Forskel mellem versioner af "Undervandsbåd"

Spring til navigation Spring til søgning
10 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
m
Fra tysk side blev ubådsvåbnet igen indsat mod [[Slaget_om_Atlanten_(1939-1945)|skibe til og fra Storbritannien]]. I begyndelsen af krigen havde man stor succes, men efterhånden som Royal Navy udviklede konvojtaktikken og forskellige midler til opdagelse og bekæmpelse af undervandsbåde, led den tyske flåde så store tab, at man måtte ændre taktik. Ny teknologi hjalp kun lidt på problemerne. Medvirkende til den tyske ubådsflådes tilbageslag var, at englænderne kunne læse de [[Enigma|kodede meddelelser]] til og fra de tyske undervandsbåde. I begyndelsen angreb undervandsbådene enkeltvis, senere skiftede man til den såkaldte ''Rudeltaktik'', hvor ubådene opererede i ''ulvekobler'', når de angreb en konvoj. Angrebet skete ofte på overfladen, hvor bådene kunne sejle hurtigt. 3000 allierede skibe skal være blevet sænket af aksemagternes undervandsbåde, men den tyske ubådsflåde mistede 70% af sit mandskab (28.000).
 
I [[Stillehavet]] blev undervandsbåde i stort tal indsat af såvel [[Japan]]s som USAs flåder. Efterhånden fik den amerikanske flåde sænket størstedelen af skibene, der sejlede forsyninger til Japan. Den japanske flåde led også store tab til amerikanske undervandsbåde. Den amerikanske flåde var på sin side meget generet af defekte torpedoer, der i mindst to tilfælde vides at have sænket den bådundervandsbåd, der affyrede torpedoen.
 
Krigen så også anvendelse af ''miniubåde'' i flere krigsmagters flåder. Der var tale om små undervandsbåde med en besætning på en eller to mand. Stridsvognene fra 1. Verdenskrig kom også igen i anvendelse, især i den italienske flåde, der sænkede et par engelske krigsskibe i [[Alexandria]]s havn. Japans flåde indsatte 'levende torpedoer', ''Kaiten'', men med begrænset succes.
2.800

redigeringer

Navigationsmenu