Forskel mellem versioner af "Rennesøy"

Spring til navigation Spring til søgning
446 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
kommunesammenlægning mm
m (Flytter stub til {{NO-geostub}})
(kommunesammenlægning mm)
 
|Borgmester=
|Websted= www.Rennesoy.kommune.no
}}
}}{{kilder|dato=juli 2017}}
'''Rennesøy''' er en økommune i [[Rogaland]] [[fylke]] i [[Norge]]. Kommunen ligger i [[Boknafjorden]] og består af de beboede øer Rennesøy, [[Mosterøy]], Fjøløy, Sokn, Bru, Vestre Åmøy, Klosterøy og Brimse, samt en række ubeboede øer. Rennesøy grænser til [[Stavanger]] kommune. Kommuneadministrationen holder til i [[Vikevåg]], som også er kommunens største by.
 
Fra 1. januar 2020 bliver Stavanger, Rennesøy og [[Finnøy]] kommuner lagt sammen.<ref>Vedtak 798 i [https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Vedtak/Vedtak/Sak/?p=67738 Endringer i kommunestrukturen] publiseret af Stortinget.</ref><ref>[https://nye.stavanger.kommune.no/om-nye-stavanger/ Om Nye Stavanger] på nye.stavanger.kommune.no</ref>
Kommuneadministrationen holder til i [[Vikevåg]], som også er kommunens største by.
 
På Mosterøy ligger [[Utstein kloster]], der er bygget omkring [[1260]], men med en historie som strækker sig tilbage til 800-tallet som [[kongsgård]] for [[Harald Hårfagre]] efter [[slaget i Hafrsfjord]].
 
Vejforbindelsen [[Rennfast]] knytter Rennesøy til [[Randaberg]]. Alle de beboede øer i kommunen pånær Brimse er knyttet sammen med [[bro]]er og undersøiske [[tunnel]]er.
==Kilder og henvisninger==
 
{{Reflist}}
*[https://snl.no/Rennes%C3%B8y Rennesøy] på snl.no
}}{{kilder|dato=juli 2017}}
{{Rogaland}}
{{autoritetsdata}}
112.175

redigeringer

Navigationsmenu