Chefsergent: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m småret
m bot: sync commonscat med egenskab P373; kosmetiske ændringer
Linje 5: Linje 5:


== Sammenligning med udlandet ==
== Sammenligning med udlandet ==
I [[NATO]] er rangkoden OR-9 tilknyttet chefsergentgraden. Denne kode tilkendegiver rangforholdet for militære ansatte imellem på tværs af medlemslandene<ref>[http://www.militaria.lv/stanag.htm| militaria.lv Stanag 2116]</ref>.Titlen svarer til ''Warrant Officer class I'' i den [[British Army]] og [[Royal Navy]] ([[2004]]), ''Master Aircrew'' i [[Royal Air Force]], ''Oberstabsfeldwebel'' i [[Bundeswehr]] og ''Oberstabsbootsmann'' i [[Deutsche Marine]]. I [[Försvarsmakten]] ([[2009]]) tilsvarer den ''Regementsförvaltare'' (hæren) og ''Flottiljförvaltare'' (flåden og flyvevåbnet), selv om denne grad har rang over [[major]].
I [[NATO]] er rangkoden OR-9 tilknyttet chefsergentgraden. Denne kode tilkendegiver rangforholdet for militære ansatte imellem på tværs af medlemslandene<ref>[http://www.militaria.lv/stanag.htm militaria.lv Stanag 2116]</ref>.Titlen svarer til ''Warrant Officer class I'' i den [[British Army]] og [[Royal Navy]] ([[2004]]), ''Master Aircrew'' i [[Royal Air Force]], ''Oberstabsfeldwebel'' i [[Bundeswehr]] og ''Oberstabsbootsmann'' i [[Deutsche Marine]]. I [[Försvarsmakten]] ([[2009]]) tilsvarer den ''Regementsförvaltare'' (hæren) og ''Flottiljförvaltare'' (flåden og flyvevåbnet), selv om denne grad har rang over [[major]].


{{commonscat|Military rank insignia (OF-09)|OF-9}}
{{commonscat|Warrant officers|OF-9}}


== Referencer ==
== Referencer ==

Versionen fra 2. maj 2020, 19:09

Distinktion for chefsergent i Hæren.
Distinktion for chefsergent i Søværnet.

En chefsergent, også uofficielt omtalt kronesergent, er en M232-stilling i Forsvaret. Chefsergenten har den højeste rang i sergentgruppen og vil typisk have været seniorsergent i 10-12 år først. Der fandtes pr 1. juli 2014, 208 chefsergenter i Forsvaret.[1]

Sammenligning med udlandet

I NATO er rangkoden OR-9 tilknyttet chefsergentgraden. Denne kode tilkendegiver rangforholdet for militære ansatte imellem på tværs af medlemslandene[2].Titlen svarer til Warrant Officer class I i den British Army og Royal Navy (2004), Master Aircrew i Royal Air Force, Oberstabsfeldwebel i Bundeswehr og Oberstabsbootsmann i Deutsche Marine. I Försvarsmakten (2009) tilsvarer den Regementsförvaltare (hæren) og Flottiljförvaltare (flåden og flyvevåbnet), selv om denne grad har rang over major.


Referencer