Forskel mellem versioner af "David Lynch"

Spring til navigation Spring til søgning
13 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
m
Retter flertydige links til Dune (link ændret til Klit (roman)) med DisamAssist.
m (+ kategorier)
m (Retter flertydige links til Dune (link ændret til Klit (roman)) med DisamAssist.)
Næste film fra Lynch var ''[[The Elephant Man]]'' som kom i [[1980]]. Denne film blev meget godt modtaget af kritikerne og blev også nomineret til otte [[Oscar]]s, men vandt ingen. I hovedrollerne finder vi blandt andre [[Anthony Hopkins]] og [[John Hurt]].
 
Derefter siger Lynch ja til at lave en højbudgetsfilm over [[Frank Herbert]]s [[science fiction]] roman ''[[Klit (roman)|Dune]]'' for den italienske producer [[Dino De Laurentiis]]' [[De Laurentiis Entertainment Group]] på den betingelse, at selskabet bagefter udgiver et andet Lynch-projekt, hvor han vil have fuldkommen kreativ kontrol.
 
Lynchs andet [[De Laurentiis]]-finansierede projekt blev ''[[Blue Velvet]]'' fra [[1986]], historien om en ung studerende (spillet af [[Kyle MacLachlan]]), der opdager at hans lille, idealistiske hjemby skjuler en mørk side, efter at have efterforsket oprindelsen bag et afhugget øre han fandt på en græsplæne. Filmen indeholdt en række bemærkelsesværdige roller fra [[Isabella Rossellini]], der spiller en plaget lounge-sanger og [[Dennis Hopper]] som en rå, psykopatisk kriminel, der leder af en lille bande.
18.950

redigeringer

Navigationsmenu