Wahlalternative Arbeit & soziale Gerechtigkeit: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
Lidt uddybning, med kilder
Linje 1: Linje 1:
'''WASG''' står for ''Wahlalternative Arbeit & soziale Gerechtigkeit''. Det er navnet et politisk parti i [[Tyskland]]. Partiet opstod som bevægelse i løbet af [[2004]] og blev stiftet som egentligt politisk parti i januar [[2005]]. Initiativtagerne var en gruppe af venstreorienterede socialdemokrater og fagforeningsfolk, som var utilfredse med den førte politik på det sociale område.
'''WASG''' ('''Wahlalternative Arbeit & soziale Gerechtigkeit''') var et politisk parti i [[Tyskland]]. Partiet opstod som bevægelse i løbet af [[2004]] og blev stiftet som egentligt politisk parti i januar [[2005]]. Initiativtagerne var en gruppe af venstreorienterede socialdemokrater og fagforeningsfolk, som var utilfredse med den førte politik på det sociale område.

Forud for valget til [[Forbundsdagen]] i 2005 indgik WASG en alliance med det socialistiske [[Die Linkspartei|PDS]] under det fælles navn [[Die Linkspartei]]. Spidskandidat for WASG til valget var den tidligere socialdemokrat [[Oskar Lafontaine]].

31. december 2006 havde WASG 8944 medlemmer.<ref>Die-linke.de: [http://www.die-linke.de/index.php?id=55&no_cache=1&tx_ttnews%5BbackPid%5D=9&tx_ttnews%5Btt_news%5D=629 ''100 Tage Die Linke'']</ref>

16. juni 2007 blev det, efter en [[urafstemning]], formelt besluttet at sammenslutte WASG med PDS til partiet [[Die Linke]].<ref>tagesschau.de: [https://tsarchive.wordpress.com/2007/05/19/meldung30358/ ''Fusion zur „Linken“ perfekt''] (tagesschau.de-Archiv)</ref>

== Kilder ==
<references />


Forud for valget til Forbundsdagen i 2005 indgik WASG en alliance med det østtyske [[Die Linkspartei|PDS]] under det fælles navn [[Die Linkspartei]]. Spidskandidat for WASG til valget var den tidligere socialdemokrat [[Oskar Lafontaine]]. 2007 fusionerede partiet med PDS til [[Die Linke]].
{{autoritetsdata}}
{{autoritetsdata}}



Versionen fra 8. apr. 2020, 13:29

WASG (Wahlalternative Arbeit & soziale Gerechtigkeit) var et politisk parti i Tyskland. Partiet opstod som bevægelse i løbet af 2004 og blev stiftet som egentligt politisk parti i januar 2005. Initiativtagerne var en gruppe af venstreorienterede socialdemokrater og fagforeningsfolk, som var utilfredse med den førte politik på det sociale område.

Forud for valget til Forbundsdagen i 2005 indgik WASG en alliance med det socialistiske PDS under det fælles navn Die Linkspartei. Spidskandidat for WASG til valget var den tidligere socialdemokrat Oskar Lafontaine.

31. december 2006 havde WASG 8944 medlemmer.[1]

16. juni 2007 blev det, efter en urafstemning, formelt besluttet at sammenslutte WASG med PDS til partiet Die Linke.[2]

Kilder

  1. ^ Die-linke.de: 100 Tage Die Linke
  2. ^ tagesschau.de: Fusion zur „Linken“ perfekt (tagesschau.de-Archiv)