Oulu: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte fjernet ,  for 2 år siden
m
→‎Transport: Typo fixing, typos fixed: traffik → trafik ved brug af AWB
m (→‎top: Typo fixing, replaced: fx. → fx ved brug af AWB)
m (→‎Transport: Typo fixing, typos fixed: traffik → trafik ved brug af AWB)
Den korteste rejsetid til Helsinki fra Oulu Banegård er 5 timer og 29 minutter. Andre destinationer fra banegården tæller [[Kolari]], [[Rovaniemi]], [[Seinäjoki]] og [[Tampere]].
 
Den vigtigste vej i Oulu er Motorvej 4 (E8/E75), der strækker sig fra Helsinki til [[Utsjoki]]. Oulu gør sig bemærket på transportområdet ved at have gode forhold for "let" traffiktrafik (fodgængere og cyklister). I 2010 havde byen mere end 600 km stisystemer for fodgængere og cyklister, samt mere end 100 broer og tunneller alene dedikeret til lettere trafikanter. Forholdet mellem gang- og cykelarealer og indbyggere er det højeste i Finland, og andelen af cyklende er på 20%. Derfor er Oulu ofte anerkendt som en god cykelby.
 
I 2015 åbnede et stort parkeringsanlæg under jorden i Oulus bymidte, kaldet Kivisydän eller 'hjerte af sten' på dansk. Netværket af parallelle veje for fodgængere og belister var boret ud af klippen 30 meter under jordoverfladen. Parkeringsanlægget inkluderer to ramper, 900 parkeringspladser (som kan udvides til 1.500), seks adgange til overfladen ved hjælp af 19 elevatorer, et serviceområde for kommercielle fragtbiler og moderne teknologi, der hjælper med at finde den parkerede bil og den nærmeste adgang til gaden ovenover.
26.033

redigeringer

Navigationsmenu