Blødersagen: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
2 bytes fjernet ,  for 2 år siden
m
Ordet "skandalen" lever ikke op til Wikipedias grundlæggende princip om neutralitet og er derfor erstattet med "smitten"
m (bot: ret parameter med komma i dato; kosmetiske ændringer)
m (Ordet "skandalen" lever ikke op til Wikipedias grundlæggende princip om neutralitet og er derfor erstattet med "smitten")
Bløderne anlagde et civilt søgsmål ved de danske domstole for at klarlægge ansvaret i [[1987]], og fik fri proces.
 
Sagen kunne få omfattende konsekvenser, hvis de involverede [[medicinalindustri|medicinalfirmaer]], [[Sundhedsstyrelsen]] og [[Indenrigsministre fra Danmark|indenrigsministeren]] [[Britta Schall Holberg]] blev dømt skyldige. Det lykkedes ikke at overbevise dommerne om, at den nødvendig viden var til stede, så skandalensmitten kunne være undgået. Myndighederne søgte at pege på administrativ forsømmelighed, hvilket [[massemedier|pressen]] borede i. [[Retssag]]en slutter i [[Østre Landsret]] i [[1995]]. De anklagede blev frikendt for de fleste anklager, men der faldt flere påtaler, lige som enkelte anklager ikke kunne afvises. Kun en af de otte sagsøgere får tilkendt erstatning på ca. kr. 19.000 pga. fejl hos sundhedsmyndighederne.
 
Bløderne fik tilkendt en godtgørelse fra den danske stat som kompensation for den smitte, de havde været udsat for. Ligeledes gav [[folketinget]] en officiel beklagelse senere i 1995.
944

redigeringer

Navigationsmenu