (CET)
Ideen var, at vi ikke ved hvert nyt estimat af befolkningstallet, skal ind og rette vore artikler. For mig var det vigtigt at ikke bare oplysningerne i infoboksen var uptodate, men også i brødteksten. Det gav et rigtigt rodet indtryk med to forskellige indbyggertal ;) Der ud over bliver f.ex. jpg automatisk udskiftet med svg, når de er tilgængelige på wikidata.
Btw: Hvilket kort synes du er bedst, relief eller politisk, eller hvad det hedder? mvh Per (PerV) (diskussion) 7. mar 2018, 20:15 (CET)
Jeg får selv mest overblik af at se på politiske kort, men det er vist en smagssag. Så lad det bare være, som det er nu. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 7. mar 2018, 20:18 (CET)

FYI

Indstillingen for en ny version af DBL Skabelonen er placeret i Brønden.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 9. mar 2018, 19:06 (CET)

Hej Soren, du bør være opmærksom på at til kongelige benytter vi Infoboks monark. Den er noget mere besværlig en Infoboks Wikidata person. Ingen af felterne bliver automatisk udfyldt, og man skal nogle gange ind og snekerere lidt for at få oplysningerne med. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. mar 2018, 21:35 (CET)

@PerV:Netop fordi monark-boksen ikke henter nogen oplysninger selv, har jeg i nogle tilfælde brugt den almindelige person-infoboks ud fra den betragtning, at den trods alt er bedre end ingenting. Den kan så fungere som en overgangsløsning, indtil nogen gider udfylde monark-boksen (eller indtil monark-boksen forhåbentlig bliver Wikidataficeret engang). Men tak under alle omstændigheder. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 18. mar 2018, 21:50 (CET)
Jeg er præcis lige så "doven" som dig, men har bare valgt at hoppe over monarker, og lade Sarah Layton og andre royale om de infobokse! mvh Per (PerV) (diskussion) 18. mar 2018, 21:59 (CET)

Monero Wallet og Cpu Miner

Jeg er den eneste dansker der ejer en monero wallet og en monero miner, jeg har rimelig meget ret til at sætte min monero wallet ind på en monero wiki side. Du er velkommen til at kontakte mig på telefon. (Skrev Cirkos (diskussion • bidrag) 21. mar 2018, 02:00‎. Husk at signere dine indlæg.)

På samme måde er du velkommen til at sætte dig ind i de regler, der gælder på Wikipedia, herunder forbud mod at reklamere for sig selv. Vh. SorenRK (diskussion) 21. mar 2018, 09:56 (CET)

Infobokse

Hej Søren. Det er fantastisk at du indsætter infobokse på de artikler der mangler, men jeg tænkte på om du ikke kan tjekke at det er de "rigtige" infobokse der påsættes? Altså {{infoboks sportsperson}} når det er en sportsudøver, {{infoboks fodboldspiller}} når det er en fodboldspiller, {{infoboks musiker}} når det er en musiker etc.? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 21. mar 2018, 15:07 (CET)

Jo, jeg skal være opmærksom på det. Der er bare mange tvivlstilfælde, hvor det ikke er helt oplagt, hvilken boks der skal bruges, hvis en person har lavet mere end bare én ting. Og nogle af boksene er endnu ikke koblet på Wikidata. Personligt håber jeg, at de på et eller andet tidspunkt bliver fusioneret til én person-boks, så der kommer større ensartethed. Lige nu er der et væld af størrelser, farver, skriftstørrelser osv., som ikke virker helt indlysende. ... Men altså: Jeg skal prøve. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 21. mar 2018, 15:10 (CET)
Hvis en person har lavet mere end én ting, så tag den ting de er mest kendt for eller der har været vigtigst - eksempelvis ville Ronald Reagans være præsident, ikke skuespiller. Men tak fordi du vil prøve :) mvh Tøndemageren (diskussion) 21. mar 2018, 15:29 (CET)

Sprogskabeloner

Hvad opnår man egentlig ved at udskifte sorbisk Wótrań) med (sorbisk: Wótrań)? det er jo ikke et dynamisk navn. - Nico (diskussion) 21. mar 2018, 18:53 (CET)

@Nico:Ingenting – i sig selv. Men i dette tilfælde var der både tekst og en skabelon med forkert parameter, og i dette tilfælde skulle der alligevel rettes til lille s og fjernes omdirigering, og i dette tilfælde manglede der kursiv om stednavnet. Så jeg synes bare, det var hurtigst og sikrest at bruge skabelonen, så det blev ensartet. Men det er absolut i småtingsafdelingen. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 21. mar 2018, 18:58 (CET)

infobokse

Når du indsætter infoboks kommer der ofte links i bunden af artiklerne til wikidata se feks. Henry Miller - de bør rettes med dansk label og beskrivelse. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 26. mar 2018, 12:43 (CEST)

Jeg er normalt opmærksom på det, men indimellem kan det glippe. Det gør mindre i de tilfælde, hvor der er et reference-afsnit, så henvisningerne til Wikidata ikke kommer til at "flagre", men ja, de bør under alle omstændigheder rettes. Vh. SorenRK (diskussion) 26. mar 2018, 12:48 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:41 (CEST)

Infoboks by

Hej Søren

Når du indsætter infoboksen, vil du så ikke godt udfylde "| adminenhedtype1 = " og "| adminenhed1 = ", som jeg gjorde med Boston. Oplysningerne står normalt altid i artiklen i første afsnit. mvh Per (PerV) (diskussion) 3. apr 2018, 21:51 (CEST)

Jo! Jeg bliver klogere på den boks for hver gang. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 4. apr 2018, 11:11 (CEST)
Jeg starker dig ikke, forsøger blot at retvise dig lidt mere se her. Hvis du ikke indsætter byens navn øverst i boksen, kommer der ikke til at stå "xx-bys" beliggenhed i "xx-land" under kortet. Ligesom hvis der havde været byvåben/flag kommer der ikke til at stå ""xx-bys" våbenskjold. Håber det er iorden med mine små beskeder? mvh Per (PerV) (diskussion) 4. apr 2018, 21:06 (CEST)
Det var en forglemmelse. Jeg har indsat navne de fleste andre steder (håber jeg..). Og tak - det er kun godt, at vi (jeg) bliver klogere. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 4. apr 2018, 21:09 (CEST)

Godt set

Godt set, det avancerede fup: (den nu slettede) Michael Kristensen var en Camoufleret kopi af Thøger Larsen. - Nico (diskussion) 6. apr 2018, 18:21 (CEST)

Opdagerens-Barnstar
Du får denne "Opdagerens bowlerhat" for dit skarpe blik da du opdagede et "Camoufleret kopi af Thøger Larsen". Godt gået!


 •   Rodejong   ✉️ 👀 → 6. apr 2018, 19:35 (CEST)

Mange tak skal I have. Først tænkte jeg, at det var lidt pinligt, at jeg ikke lige kunne huske en så åbenbart fremtrædende digter. Men da jeg så, at han angiveligt også skulle have skrevet "Danmark, nu blunder den lyse nat", begyndte jeg at blive mistænksom. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 6. apr 2018, 19:50 (CEST)

Hej Søren

Jeg kan se du for alvor har kastet dig over indsættelsen af Infoboks by. Vil du være med til at få fjernet nogen af de nations-specifikke infobokse fra Kategori:Skabeloner egnet til konvertering til at bruge Skabelon:Infoboks. Jeg er startet med Skabelon:Infoboks by i Afghanistan. Skabelon:Infoboks by i Tyskland og Skabelon:Infoboks by i Østrig bør vi ikke røre. Men så vidt jeg kan forstå diskussionen her: Wikipedia:Landsbybrønden/Om brug af Infoboks by er der frit slag med de andre. Det vil betyde at vi kan reducere til tre forskellige infobokse til byer. Efter min mening er det totalt overkill at have en by-boks for hvert land. Jeg vil foreslå vi kun tager by-boksene i første omgang! Senere kan vi se på provinser/delstater ol. mvh Per (PerV) (diskussion) 6. apr 2018, 20:06 (CEST)

@PerV: Det vil jeg gerne være med til. Lige nu er jeg i gang med verdens hovedstæder - særligt dem, hvor der slet ikke er nogen boks. Men jeg fortsætter gerne med nogle af de andre. (Og jeg er helt enig i, at færre skabeloner ville være at foretrække.) Vh. SorenRK (diskussion) 6. apr 2018, 20:09 (CEST)
Super - det lyder absolut fint at du tager dig af hovedstæderne. At indsætte en infoboks, synes jeg forhøjer udseendet af artiklerne. Så god arbejdslyst. Jeg kører på med Schweiz. Der udkommenterer jeg bare den gamle infoboks, der er nogle enkelte oplysninger jeg ikke kan finde ud af at få med! mvh Per (PerV) (diskussion) 6. apr 2018, 20:32 (CEST)

Jeg så din redigering af Antwerpen. Jeg ved ikke om du lagde mærke til at indbyggertallet stod to gange i brødteksten? Det var fordi, der var en fejl på wikidata. Det er normalt let at rette. Du trykker på "Wikidata-emne" til venstre for artiklen, finder "population", i et sådant tilfælde vil der være to eller flere tal der har samme "rank". Det skal du blot ændre så et af tallene har "Preferred rank". Jeg har rettet Antwerpen på wikidata, og satte ved samme lejlighed nyeste indbyggertal jeg kunne finde ind, med kilde. Se min ændring her. Hvis du en anden gang skulle løbe ind i problemet, og ikke kan finde en løsning, kan du pinge mig!

Iøvrigt vil jeg bede dig kigge på Skabelondiskussion:Infoboks by#Erstatning af Skabelon:Infoboks by i Schweiz, jeg vil gerne høre din mening. mvh Per (PerV) (diskussion) 8. apr 2018, 00:12 (CEST)

@PerV: Tak for "rank"-fixet - jeg havde ikke lagt mærke til, at der var to. Og jeg kigger på dét med Schweiz.
Mht. erstatning af de særskilte by-infobokse har jeg indsat {{Infoboks by}} på de (relativt få) artikler, der brugte {{Infoboks by i Israel}}. Vh. SorenRK (diskussion) 8. apr 2018, 14:55 (CEST)
Jeg har tilladt mig at slette Infoboks by i Israel, når den var afviklet. --Steen Th (diskussion) 8. apr 2018, 15:25 (CEST)

Så røg vi lige ind i en redigeringkonflikt SorenRK , mens du ordnede Jerusalem, sad jeg og fjumrede med redigeringen af artiklen. Men kig om resultatet er ok for dig? Jeg har ikke slettet det der "fed" du gjorde til sidst, gør det bare hvis du synes! mvh Per (PerV) (diskussion) 8. apr 2018, 15:30 (CEST)

Det ser umiddelbart fint ud, synes jeg. :-) Jeg var netop selv i tvivl om, hvordan den omstridte status skulle markeres i boksen - derfor havde jeg ikke taget artiklen med i første omgang sammen med de andre {{Infoboks by i Israel}}. Vh. SorenRK (diskussion) 8. apr 2018, 15:45 (CEST)
Jeg "opfandt" den måde, da jeg satte box på Simferopol. Det der er en af fordelene ved Infoboks by, er at med lid fixfaxeri, kan boxen benyttes til næsten alt. Jeg har faktisk brugt boxen til Ukraines oblaster f.ex. Tjerkasy oblast. mvh Per (PerV) (diskussion) 8. apr 2018, 16:12 (CEST)

Se her. Så kan du prøve at skifte rank. mvh Per (PerV) (diskussion) 8. apr 2018, 16:56 (CEST)

Jeg var netop i færd med det. Det er nemt nok, når man altså omsider får øje på den blå pil. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 8. apr 2018, 16:58 (CEST)
Ja det tog også mig noget tid, under kyndig vejled af Kartebolle mvh Per (PerV) (diskussion) 8. apr 2018, 17:05 (CEST)

Cubas provinser

Jeg så du nu er rykket til Caribien Ved du at Skabelon:Infoboks Wikidata provins er oprettet, jeg har brugt den til Iraks provinser. Der er ingen tvivl om, at den skal forbedres; men det er en start på en infoboks, der, ligesom Infoboks by, kan hente wikidata. Før den sættes rigtig i brug, bør vi samle flere erfaringer. Jeg har tænkt mig at arbejde på at erstatte Skabelon:Infoboks russisk føderationselement med den nye infoboks. Infoboksen skal sikkert udbygges med flere parametre, så hvis du anvender infoboksen, vil det være fint hvis du opsamler dine erfaringer mvh Per (PerV) (diskussion) 12. apr 2018, 21:37 (CEST)

– nu hvor {{Thumsup}} fortsat kan bruges :-) Vh. SorenRK (diskussion) 12. apr 2018, 21:42 (CEST)
Jeg skriver nu {{hørt}} - det er lidt mere proletarisk -mvh Per (PerV) (diskussion) 12. apr 2018, 21:45 (CEST)
Btw: jeg kiggede på det kort du havde været inde og rette. Jeg synes det kort, der er anvendt har en dårlig farve,kontasten mellem det grønne kort og de blå link er meget lille. Der er et andet kort på commons Cuba Provinces Gray.svg som jeg tror ville være bedre? mvh Per (PerV) (diskussion) 12. apr 2018, 21:49 (CEST)

Prøv at kigge Camagüey (provins). Jeg har indsat den nye infoboks samt et nyt klikbart kort, hvor alle provinser er. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. apr 2018, 09:14 (CEST)

Det ser godt ud - og ja, det nye kort er betydeligt bedre end det gamle. Jeg vil prøve mig lidt frem med den nye provins-boks, og så ser vi, hvordan det fungerer. Vh. SorenRK (diskussion) 13. apr 2018, 14:05 (CEST)
Hvis du lægger mærke til kortene, er de nu alle "klikbare" - altså linker til diverse artikler! Det er importeret fra de wiki.mvh Per (PerV) (diskussion) 13. apr 2018, 14:09 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:39 (CEST)

Vil du se her

Wikipedia:Flytteforslag/Cubas provinser mvh Per (PerV) (diskussion) 17. apr 2018, 11:23 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:49 (CEST)

God dag SorenRK,

der Artikel über den Hamburger SV ist nicht aktuell. Wo kann man ansetzen, um es auf den neuesten Stand zu bringen? PS: Ich hatte bereits den Artikel über Mohamed Gouaida geschrieben. Damals noch unter dem Namen "Zevener in Ostwestfalen" --Zugezogener Ostwestfale (diskussion) 26. apr 2018, 13:33 (CEST)

Hallo, @Zugezogener Ostwestfale: Ich weiß fast nichts von Fußball, und ich habe deshalb leider keine Ahnung, wo man am besten anfangen kann. :-) Ist der Artikel im Allgemeinen veraltet? Dann kann man die Vorlage {{Forældet}} am Anfang des Artikels einfügen; sonst {{Forældet-afsnit}} in den veralteten Einzelabschnitten. Mit bestem Gruß, SorenRK (diskussion) 26. apr 2018, 18:26 (CEST)
Tak für die Antwort. Habe im Artikel den einen von Dir vorgeschlagenen Bapperl hinzugefügt --Zugezogener Ostwestfale (diskussion) 26. apr 2018, 19:27 (CEST)

Jeg så din redigering af Malmø, lagde du mærke til indledningen af artiklen? Den så sådan ud:

"Malmø (svensk Malmö, gammeldansk: Malmoghe eller Malmhauge) er Skånes største og Sveriges tredjestørste by med 280.415(2010), 301.706(2015), 291.040(2015), 10.666(2015), 0(2015), 307.496(2016), 10.201(2010), 270.214(2010), 312.012(2017) indbyggere. Byen blev grundlagt i 1353 og var i flere hundrede år Danmarks næststørste by. Øresundsbroen forbinder Lernacken syd for Malmø med Kastrup i Danmark."

Årsagen til de mange indbyggertal findes på wikidata, hvor ingen er sat til "preferred rank". Jeg har rettet det nu; men måske skal vi høre Bruger:Weblars om han kan ændre skabelonen {{WD indbyg1/år/text|ref=ja}} så den tilsvarende infoboksen blot henter ét indbyggertal. Så vidt jeg kan se vælger infobksen det seneste indbyggertal, uanset rank. Det vil være en fordel, så vi ikke er afhængige af om nogen ændrer rank på indbyggertallet på wikidata. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. apr 2018, 20:40 (CEST)

Koden er "|maks=1" :)
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 26. apr 2018, 20:58 (CEST)
Det hjælper ikke meget du oplyser det Rodejong, det bliver jeg i hvert fald ikke klogere af! Hvor skal det stå i {{WD indbyg1/år/text|ref=ja}} , og hvis det er maks et indbyggertal, er vi så sikre på det bliver det seneste, ellers vil vi jo kunne få et indbyggertal fra 0 til 320.012 for Malmø i brødteksten. Men tak for din interesse! mvh Per (PerV) (diskussion) 26. apr 2018, 21:04 (CEST)
Nej den skal indbygges i skabelonen, det ved Weblars. "|maks=1" betyder at der kun vises 1 tal, og det er den øverste. Det ville ikke betyde noget for dig, for det skulle være standard, så det er ikke en oplysning der slås til eller fra. Håber du fortår hvad jeg mener :)
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 26. apr 2018, 21:35 (CEST)

@PerV: Nej, jeg så slet ikke indledningen til teksten. Jeg tilbagerullede bare et hærværk, hvor en IP-bruger havde skrevet, at byen ligger i Danmark, og derefter havde rettet til Sverige. Jeg trykkede "rul tilbage", fordi der jo ikke er nogen grund til at overskrive Wikidata-angivelen. (Uanset at jeg selv ville være lykkelig over en genforening med Skånelandene, men det er en anden sag..) Men hvis der har været rod i indbyggertallene, er det jo fint at få det rettet. Mærkeligt at de, der har indføjet indbyggertal i Wikidata, ikke selv har rangeret værdierne med den nyeste øverst. Vh. SorenRK (diskussion) 26. apr 2018, 23:42 (CEST)

OK - fint du rullede hærværken tilbage, iøvrigt har jeg opdaget flere steder, at indbyggertallet ikke har rank på wikidata, så det vil nok være bedst, hvis vores skabelon kan håndtere det. Der er trods alt mange flere at blive enige med på wikidata om ranking af f.ex. indbyggertal. Og Infoboksen kan jo allerede håndtere det. Så mon ikke det er muligt at finde ud af. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. apr 2018, 23:49 (CEST)

Jeg har tilføjet maks=1 til Skabelon:WD indbyg1/år/text, men forstår ikke helt hvordan det virker i infoboksen, hvor maks ikke er sat til 1, selvom aldrig mere end et resultat vises for indbyggertallet. Jeg vil kigge mere på problemet en anden dag.--Weblars (diskussion) 27. apr 2018, 11:36 (CEST)

@Weblars: Det var desværre som jeg frygtede, "maks=1" løste ikke problemet, som jeg nævnte ovenfor, resulterer Skabelon:WD indbyg1/år/text i ét af tallene, der er opgivet under population på wikidata, men ikke det seneste. Jeg gjorde forsøget med Malmø, og har ladet det være så du kan se. Iflg. infoboksen har Malmø 312.012 (2017) indbyggere, iflg. brødteksten 280.415 (2010). Jeg er tror at infoboksen tager det indbyggertal, der har højest rank, hvis flere har samme rank "finder" boksen det rigtige tal ved hjælp af årstallet. Hvis vi bygger på årstallet, som den altafgørende kvalifikation, burde vi kunne slippe for uheldige konsekvenser af at andre brugere skifter rank på et indbyggertal på wikidata. Beklager jeg er til besvær! Og iøvrigt - GOD WEEKEND! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. apr 2018, 15:19 (CEST)
Tak for dine nyttige oplysninger. Jeg vil undersøge hvad vi kan gøre, inden alt for længe.--Weblars (diskussion) 27. apr 2018, 16:28 (CEST)
Så vidt jeg kan se kan problemet kun løses ved at rette rangen hos wikidata, hvilket nogle gange gøres af en bot, men den strejker måske. Se også Skabelondiskussion:Infoboks_by#Sporingskategori.--Weblars (diskussion) 28. apr 2018, 10:14 (CEST)

Jeg så du rullede begge redigeringer af Bruger:109.59.70.143 tilbage. Jeg ved ikke nok om emnet; men hvis du ser er der faktisk ingen kilde til påstanden "Det deler visse fællestræk med balto-slavisk." Efter hvad jeg kender til albansk er det i hvert fald en sandhed med modifikationer; men bortset fra det så redigeringerne ud som en kosovo-albaner, der ville buste albansk, så den anden tilbagerulning er jeg enig i. mvh Per (PerV) (diskussion) 1. maj 2018, 23:06 (CEST)[svar]

@PerV: Jeg opfattede bare <ref>Beekes 1998:25</ref> som kilde til hele afsnittet, også det slettede om baltoslavisk. Jeg ved ikke nok om albansk til selv at kunne vurdere det. Overordnet var det også netop den anden begrundelse, der lå bag; der har efterhånden været mange forsøg på at fremhæve Albanien og det albanske sprogs storhed og egenart, så jeg er blevet lidt paranoid over for alle redigeringer i de artikler. Vh. SorenRK (diskussion) 2. maj 2018, 11:05 (CEST)[svar]
OK - jeg har ikke læst Beekes, så vil ikke insistere! mvh Per (PerV) (diskussion) 2. maj 2018, 11:08 (CEST)[svar]
Det har jeg heller ikke – og det er jeg temmelig sikker på, at IP-brugeren heller ikke har. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 2. maj 2018, 11:09 (CEST)[svar]

Hej Søren

Vil du kigge udvidelsen af artiklen igennem, som er foretaget af bruger 178.232.148.146: her. Jeg er absolut ikke Reinfeldt-fan, men at diskutere svensk stålindustri i 16 og 1700 tallet i en artikel om Reindfeldt virker absolut malplaceret {{POV}} på mig. Jeg er mest stemt for at rulle artiklen tilbage til før redigeringen, så kan man udvide derfra. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. maj 2018, 23:53 (CEST)[svar]

@PerV: Jeg havde overset den oprindelige redigering med stålindustrien, da jeg patruljerede de efterfølgende tre kildebelægninger igennem. Nu har jeg redigeret lidt i det - tag gerne et kig på det. Vh. SorenRK (diskussion) 27. maj 2018, 23:59 (CEST)[svar]

Hvad mener du?

Hej Søren Det du skrev til mig gav ingen mening, og jeg forstår ikke hvorfor du går ind i mine ting. Desuden er der ikke en måde jeg kan svare på de ting du har skrevet til mig. Vær venlig at kontakt mig direkte. /S (Skrev Sascha Faxe (diskussion • bidrag) 10. jun 2018, 18:43. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Sascha Faxe. Brugerdiskussionssider er ikke brugerens ejendom (modsat selve brugersiden). Brugerdiskussionssiden er beregnet til at udveksle meddelelser, sådan som når du f.eks. skriver til mig her. Hvis man vil arbejde med udkast til artikler eller lignende, gøres det derfor ikke på brugerdiskussionssiden, men f.eks. i en sandkasse. Det var grunden til, at jeg flyttede sidens indhold, så der kunne blive plads til en velkomst. God fornøjelse med arbejdet på Wikipedia! Vh. SorenRK (diskussion) 10. jun 2018, 20:24 (CEST)
OK Søren, det er måske fordi der hverken er knapper til at svare eller noget, at jeg blev lidt forvirret. Jeg har slettet det i sandkassen.
/S
Ja, wiki-systemet kan være svært, når man ikke kender det i forvejen. Det er helt fint med sandkassen - den er din egen, så dér kan du arbejde, som du vil. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 10. jun 2018, 20:44 (CEST)

Måske har du input

Hej Søren. Tak for dit input og ros. Jeg syntes jeg havde ramt en objektiv tone, men jeg kan godt se, at tonen er blevet lidt positiv. Du er velkommen til at rette til så det fremstår bedre. (Skrev Henkehawk (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvorfor skal man patruljere dine tilbagerulninger?

Hej Søren. Jeg har lagt mærke til, at dine to seneste tilbagerulninger på Guanahani skal patruljeres. Du er jo patruljant. Du kan jo tilbagerulle ændringer, så det må anses som en bug. Rr der en ydeligere begrundelse hvorfor det sker? Mvh. EeveeSylveon 30. jun 2018, 12:43 (CEST)

@EeveeSylveon: Vi er flere, der undrer os. :-) Men ja, det er en fejl: Hjælp:Opslagstavle#Manglende autopatruljering af tilbagerulninger. Vh. SorenRK (diskussion) 30. jun 2018, 12:44 (CEST)

Hej Søren

Jeg vil lige gøre dig opmærksom på at skabelonen til hentnig af indbggertal på wikidata for brug i bødteksterne er blevet udviklet yderligere af Kartebolle så den er blevet simplere at anvende. Du kan se den nye skabelon her Skabelon:WD indbyggere, og i atiklen Vilnius kan du se, hvordan jeg har brugt skabelonen i infoboksen, og i Belgorod oblast har jeg benyttet skabelonen i brødteksten for at hente indbggertallet for Belgorod. Eller måske endnu bedre Tjumen oblast, hvor byernes indbyyggertal også er indsat. mvh Per (PerV) (diskussion) 6. jul 2018, 10:21 (CEST)

@PerV: Det lyder godt. Tak! :-) Vh. SorenRK (diskussion) 6. jul 2018, 11:14 (CEST)

Revisionsforslag til "Holsted"

Hej Søren Jeg ved ikke rigtigt, hvem jeg skal skrive til ang. "Holsted", men jeg villige gøre opmærksom på at en vigtig person, der er født i Holsted er Magdalene Lauridsen, der var/blev en meget vigtig foregangskvinde inden for uddannelsen af unge kvinder, hun oprettede Ankerhus Husholdningsseminarium mm. - læs om hende her - hun bør nævnes :-) http://www.kvinfo.dk/side/170/bio/1793/ Mvh :-) (Skrev Krea1234 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

@Krea1234: Hej, nu har jeg i hvert fald tilføjet hende til listen; så må vi se, om nogen har lyst til at skrive en artikel om hende med tiden. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 7. jul 2018, 12:48 (CEST)

Hej SørenRK, tak for det, det var hurtigt, jeg er helt ny i forhold til at skrive på wiki, men hun fortjener helt sikkert en artikel @Krea1234

R. E. M.

Why have you reverted the redirect on https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=R._E._M._(eksperimentalfilm)&oldid=prev&diff=9602863 ? --Tagishsimon (diskussion) 15. jul 2018, 14:40 (CEST)

@Tagishsimon: Because I took it for vandalism (an edit summary would have been helpful). As you can see, I reinserted the redirect when I became aware of my mistake. Regards, SorenRK (diskussion) 15. jul 2018, 14:44 (CEST)
Thanks. I'll do better on my edit summaries in future ;) --Tagishsimon (diskussion) 15. jul 2018, 14:48 (CEST)

Kasper Danielsen

Der er ikke noget indhold som ikke står i Kraks Blå Bog (neutral?). (Skrev Marie Sofie Larsen (diskussion • bidrag) 31. jul 2018, 16:08‎. Husk at signere dine indlæg.)

@Marie Sofie Larsen: Hvis Kasper Danielsen er i Kraks Blå Bog, lever han automatisk op til kriterierne for en artikel, og det er fint. Men dels fremgår det ikke af artiklen, hvor oplysningerne kommer fra (f.eks. Krak), og dels gælder det stadigvæk, at man ikke bør skrive om sin egen arbejdsgiver. Vh. SorenRK (diskussion) 31. jul 2018, 17:18 (CEST)

Hej Søren. Vil det sige at jeg skal få en anden til at skrive det samme faktuelle oplysninger? Kunne det være noget for dig? Tak for tippet med Krak - jeg retter med det samme :-) (Denne usignerede kommentar er skrevet af Marie Sofie Larsen (diskussion • bidrag) 1. aug 2018, 09:31‎)

@Marie Sofie Larsen: Tak for kilden. Det rejste så et andet problem, nemlig at det så ud til at være ordret afskrift fra Krak, hvilket i så fald er en krænkelse af deres ophavsret. Nu har jeg forsøgt at skrive det om. Ang. neutraliteten: Når du opretter en ny artikel, står det meget tydeligt øverst på den nye side: "Skriv ikke om dig selv, din arbejdsplads, dit firma, dit band eller din forening." Der står også: "Husk at angive kilder, når du opretter en artikel. Så kan andre brugere kontrollere oplysninger og selv læse videre." Det gælder, uanset hvor neutral eller objektiv man selv mener at være. Vh. SorenRK (diskussion) 1. aug 2018, 11:40 (CEST)

Om Niels von Rahbek artikel

Tak for at gøre artiklen bedre. Du skal vide at en række brugere (Toxophilus, Dipsacus fullonum, palnatoke) bliver ved med at tilsætte skabelonen ikke encyklopædisk relevans. Intet mindre end chikane. Venligst hælp med at fjerne deres 'redigeringer'. Tak. (Skrev 79.142.224.230 (diskussion • bidrag) 12. aug 2018, 17:17‎. Husk at signere dine indlæg.)

Det var så lidt. Jeg tror ikke, det skal opfattes som chikane fra de andre brugeres side; men jeg er enig i, at det kunne have været begrundet bedre. Jeg vil opfordre dig til at deltage i diskussionen her: Diskussion:Niels Alexander von Wendt Rahbek. Vh. SorenRK (diskussion) 12. aug 2018, 20:36 (CEST)

Landsbybrønden - redigeringskommentar

Kan du ikke lokkes til at give en beskrivende redigeringskommentar når du tilføjer noget til Landsbybrønden? --Madglad (diskussion) 5. okt 2018, 01:02 (CEST)

@Madglad: Jeg går ud fra, at du henviser til disse indlæg. Jeg indsatte blot indlæggene, fordi den bruger, der havde oprettet siderne, ikke selv havde sat dem på brønden; derfor undlod jeg en indholdsmæssig beskrivelse af dem, men det havde naturligvis været lettere for andre, hvis jeg havde gjort det. Tak for påmindelsen. Vh. SorenRK (diskussion) 5. okt 2018, 11:26 (CEST)

Tak

Hej, tak fordi du ændrede farven på linket. Lionbird (diskussion) 28. okt 2018, 12:28 (CET)

Det var så lidt. :-) Punktummet var bare kommet med i selve linket i stedet for at stå bagefter. Vh. SorenRK (diskussion) 28. okt 2018, 13:13 (CET)
Nå, okay så forstår jeg det bedre. Lionbird (diskussion) 28. okt 2018, 14:47 (CET)

In-line reference på norsk

Hej!
"Kilder hører til i artiklen og ikke (primært) i redigeringskommentaren".
Hvis jeg ser en wiki-notabel kilde på norsk, kan jeg generelt sett referenciere artikler - med slike kilder?
(For meg er valget ofte slik: Plutselig åpenbarer en norsk kilde seg for meg, og jeg kommer ikke til å bruke tid på å finne en tilsvarende side på dansk:
Skal jeg sette inn kilden som reference, eller la det være?

Da tolker jeg ditt utsagn slik: "Stort sett er det greit å sette inn en wiki-notabel reference, fra en eller anden norsk kilde".
(Det kan synes som om en anden etablert bruger har haft et andet syn, i de siste ugene (uden
at jeg kommer til å lete etter en gammel redigering-kommentar fra tredjepart).
Da forholder jeg meg til din melding, indtil videre.) Vh 176.11.172.26 28. okt 2018, 14:12 (CET)

Hej! For min skyld er det fint med norske kilder; det er mere de norske citater i teksten, der er problemet. Den eneste grund til, at jeg skiftede den norske kilde ud BBC med på engelsk, var, at den norske artikel byggede på BBC-artiklen.
Problemet med kun at anføre kilderne i redigeringskommentaren er, at det hurtigt bliver svært at overskue, efterhånden som artiklen udbygges. Vh. SorenRK (diskussion) 28. okt 2018, 14:25 (CET)

VI du se på min redigering af denne artikel og om skabelonen bør ændres (bare for at være på den sikre side)? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 2. dec 2018, 19:50 (CET)

Jeg har skiftet {{Substub}} ud med {{Bilstub}}. Det er altid lidt en vurderingssag, synes jeg, men når man er oppe på flere linjers tekst, og der også er infoboks og billede, er vi ude over substub-stadiet, så vidt jeg kan skønne. Vh. SorenRK (diskussion) 2. dec 2018, 19:55 (CET)
Tak for hurtig reaktion. Rmir2 (diskussion) 2. dec 2018, 19:56 (CET)

Tak for rettelsen

Hej SorenRK, Tak for at du gjorde opmærksom på reglerne - beklager at de blev overtrådt. (Skrev Iohannis (diskussion • bidrag) 13. dec 2018, 07:38. Husk at signere dine indlæg.)

Alt i orden. Vh. SorenRK (diskussion) 13. dec 2018, 13:25 (CET)

Jeg har gjort opmærksom på en stavefejl i artiklen Carlsberg tidslinje. Jeg véd ikke, hvor den rettes. Kan du hjælpe?--Bornsommer (diskussion) 24. dec 2018, 12:02 (CET)

Tak.--Bornsommer (diskussion) 24. dec 2018, 12:24 (CET)

Hellig eller salig?

Kære Søren. Se dette citat: "Papst Franziskus sprach Paul VI. am 19. Oktober 2014 selig[1] und am 14. Oktober 2018 heilig.[2] Sein Gedenktag in der Liturgie ist der 26. September.[3]" Han blev altså salig i 2014 og helgen i 2018. Godt nytår.--Ramloser (diskussion) 28. dec 2018, 20:07 (CET)

@Ramloser: Du har fuldkommen ret; jeg har rettet i artiklen nu. Min oprindelige (forkerte) rettelse skyldtes, at den angivne kilde kun handlede om saligkåringen. Tak for at gøre opmærksom på det - og godt nytår til dig også. Vh. SorenRK (diskussion) 28. dec 2018, 20:40 (CET)

Referencer

  1. ^ Skabelon:Webarchiv Tagesschau.de 19. Oktober 2014. Abgerufen am 19. Oktober 2014.
  2. ^ Cappella Papale presieduta da Papa Francesco con il Rito di Canonizzazione di 7 Beati, 14.10.2018, Presseamt des Heiligen Stuhls, Tägliches Bulletin vom 14. Oktober 2018. Abgerufen am 14. Oktober 2018.
  3. ^ Papst Paul VI. seliggesprochen. RadioVaticana.va 19. Oktober 2014. Abgerufen am 19. Oktober 2014.


Jean Guillou

Artiklen har jeg oversat med visse skønhedsfejl. Vedrørende listen: Det ser ud til, at der opstår nogle fejl, ligesom vi også ser med wikidata, når lister konverteres. Hilsen Ramloser (diskussion) 4. jan 2019, 18:10 (CET)

Maskinoversættelse (Januar 2019)

Hej SorenRK (Søren), jeg ville bare informere dig om at siden Samantha Smith er ikke blevet maskinoversat men manuelt af mig. Jeg kan godt forstå hvorfor du synes sådan fordi jeg har maskinoversat et par ord, som jeg indrømmer at jeg bliver nød til at gennemgå og rette. Jeg synes bare ikke det var fair at du kaldte og kategoriserede min tekst som "maskinoversat" men jeg vil dog prøve mit bedste på at skrive ordenligt fra nu af. -bobbylux

Forkerte ord

Du må undskylde at jeg ikke har formuleret introduktionerne korrekt. Det var på ingen måde ment som en indsmugling af personlige holdninger. Jeg vil fremover forsøge at omformulere/rette på en "ikke-biased" måde.

Vh. Diepizza

Mindre redigeringer

Hej Søren, da nogle måske har slået "mindre redigeringer" fra inde i filtre på Speciel:Seneste ændringer, vil jeg råde dig til ikke at markere redigeringer, hvor du insætter {{Hurtigslet}}, som mindre. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 3. mar 2019, 13:42 (CET)

Du har ret; tak! Vh. SorenRK (diskussion) 3. mar 2019, 13:51 (CET)

Vil SorenRK venligst på en Listeartikel?

Hej SorenRK, Du har tidligere bidraget til Køge Gymnasium.

Vil du venligst på “Vordingborg Gymnasium og HF”?

Artiklen er markeret som Listeartikel. Måske du kan forbedre artiklen.

På forhånd mange tak og mange hilsner! MacApps (diskussion) 1. apr 2019, 16:14 (CEST)

Help!

Hej SorenRK

Jeg kan forstå, at jeg mod reglerne har oprettet en konto med en virksomheds navn i - det er jeg naturligvis ked af, og jeg vil hurtigst muligt lave navnet om til mit eget personlige navn. Indtil da, kan du mon hjælpe med at genskabe de mange justeringer til siden om Arbejdernes Landsbank, som jeg foretog fredag? Så ville du redde min dag.

På forhånd tak Hilsen Maria B. Rasmussen, kommunikationsrådgiver i Arbejdernes Landsbank (Skrev Arbejdernes Landsbank (diskussion • bidrag) 8. apr 2019, 08:53‎. Husk at signere dine indlæg.)

@Arbejdernes Landsbank: Hej Maria, tak for din tilbagemelding. Jeg fjernede dine redigeringer, fordi de var ren reklame for banken. Wikipedia er et leksikon, ikke en social profil, og derfor er det ikke en god idé at redigere i artikler, der vedrører din arbejdsgiver, da det erfaringsmæssigt er umuligt at forholde sig objektiv og neutral. Helt faktuelle ting som antal filialer, navne på ledere osv. er det naturligvis i orden at ændre, men hvis I ellers mener, at der er behov for at ændre artiklen, er det bedre at redegøre for problemet på Diskussion:Arbejdernes Landsbank og afvente, at mere neutrale brugere tager sagen op. Vh. SorenRK (diskussion) 8. apr 2019, 13:09 (CEST)

Help! no. 2

Hej SorenRK Ok, point taken. Mange af informationerne er af faktuel karakter og bygger på undersøgelser såvel som officielle tiltag. Jeg kan se, at alt undtagen antal kunder og medarbejdere er blevet slettet. Er det muligt for os at skrive følgende:

- At vi er kåret til danskernes foretrukne bank 10 år i træk ifølge Voxmeter - At vi har 71 filialer over hele landet - At vi er den 7. største bank i Danmark

Og må vi få vores opdaterede liste over direktionsmedlemmer med?

2005 - nu: Gert R. Jonassen (ordførende direktør) 1988 - 2005: Ernst Midtgaard (ordførende direktør, direktør fra 1987) 1984 - 1988: Svend Nibelius 1964 - 1984: Gunnar Schmidt Laursen 1959 - 1964: Th. Ibsen 1919 - 1959: Frederik Kier

Hilsen Maria, kommunikationsrådgiver i Arbejdernes Landsbank

Wikipedia discord

Hej SorenRK! For nyligt har jeg haft denne ide om at skabe en discord server for danskere på wikipedia. Jeg tror det vil gøre kommunikation lidt bedre imellem brugere, især nye brugere, siden jeg synes wikipedias system (bl.a. diskussion siderne) er lidt vanskelige at bruge for første gang. Jeg har påbegyndt en og prøver at invitere så mange som muligt, især dem som er aktive. Hvis du kunne være interreseret så brug linket nedenfor (linket kan ikke bruges efter 24 timer do fortæl mig hvis du ikke kommer online inden da). Hvis noget lignende allerede eksisterer så må du også meget gerne informere mig om det.

-v. h. Bobbylux Bobbylux (diskussion) 15. apr 2019, 21:05 (CEST)

https://discord.gg/HJ3YEr Bobbylux (diskussion) 15. apr 2019, 21:10 (CEST)

Brug af store bogstaver i egennavne

Hej Søren. Du skrev i en flyttebegrundelse: "I egennavne skrives alle ord med stort (eller kun det første)". Det er faktuelt forkert. Retskrivningseglerne siger:

I proprier der består af mere end ét ord, skrives der som hovedregel stort begyndelsesbogstav i første ord og i de mere betydningsfulde ord (dvs. andre ord end konjunktioner, præpositioner, artikler og enkelte andre småord), fx Østre Landsret, Gorm den Gamle, Under Elmene. (Citat fra https://dsn.dk/retskrivning/retskrivningsregler/a7-11-14/a7-12)

Men i tilfældet Røde Kors-komiteen, var flytningen dog god nok, dels efter ovenstående regel, og, mere vigtigt, fordi selv skriver sådan (dog uden trykstreg i "komite") jf. https://www.rodekors.dk/om-os/internationalt. Mvh. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. dec 2019, 19:54 (CET)

Hej Kartebolle, tak for præciseringen! Det var egentlig også det, jeg tænkte, men ikke det, jeg skrev ... Mvh. SorenRK (diskussion) 15. dec 2019, 19:56 (CET)

Glædelig Jul

Jeg vil lige ønske dig en rigtig Glædelig Jul -- 🎅 -- Zoizit (diskussion) 20. dec 2019, 19:10 (CET)