Stryger: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
130 bytes tilføjet ,  for 15 år siden
Sammenskrivning af Stryger. Til administratorer: historikken bør flettes sammen
m (Linkret bue)
(Sammenskrivning af Stryger. Til administratorer: historikken bør flettes sammen)
Et '''strygeinstrument''' er et [[strengeinstrument]], der spilles med [[bue (musik)|bue]] af [[træ]], hvorpå der er påspændt [[hest]]ehår, som gnides med [[harpiks]].
 
'''Strygere''' er en fællesbetegnelse for instrumenter af violinfamilien. Brugesog bruges især om strygergrupperne i et [[symfoniorkester]]. HerStrygerfamilien erbestår detaf [[violin]], [[bratsch]], og [[cello]], og [[kontrabas]] bliver normalt også ført under denne kategori, derselvom den oprindeligt er taleud omaf [[gambe]]familien. En [[Hardangerfele]] er et norsk folkeinstrument indenfor strygerfamilien, som også omfatter en stor mængde instrumenter fra andre kulturer. Både de [[arabisk]]e, [[indisk]]e og [[kinesisk]]e [[kultur]]er bruger strygeinstrumenter i deres [[klassisk]]e [[musik]].
 
Af andre strygeinstrumenter kan nævnes: [[gambe]], som er en tidlig form for violin, og [[Hardangerfele]], der er et norsk folkeinstrument. Hertil kommer en masse instrumenter fra andre kulturer. Både de [[arabisk]]e, [[indisk]]e og [[kinesisk]]e [[kultur]]er bruger strygeinstrumenter i deres [[klassisk]]e [[musik]].
 
{{musikstub}}
5.457

redigeringer

Navigationsmenu